Τα 5 βήματα για μια καλύτερη σχέση με το παιδί σου

The mother and daughter lie on the grass

Οι σχέσεις με τα παιδιά μας περνάνε από διάφορα κύματα. Η εποχή που ζούμε είναι δύσκολη και για τους γονείς αλλά και για τα ίδια τα παιδιά.

Το ξέρω είσαι κουρασμένη, τρέχεις όλη μέρα , έχεις τις δουλειές του σπιτιού ,τα παιδιά, τις δραστηριότητες….Και φυσικά όλο αυτό δεν τελειώνει. Όλοι έχουν τρελές απαιτήσεις από εσένα και εσύ έχεις μεγάλες απαιτήσεις από τον ίδιο σου το εαυτό.

Πάρε μια βαθιά αναπνοή όταν νιώθεις πιεσμένη και αποφάσισε ότι η ποιότητα έχει μεγαλύτερη σημασία από την ποσότητα!

5 βήματα για καλύτερη σχέση με το παιδί σου

Συνδεθείτε

Για να πετύχεις μια καλύτερη σχέση με το παιδί σου το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να συνδεθείς ουσιαστικά μαζί του.  Συνδεόμαστε με τα παιδιά μας ΜΟΝΟ όταν αποσυνδεόμαστε από όλες τις άλλες υποχρεώσεις.

Για παράδειγμα ΔΕΝ μπορείς να συνδεθείς με το παιδί σου ενώ μαγειρεύεις ή  χτυπάει το τηλέφωνο και εσύ το πιάνεις και μιλάς.

Για να συνδεθείς ουσιαστικά θα πρέπει να αφιερώσεις κάποια ώρα και να είσαι εκεί 100% δίπλα στο παιδί σου! Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος. Ακόμα και 15 λεπτά αν γίνουν σωστά θα γεμίσουν συναισθηματικά και εσένα αλλά και το παιδί σου!

Συνεργαστείτε

Κάντε μια δραστηριότητα από κοινού. Μαγειρέψτε , καθαρίστε ή  φτιάξτε οτιδήποτε άλλο αλλά μαζί! Δείξε στο παιδί το ΠΩΣ να το κάνει μάθε του να κάνει κάτι.

Παίξτε

Το παιχνίδι είναι ένα από τα πιο απαραίτητα πράγματα για την σωστή ανάπτυξη των παιδιών! Αφιέρωσε λοιπόν χρόνο για να παίξεις μαζί με το παιδί σου το αγαπημένο του παιχνίδι. Μάθε τα οφέλη που προσφέρει το παιχνίδι στο παιδί .

Διόρθωσε μια κατάσταση

Είμαστε άνθρωποι και σίγουρα μπορεί να πούμε κάτι ή να κάνουμε που θα στεναχωρήσει το παιδί μας. Θα πρέπει όμως να είσαι έτοιμη να αναλάβεις τις ευθύνες σου, να ζητήσεις συγνώμη από το παιδί αν χρειαστεί. Διόρθωσε μια κατάσταση και δες ότι την επόμενη φορά θα κάνει το ίδιο το παιδί σου.

Διώξε την ντροπή

Ώρες ώρες νιώθουμε και εμείς αλλά και το παιδί ενοχές και ντροπή για μια κατάσταση. Προσπάθησε λοιπόν να απομακρύνεις τυχόν ντροπές και ενοχές και από εσένα αλλά και από το παιδί .

Αν για κάποιο λόγο σε κάποια περίοδο της ζωής σου δεν νιώθεις καλά μην διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια. Ζήτα να σου κρατήσουν τα παιδιά και κάνε κάτι που σε ευχαριστεί. Πήγαινε μια βόλτα με μια φίλη . Πιες έναν καφέ ή ακόμα πήγαινε και ένα διήμερο με τον σύντροφό σου χωρίς τα παιδιά.

Θέλω να θυμάσαι ότι για να είναι μια οικογένεια καλά θα πρέπει πρώτα να είναι η ΜΑΜΑ καλά!

 

Διάβασε επίσης:

 

Written By
More from xrysaxasapi
Απόδραση από την Αθήνα για ψαράκι δίπλα στη θάλασσα.
Επιτέλους το καλοκαίρι ήρθε, κι αρχίζουν οι εξορμήσεις στις παραλίες της Αττικής....
Read More
0 replies on “Τα 5 βήματα για μια καλύτερη σχέση με το παιδί σου”