Βιβλίο για γονείς Τι σκέφτεται το παιδί μου;

τι σκέφτεται το παιδί μου εκδόσεις ψυχογιός

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω το βιβλίο – εργαλείο για κάθε γονιό “Τι σκέφτεται το παιδί μου; από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Ένα βιβλίο κατάλληλο για όλους τους γονείς που θέλουν να δούνε τον κόσμο από την πλευρά ενός παιδιού και ταυτόχρονα από την πλευρά που την βλέπουμε εμείς οι μεγάλοι.

Το βιβλίο είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να  μας βοηθήσει να αντιληφθούμε άμεσα και με ακρίβεια τη συμπεριφορά του παιδιού μας.

Τι σκέφτεται το παιδί μου;

Στο πρώτο κεφάλαιο, γίνεται μια εισαγωγή στην προσέγγιση του βιβλίου. Η συγγραφέας επιχειρεί να μας προβληματίσει αναφορικά με τις προσωπικές και γονεϊκές μας αξίες, τη δική μας ανατροφή ως παιδιά και τον τρόπο που μαθαίνουν τα παιδιά. Όλα αυτά δίνονται με τρόπο συνοπτικό και εύκολο να διαβαστεί γρήγορα χωρίς να κουράζει.

Έπειτα χωρίζει τα κεφάλαια ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών. Εγώ θα πω ότι για μένα δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η ηλικία. Όλα τα σενάρια που περιγράφει στο βιβλίο είναι πράγματα που κάθε γονιός θα τα αντιμετωπίσει κάποια στιγμή. Είτε το παιδί είναι 3 ετών είτε είναι 5.

Στη διαδρομή μας ως γονείς , θα υπάρχουν πάντα οι εκρήξεις των παιδιών. Το βιβλίο έχει σχεδιαστεί ώστε να περιλαμβάνει τις πιο προσιτές και αποτελεσματικές εφαρμογές της παιδοψυχολογίας και της νευροεπιστήμης. Το βιβλίο έχει πλούσιο υλικό με παραδείγματα από την καθημερινή μας ζωή.

Περιέχει πάνω από 100 καθημερινές καταστάσεις για να αποκωδικοποιήσεις τη συμπεριφορά ενός παιδιού και να κατανοήσεις τα συναισθήματα που κρύβονται πίσω από εκεί! Διαβάζετε εύκολα γιατί κάθε 2 σελιδο απευθύνεται σε άλλο Σενάριο! Αυτό με έκανε να το αγαπήσω ακόμα περισσότερο! Ανά πάσα στιγμή μπορείς να ανατρέξεις σε όποιο παράδειγμα θέλεις.

Για ένα μικρό παιδί , οι γονείς του είναι όλος ο κόσμος του. Ο τρόπος με τον οποίο οι γονείς φέρονται στα παιδιά τους έχει άμεση επίδραση στο πως τα παιδιά νιώθουν για τον εαυτό τους!

Πως είναι δομημένο το βιβλίο;

Η συγγραφέας μας δίνει το σενάριο. Εκεί μας περιγράφει ποια είναι η κατάσταση και τι λέει συνήθως το παιδί . Έπειτα μας εξηγεί τι μπορεί να σκέφτονται οι γονείς. Τέλος μας αναλύει  τι πραγματικά σκέφτεται το παιδί και πως να αντιδράσουμε σε κάθε περίπτωση…

Από τα καλύτερα βιβλία γενικότητας που έχω διαβάσει. Εξαιρετικό εργαλείο για όλους τους γονείς! Θα τολμήσω να πω ότι είναι εξαιρετικό δώρο σε μια μαμά!!

Περιλαμβάνει παραδείγματα-σενάρια για ηλικίες παιδιών 2-7 ετών !

Οπισθόφυλλο του βιβλίου

Μάθετε τι πραγματικά εννοεί το παιδί σας όταν λέει «Κοίτα τι έκανα!» «Μα δεν είμαι κουρασμένoς» ή «Με ντροπιάζεις». Αναλύοντας πάνω από 100 καθημερινές καταστάσεις, το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει να αποκωδικοποιήσετε τη συμπεριφορά του παιδιού σας, να κατανοήσετε τα συναισθήματά του και να υιοθετήσετε την καλύτερη προσέγγιση όσον αφορά τη διαπαιδαγώγησή του. Θα ανακαλύψετε τα ορόσημα που περνά το παιδί σας από τις ηλικίες των 2 έως 7 χρόνων, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε βασικά θέματα που σας απασχολούν, όπως τα πείσματα, η αντιζηλία μεταξύ αδελφών, δυσκολίες στον ύπνο, ασφάλεια στο Διαδίκτυο και πολλά ακόμη. Συντονιστείτε με τις ενδόμυχες σκέψεις του παιδιού σας και γίνετε ο γονιός που θα θέλατε να είστε.

Συγγραφέας: Tanith Carey
Εικονογράφος: Mikyung Lee
Ημερ/νία έκδοσης: 2020
Εκδότης: Ψυχογιός
Σελίδες: 224

Μια καλύτερη σχέση για το παιδί και το γονιό

Το βιβλίο “Τι σκέφτεται το παιδί μου;” θα μας βοηθήσει στο να κατανοήσουμε τη συμπεριφορά του παιδιού μας. Έτσι θα μπορέσουμε να χειριστούμε καλύτερα κάποιες καταστάσεις και να διαμορφώσουμε έναν βαθύτερο συναισθηματικό δεσμό με το παιδί μας.

Βρες το βιβλίο “Τι σκέφτεται το παιδί μου;”

 

 

Διάβασε επίσης:

Tags from the story
,
Written By
More from xrysaxasapi
Προσωποποιημένο παραμύθι από myikona.gr
Έφτασε στα χέρια μας ένα διαφορετικό παραμύθι. Ένα παραμύθι με πρωταγωνιστή το...
Read More
0 replies on “Βιβλίο για γονείς Τι σκέφτεται το παιδί μου;”