Λέρικη Μακαρονάδα με παστό κολιό από τον Χρήστο Μπούτση

Σήμερα έχω την τιμή να σας παρουσιάσω μια Λέρικη συνταγή από τον Χρήστο Μπούτση! Λερική μακαρονάδα με παστό κολιό!

Ποιος είναι όμως ο Χρήστος Μπόυτσης;

Ο Χρήστος Μπούτσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο όμορφο νησί της Λέρου! Ασχολείται με την Μαγειρική από το 2015! Του αρέσει να χρησιμοποιεί τοπικά προϊόντα και είναι ιδιοκτήτης του μεζεδοπωλείου ” Της Κακομοίρας” στο νησί της Λέρου! Φέτος θα δοκιμάσει να μας εκπλήξει με τις μαγειρικές του ικανότητες και θα τον δούμε να συμμετέχει στις οντισιόν του MasterChef την Δευτέρα  27 Ιανουαρίου στις 21:00 με το συγκεκριμένο πιάτο! Για να δούμε θα περάσει στην επόμενη φάση;

 

 

 

 

 

Υλικά για την συνταγή

  • 1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι
  • 200 γρ  παραδοσιακό παστό κολιό “Λαλάς” ή τέσσερις φέτες κολιό
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Τριμμένη ξηρή μυζήθρα
  • Φρέσκο πιπέρι



Εκτέλεση συνταγής

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε  τα λιγκουίνι.
  • Τα αποσύρουμε από την φωτιά 2 λεπτά πριν από τον χρόνο που αναγράφει η συσκευασία των ζυμαρικών και τα βάζουμε στον πάγο! Κρατάμε λίγο από το νερό τους για το τέλος.
  • Παίρνουμε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε ελαιόλαδο. Αφήνουμε να κάψει λίγο και ρίχνουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο.
  • Τα αφήνουμε να πάρουν λίγο χρώμα και τα σβήνουμε με το λευκό κρασί .
  • Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την ντομάτα.
  • Στην συνέχεια, αφού έχουμε κόψει τον κολιό σε μικρότερα κομμάτια, τον ρίχνουμε στην σάλτσα μας και προσθέτουμε τον πελτέ και τον βασιλικό
  • Όταν ξεκινάει να δένει η σάλτσα μας ρίχνουμε τα λιγκουίνι και το νερό που έχουμε κρατήσει.Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε μαζί με τριμμένη μυζήθρα και φρέσκο πιπέρι κατά βούληση!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Ακολουθήστε τον Χρήστο στο Facebook και στο Instagram

Tags from the story
Written By
More from xrysaxasapi
Τι θα φάμε σήμερα; Μενού εβδομάδας 20/4-26/4
Το αιώνιο πρόβλημα της νοικοκυράς : Τι να μαγειρέψω σήμερα; Για να...
Read More
0 replies on “Λέρικη Μακαρονάδα με παστό κολιό από τον Χρήστο Μπούτση”