Εκδήλωση ταυτόχρονου μητρικού θηλασμού στη Λέρο

εκδήλωση μητρικου θηλαμού

Η πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στην μητρότητα και στο μητρικό θηλασμό. Κάθε πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου πραγματοποιείται «Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος θηλασμός». Είναι εκδήλωση θεσμός στην Έλλαδα όπου λαμβάνουν μέρος περισσότερες από 50 πόλεις. Την πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη γυναίκες θηλάζουσες ή μη, εγκυμονούσες ή όχι με τις οικογένειές τους , συγγενείς ή φίλους από τον Έβρο έως τη Κρήτη, από την Κέρκυρα έως τα Δωδεκάνησα γιορτάζουν…

Γιορτάζουν…

Γιορτάζουν γιατί η βοήθεια από μητέρα σε μητέρα αποδίδει διότι βοηθώντας η μία την άλλη κάθε χρόνο όλο και περισσότερες μητέρες καταφέρνουν να θηλάσουν τα παιδιά τους και μαθαίνουν τρόπους να υπερνικούν δυσκολίες και αντιξοότητες.

Γιορτάζουν γιατί μαζί, σαν μία γροθιά, μαθαίνουν και καταφέρνουν να πραγματώνουν το φυσικό και αυτονόητο, χωρίς να αυτοπεριορίζονται ή να λογοκρίνονται. Γιορτάζουν γιατί όλο και περισσότερες γυναίκες ενημερώνονται έγκαιρα. Μια έκφραση αγάπης στην μητρότητα μια γιορτή αναγνώρισης της σπουδαιότητας του μητρικού θηλασμού και μια έκφραση στην  ύπαρξη του νεογέννητου βρέφους και νηπίου.

Διάβασε: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το θηλασμό

Φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε μια υπέροχη εκδήλωση ευαισθητοποίησης του στο μητρικό θηλασμό στο πλαίσιο του «Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου θηλασμού» στη Λέρο την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 στο Λακκί ,πλησίον του μνημείου της Βασίλισσας Όλγας υπό την αιγίδα του «Πανελλήνιου δικτύου Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας».

Την διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβαν εθελόντριες μανούλες και όχι μόνο, καθώς επίσης πολύτιμη ήταν η στήριξη των μαθητριών Γ΄ βρεφονηπιοκομίας  του ΕΠΑΛ Λέρου και φίλων εθελοντών που απλόχερα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οργανωτικής επιτροπής.

Σημαντική ήταν η ανταπόκριση των χορηγών του νησιού που αμέσως αγκάλιασαν αυτή την όμορφη εθελοντική προσπάθεια των μαμάδων ώστε να υπάρξει ένα όμορφο αποτέλεσμα. Στην εκδήλωση προσφέρθηκαν κεράσματα , αναμνηστικά δώρα για μικρούς και μεγάλους, το βραβείο της θηλάζουσας μανούλας , φυλλάδια με τα οφέλη του μητρικού θηλασμού, μπαλόνια και διοργανώθηκαν παιχνίδια για τα παιδιά! Όμορφη δράση στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης του μητρικού θηλασμού αποτέλεσε και η δημιουργία μιας μεγάλης ζωγραφιάς σχετικά με το μητρικό θηλασμό από μαμάδες , παιδιά και φίλες εθελόντριες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λέρου και τοπικές αρχές του νησιού καθώς επίσης σύλλογοι του νησιού οι Αιμοδότες Λέρου “Η ΖΩΗ”  και η ομάδα Διάσωσης Λέρου! Ταυτόχρονα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των μαμάδων αντιπρόσωποι από τις υγειονομικές αρχές του νησιού και από το ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής  Τραυματολογίας Λέρου.

Θερμές ευχαριστίες δόθηκαν σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την όμορφη εκδήλωση, τους εθελοντές , τις καθηγήτριες και τις μαθήτριες του Γ΄ βρεφονηπιοκομίας  του ΕΠΑΛ Λέρου, το Δήμο και την Τεχνική Υπηρεσία Λέρου, τον εθελοντή φίλο φωτογράφο που κάλυψε την εκδήλωση , τους χορηγούς , τα μέσα που συνέβαλαν στην  κοινοποίηση της εκδήλωσης και σε όλους όσους παραβρέθηκαν και τίμησαν την εκδήλωση.

Τέλος οι εθελόντριες μητέρες ευχήθηκαν , αυτή η τόσο όμορφη κίνηση για την ευαισθητοποίηση σε θέματα μητρικού θηλασμού και μητρότητας να καθιερωθεί και να γιορτάζεται κάθε χρόνο στο νησί της Λέρου.

Για περισσότερες δράσεις και ενημέρωση για τον μητρικό θηλασμό μπορείτε να επισκεφτείτε τις σελίδες:

Φωτογραφικό Υλικό

Tags from the story
Written By
More from xrysaxasapi
Κερασόπιτα Εύκολη και αφράτη με υλικά που έχεις σπίτι σου
Μπορεί να την ακούσεις ως κερασόπιτα μπορεί να την ακούσεις σαν κέικ...
Read More
0 replies on “Εκδήλωση ταυτόχρονου μητρικού θηλασμού στη Λέρο”