Το mommycool φιλοξενεί μια εύκολη και υγιεινή συνταγή για γαριδομακαρονάδα από το site icooktoheal.com. H Φιλίτσα Σουγιουλτζόγλου, ιατρός παθολόγος διαβητολόγος, μαζί με την Εύη Γεωργακοπούλου είναι υπεύθυνες του site.
Το i Cook to Heal είναι μια πλατφόρμα με επίκεντρο όχι απλά την υγιεινή διατροφή, αλλά τη διατροφή σαν εργαλείο, σαν φάρμακο για την πρόληψη και την καταπολέμηση ασθενειών.
” Η τροφή είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου είναι η τροφή σου .” Ιπποκράτης.
Το φαγητό είναι ανάγκη αλλά και απόλαυση. Στόχος, λοιπόν, της πλατφόρμας είναι η διασφάλιση του “ευ ζην”, με υγιεινές, νόστιμες, κλασικές και δημιουργικές συνταγές που εντάσσονται εύκολα στο διατροφικό πρόγραμμα όλης της οικογένειας , χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση. Τips και συμβουλές, που συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία και τον υγιεινό τρόπο ζωής. Με τις συνταγές της Εύης και με την ιατρική επιμέλεια και υπογραφή της Φιλίτσας, το i Cook to Heal εντάσσεται στην καθημερινότητα, γεμίζοντας την με χρώματα και γεύσεις από τις παραδόσεις του τόπου μας αλλά και ολόκληρου του κόσμου.
Εύκολη γαριδομακαρονάδα σε συνεργασία icooktoheal.com
Υλικά που θα χρειαστείς για 5 Μερίδες
- 800 γρ. κατεψυγμένες γαρίδες αποφλοιωμένες
- 500 γρ. μακαρόνια (ολικής αν θέλουμε)
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια πράσινα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 κ.σ. ντοματοπελτές
- 400 γρ. ψιλοκομμένη αποφλοιωμένη ντομάτα
- 250 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 σφηνάκι ούζο
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο για τη σάλτσα και επιπλέον 2 κ.σ. για το σερβίρισμα
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως θα φτιάξεις την γαριδομακαρονάδα;
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι για 3΄-4΄. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄.Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και τον αφήνουμε να μαγειρευτεί για 2 λεπτά. Σοτάρουμε και την πιπεριά και σβήνουμε με το ούζο.
Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον χυμό ντομάτας μαζί με τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για 20΄ να βράσει η σάλτσα και στη συνέχεια ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις κατεψυγμένες γαρίδες.
Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό 1΄-2΄ λιγότερο από ότι γράφει η συσκευασία. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10΄ μέχρι να μαλακώσουν οι γαρίδες αλλά να μη σκληρύνουν. Διορθώνουμε στο αλάτι, αν χρειάζεται. Σουρώνουμε τα μακαρόνια όταν είναι ακόμα αρκετά al dente, και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό του στραγγίσματος. Μόλις γίνουν οι γαρίδες, ρίχνουμε τα μακαρόνια και το 1 φλιτζάνι νερό στο βαθύ τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
Cook’s Tip
Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο τριμμένο τυρί φέτα στη σάλτσα μας στο στάδιο που προσθέτουμε τις γαρίδες. Στην περίπτωση αυτή είμαστε πιο προσεκτικοί στο αλάτι.
Doctor’s Tip
Οι γαρίδες περιέχουν χοληστερόλη, αλλά δεν περιέχουν συνολικά πολλά λιπαρά ή κορεσμένο λίπος. Γι’ αυτό όταν καταναλώνονται με μέτρο, δεν αυξάνουν τη χοληστερίνη μας.
Διάβασε επίσης: