Αποφύγετε το ηλιακό έγκαυμα

Προστάτεψε την επιδερμίδα σου για να μην υποφέρεις απο τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς που προκαλεί η υπερβολική έκθεση στον ήλιο!!

 

Αν και όλοι μας γνωρίζουμε τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η έκθεση μας στον ήλιο, επιμένουμε να αποκτήσουμε ηλιοκαμένο χρώμα και μάλιστα με λάθος τρόπο! Ωστόσο, η ηλιοθεραπεία χωρίς μέτρο μπορει να προκαλέσει ηλιακό έγκαυμα που είναι όχι μόνο επώδυνο για το δέρμα , αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνο για την υγεία μας. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στα παιδιά αλλά και σε πιο ανοιχτόχρωμες ευαίσθητες επιδερμίδες!Διάβασε εδώ γιατί πρέπει να φοράμε αντηλιακό όλο το χρόνο!

Τι συμβαίνει

Το ηλιακό έγκαυμα οφείλεται κυρίως στη δράση της UVB ακτινοβολίας, η οποία είναι η κύρια ερυθηματογόνος ακτινοβολία. Κλινικά το έγκαυμα από τη UVB εμφανίζεται 12-24 ώρες μετά την έκθεση στον ήλιο , εκτός αν είναι υπερβολική η οποία παρουσιάζεται πολύ νωρίτερα! Τα συμπτώματα συνήθως είναι κοκκινίλα, ευαισθησία της περιοχής και πόνος στην αφή! Σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις εμφανίζονται φυσαλίδες. Όλα αυτά συνήθως έχουν διάρκεια δύο 24ωρα και έπειτα σειρά έχει το ξεφλούδισμα! Σε κάποιες περιπτώσεις αργότερα μπορεί να εμφανιστούν κηλίδες , δυσχρωμίες, ελιές ενώ αυξάνεται και η πιθανότητα καρκινογένεσης μελλοντικά! Όχι δεν σου τα λέω για να τρομάξεις σου τα λέω για να αφυπνίστεις και να συνετιστεις.
Αντηλιακή προστασία Oriflame

Τι να προσέξεις

 • Το φωτότυπο σου Οσο πιο ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα έχεις τόσο πιθανότερο είναι να εμφανίσεις ηλιακό έγκαυμα. Πλεον όμως  έχει παρατηρηθεί πως και οι σκουρόχρωμοι φωτοτυποι παρουσιάζουν ευαισθησία στην ηλιακή ακτινοβολία οπότε μην επαναπαύεσαι!
 • Τη διάρκεια έκθεσης Η επιδερμίδα, ανάλογα με το φωτότυπο, μπορεί να αντέξει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στον ήλιο!
 • Τον τρόπο ζωής Όσοι εργάζονται σε κλειστούς χώρους πρεπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί γιατί συνήθως εκτίθενται απότομα στον ήλιο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν περισσότερο από το ηλιακό έγκαυμα!

Τι να κάνεις

 • Αντηλιακό Το αντηλιακό είναι το ισχυρότερο όπλο σου για την επιδερμίδα σου για αυτό μην το παραμελείς! Φρόντισε να αναγράφει ότι σε προστατεύει από την UVA αλλά και από την UVB ακτινοβολία! Διαβασε γιατί πρέπει να φοράμε αντηλιακό όλο το χρονο
 • Φόρεσε το Καπέλο σου Ειδικά στα παιδιά δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ!
 • Γυαλιά ηλίου Ακόμα και η περιοχή των ματιών σου χρειάζεται προστασία από τον ήλιο! Φρόντισε τα γυαλιά σου να έχουν “100% UV protection”
 • Μην κανεις ηλιοθεραπεία μεταξύ 12:00-16:00! Τις συγκεκριμένες ώρες η ένταση της UVB ηλιακής ακτινοβολίας είναι μεγάλη οπότε εχουμέ περισσότερες πιθανότητες για ηλιακό έγκαυμα!
 • Να πίνεις πολύ νερό  Η πολυωρη έκθεση στον ηλιο εκτός απο το ηλιακό έγκαυμα μπορεί να προκαλέσει και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις οπως ειναι η ηλίαση, θερμοπληξία αλλά και αφυδάτωση του  οργανισμού! Καλο είναι τους  καλοκαιρινούς μήνες να  ενυδατώνουμε συνεχώς τον οργανισμό μας με άφθονα υγρά και κυρίως νερό!
 • Κάτσε κάτω από την ομπρέλα Προτίμησε να κάθεσαι στη σκιά και όχι στον ήλιο το ίδιο και τα παιδιά!
 • Φόρεσε στα παιδιά σου φανελάκι Έτσι θα αποφύγεις ένα πιθανό έγκαυμα που συνήθως γίνεται στους ώμους αλλά και στην πλάτη!
Και αν παρόλα αυτά παρουσιάσεις ηλιακό έγκαυμα τι πρέπει να κάνεις;
 • Πιες πολλά υγρά
 • Αποφυγε τελείως την έκθεση στον ήλιο
 • Πήγαινε στο φαρμακείο και πάρε κάποια κρέμα για το κάψιμο

Να θυμάσαι

Μετά από ένα έγκαυμα μην επιστρέψεις στην παραλία , επειδή το δέρμα σου επουλώνεται, αλλά μείνε στη σκιά και αποφυγε τον ήλιο!

Καλό Καλοκαίρι με πολλά μπάνια..
Written By
More from xrysaxasapi
Μπισκότα βρώμης με κακάο και μέλι
Μπισκότα βρώμης με κακάο και μέλι! Ιδανικά για πρωινό, για το σχολείο...
Read More
0 replies on “Αποφύγετε το ηλιακό έγκαυμα”