Βιβλίο: Burnout Πως θα βγείτε από τον κύκλο του στρες εκδόσεις Μεταίχμιο

burnout εκδόσεις Μεταίχμιο

Είσαι γυναίκα; Τότε με αυτό το βιβλίο θα ταυτιστείς σίγουρα! Burnout Πως θα βγείτε από τον κύκλο του στρες από τις εκδόσεις Μεταίχμιο! Το να είσαι γυναίκα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δεν έχεις μόνο έναν ρόλο να καλύψεις. Καθημερινά έχεις ένα σωρό υποχρεώσεις που πολλές φορές έχουν την δύναμη να σε φτάσουν στην εξάντληση. Στο burnout δηλαδή!

Τι είναι Burnout;

Το Burnout είναι μια κατάσταση σωματικής και συναισθηματικής εξάντλησης. Μπορεί εύκολα να συμβεί όταν αντιμετωπίζεις χρόνιο άγχος στη δουλειά ή στο σπίτι με τα παιδιά. Μπορεί επίσης να περάσεις ένα είδος burnout όταν οι προσπάθειές σου σε εργασία και οικογένεια δεν παράγουν καρπούς. Συνήθως νιώθεις απογοητευμένη και ότι δεν προσφέρεις αρκετά στους άλλους παρά το ότι έχεις αναλάβει πολλές υποχρεώσεις.


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Οι συγγραφείς του βιβλίου Emily & Amelia Nagoski περιγράφουν πώς είναι να είσαι γυναίκα στις μέρες μας – και ποιες είναι οι σημαντικότερες δυσκολίες των γυναικών σήμερα. Παρουσιάζουν επίσης τους τομείς στους οποίους οι γυναίκες «διδάσκονται» να νιώθουν ανεπαρκείς και λίγες. Μέσα στο βιβλίο προσφέρουν εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους για να αντιμετωπίσεις το άγχος και το στρες. Εστιάζουν στη γυναίκα και στην πίεση που συνήθως μας ασκείτε από όλες τις μεριές. Μέσα στο βιβλίο έχει αρκετά παραδείγματα και ιστορίες που σίγουρα με κάποιες θα ταυτιστείς.

Προσωπικά μόλις το διάβασα ένιωσα ότι αυτό το βιβλίο καθρεφτίζει ένα κομμάτι του εαυτού μου. Είναι ένα αρκετά βοηθητικό βιβλίο που κάθε γυναίκα πρέπει να διαβάσει. Είμαι σίγουρη πως διαβάζοντας το θα εισπράξεις τόση θετική ενέργεια και αυτοπεποίθηση που πραγματικά θα ξεκινήσεις να βλέπεις τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία.

Δύο φράσεις που αξίζει να θυμάσαι:

  • “Τα πάμε καλά όταν έχουμε ένα θετικό στόχο προς τον οποίο κατευθυνόμαστε , όχι όταν απλώς προσπαθούμε να απομακρυνθούμε από μια αρνητική κατάσταση”
  • “Το να είμαστε καλά δεν είναι κάτι που απλώς μας συμβαίνει, αλλά το αποτέλεσμα των δικών μας πράξεων”

Απόκτησε το βιβλίο Burnout

Οπισθόφυλλο

Είμαστε όλες φορτωμένες με πράγματα που πρέπει να κάνουμε, και εξουθενωμένες. Κι ωστόσο, την ίδια ώρα, ανησυχούμε πως δεν κάνουμε αρκετά. Πως μπορούμε να αγαπάμε το σώμα μας όταν όλα γύρω μας μα υποβάλλουν την ιδέα ότι είμαστε ανεπαρκείς; Και πως μα βγούμε μπροστά στον επαγγελματικό στίβο όταν ήδη δίνουμε το 110% και δεν μας αναγνωρίζεται; Πως να ζήσουμε ως χαρούμενα υγιή άτομα σε έναν κόσμο που συνεχώς μας λέει πως παραείμαστε στρουμπουλές απαιτητικές , θορυβώδεις και εγωίστριες;


Το ρηξικέλευθο αυτό βιβλίο εξηγεί γιατί οι γυναίκες βιώνουν την υπερκόπωση διαφορετικά από τους άντρες – και παρουσιάζει ένα απλό σχέδιο, βασισμένο σε επιστημονικά δεδομένα, για να ελαχιστοποιήσουν οι γυναίκες το στρες, να διαχειριστούν τα συναισθήματα και να ζήσουν μια πιο χαρούμενη ζωή.


Διαφωτιστικό, συμπονετικό και αισιόδοξο, το βιβλίο θα αλλάξει ριζικά το πώς αντιλαμβάνονται και διαχειρίζονται οι γυναίκες το στρες, εμψυχώνοντάς τες ώστε να τα καταφέρνουν υπό συνθήκες πίεσης και να χαίρονται ζωές ισορροπημένες και με νόημα. Κάθε γυναίκα θα βρει σε αυτές τις σελίδες κάτι που θα τη βοηθήσει – και θα της δώσει τη δύναμη να δημιουργήσει θετική και διαρκή αλλαγή.

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Συγγραφείς: Emily & Amelia Nagoski

Σελίδες βιβλίου:312

 

Διάβασε επίσης:

Tags from the story
,
Written By
More from xrysaxasapi
Versace Blue& Red Jeans διαχρονικά αρώματα
Πριν λίγες μέρες ήρθαν στα χέρια μου από το online κατάστημα parfimo.gr...
Read More
0 replies on “Βιβλίο: Burnout Πως θα βγείτε από τον κύκλο του στρες εκδόσεις Μεταίχμιο”