6 βιβλία αυτογνωσίας που πρέπει να διαβάσεις

βιβλία αυτογνωσίας που πρέπει να διαβάσεις
1
1

Τα βιβλία είναι τροφή ψυχής μου είπε κάποτε μια καθηγήτρια! Και ήταν αυτή που μου χάρισε το πρώτο μου βιβλίο αυτογνωσίας! Τα βιβλία αυτογνωσίας τον τελευταίο καιρό βγαίνουν το ένα μετά το άλλο! Ξέρεις γιατί; Γιατί ο κόσμος άρχισε να ψάχνετε και έχει την ανάγκη να νιώσει ότι κάποιος του δίνει ωθήσει να συνεχίσει! Διαβάζοντας τέτοια βιβλία αναθεωρείς κάποια πράγματα και αν ακολουθήσεις κάποια tips και συμβουλές μπορεί να αλλάξεις και τι ζωή σου προς το καλύτερο! Αρκεί να το θέλεις και να το πιστέψεις

Εγώ διαβάζω τέτοια βιβλία και μάλιστα όχι μόνο μια φορά! Κάθε φορά που θα ξαναγυρίσω σε κάποιο από τα βιβλία που ήδη έχω διαβάσει θα ανακαλύψω κάτι καινούριο. Κάτι που πριν δεν το είχα προσέξει. Δεν είναι υπέροχο;

6 βιβλία αυτογνωσίας που πρέπει να διαβάσεις
το βιβλίο που ήθηλες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου

1)Το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου – Philippa Perry (εκδόσεις Διόπτρα)  

Όλα ξεκινάνε από την παιδική ηλικία! Από τα 3-7 ετών είναι η πιο κρίσιμη ηλικία ότι μας πουν το πιστεύουμε γι’ αυτό και σε αυτή την ηλικία διαμορφώνουμε τον χαρακτήρα ενός παιδιού!

Κάθε γονιός θέλει δύο βασικά πράγματα: Να είναι το παιδί του ευτυχισμένο και να μην τα θαλασσώσει με την ανατροφή του. Πώς επιτυγχάνονται όμως αυτά;Σε αυτό το καθηλωτικό, έξυπνο και με χιούμορ βιβλίο, η αναγνωρισμένη ψυχοθεραπεύτρια Philippa Perry εξηγεί πώς χτίζονται ισχυροί δεσμοί αγάπης με τα παιδιά μας και πώς αυτοί οι δεσμοί προάγουν την πνευματική και ψυχική υγεία τους τόσο στην παιδική όσο και στη μετέπειτα ζωή τους.
Αντί να καταστρώσει το «τέλειο» πλάνο ανατροφής, μας προσφέρει μια πλήρη εικόνα των στοιχείων που οδηγούν στη βέλτιστη σχέση γονέα-παιδιού. Με αυτό το φρέσκο και χωρίς επικριτική διάθεση βιβλίο μάς βοηθάει:
• Να καταλάβουμε πώς ο τρόπος που έχουμε μεγαλώσει και το ψυχολογικό μας υπόβαθρο επηρεάζουν την ανατροφή των παιδιών μας
• Να αποδεχτούμε τα λάθη μας και να μάθουμε τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτά
• Να σπάσουμε τα αρνητικά, επαναλαμβανόμενα μοτίβα ανατροφής
• Να διαχειριστούμε τόσο τα δικά μας συναισθήματα όσο και του παιδιού μας
• Να αντιληφθούμε τι μηνύματα περνούν οι διαφορετικές συμπεριφορές.
Mε εύστοχες και σοφές συμβουλές, είναι το βιβλίο που κάθε γονιός θα θέλει να διαβάσει και κάθε παιδί θα εύχεται να είχαν διαβάσει οι γονείς του!

2)Το κλαμπ των 5 -Robin Sharma (εκδόσεις Διόπτρα)

το κλαμπ των 5Το μυστικό για να αλλάξεις την ζωή σου είναι να ξυπνάς πρωί και να προσαρμόζεις την δική σου πρωινή ρουτίνα!

Ο Robin Sharma, ειδικός σε θέματα κορυφαίας ηγεσίας και υψηλής απόδοσης, παρουσίασε την ιδέα του Κλαμπ των 5 π.μ. πριν από είκοσι χρόνια. Μέσα από μια μαγευτική ιστορία για δύο αγνώστους που προσπαθούν να βρουν τον δρόμο τους και συναντούν έναν εκκεντρικό μεγιστάνα που γίνεται ο κρυφός μέντοράς τους.

Το Κλαμπ των 5 π.μ. θα σας δείξει:

  • Πώς ξεκινούν το πρωινό τους οι σπουδαίες μεγαλοφυΐες, οι τιτάνες των επιχειρήσεων και οι σοφότεροι άνθρωποι του κόσμου.
  • Μια σχεδόν άγνωστη συνταγή που μπορείτε να ακολουθήσετε αμέσως για να ξυπνάτε νωρίς! Με αυτό θα νιώθετε εμπνευσμένοι, εστιασμένοι και πλημμυρισμένοι με πυρετώδη ορμή ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε μέρα.
  • Μια μέθοδο βήμα βήμα για να διασφαλίσετε τις πιο ήσυχες ώρες στο χάραμα και να έχετε χρόνο για εξάσκηση, για προσωπική ανανέωση και ανάπτυξη.
  • Μια πρακτική βασισμένη στη νευροεπιστήμη, που αποδεδειγμένα θα σας βοηθήσει να ξυπνάτε πιο εύκολα την ώρα που οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμούνται. Όλο αυτό σας δίνει πολύτιμο χρόνο για να σκέφτεστε, να εκφράζετε τη δημιουργικότητά σας και να αρχίζετε την ημέρα σας ήρεμα και χωρίς άγχος.
  • «Μυστικές τακτικές» για να υπερασπίζεστε τα χαρίσματα, τα ταλέντα και τα όνειρά σας.Όλα αυτά ενάντια στους ψηφιακούς περισπασμούς και στις εκτροπές για ασήμαντα πράγματα, προκειμένου να έχετε καλή τύχη, επιρροή και μεγάλο αντίκτυπο στον κόσμο.

Το Κλαμπ των 5 π.μ., ένα βιβλίο-μανιφέστο υπέρ της αριστείας, ένας μεγαλοφυής οδηγός παραγωγικότητας και παντοτινός σύντροφος. Είναι ένα έργο που θα μεταμορφώσει τη ζωή σας. Για πάντα.

3) Το Δώρο 1 και το Δώρο 2- Στέφανος Ξενάκης (Εκδόσεις Key books)

Το δώρο 1  εκτυλίσσεται μέσα από μια σειρά καθημερινών ιστοριών , μια σειρά θαυμάτων που συμβαίνουν σε όλους μας. Αυτά που συχνά προσπερνάμε.

Διαβάζοντας τη μια ιστορία μετά την άλλη αργά αλλά σταθερά θα βυθιστείς στον εσωτερικό σου κόσμο. Θα αναμετρηθείς με τις αποφάσεις που έχεις πάρει, με τον τρόπο τον οποίο σκέφτεσαι και με τον τρόπο τον οποίο ζεις. Δεν θα ξεχάσεις ούτε στιγμή ότι η ζωή η ίδια είναι δώρο!

Ένα βιβλίο που με πολύ απλό τρόπο σου αφήνει μια αισιόδοξη διάθεση! Μέσα από αυτοτελείς καθημερινές ιστορίες σου περνάει διάφορα μηνύματα για μια καλύτερη στάση ζωής. Το ίδιο ισχύει και με το δώρο 2 που είναι η συνέχεια αυτού του όμορφου ταξιδιού!

Το Δώρο 2 : Γιατί προσπερνάμε τα δώρα που προσφέρει τόσο απλόχερα η ζωή; Στο δώρο 2 ο Στέφανος Ξενάκης απαντά άμεσα και τρυφερά στο παραπάνω ερώτημα και ξετυλίγει μέσα από απλές καθημερινές ιστορίες έναν άλλο τρόπο θέασης της ζωής. Πιο μαγικό πιο συναισθηματικό μα πάνω από όλα πιο ανθρώπινο.

4) Ξυπνήστε τον γίγαντα μέσα σας Anthony Robbins  εκδόσεις Διόπτραξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας

Σύνοψη βιβλίου

Ο Άντονι Ρόμπινς είναι αυθεντία στην ψυχολογία της ηγεσίας, στην προσωπική μεταμόρφωση και στην επιχειρηματική ανάκαμψη. Έχει ως σκοπό της ζωής του να βοηθάει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν τις δικές τους μοναδικές αρετές.

Κορυφαίος και πρωτοπόρος «δάσκαλος», μοιράζεται μαζί μας τις αποτελεσματικότερες στρατηγικές και τεχνικές του με στόχο να αποκτήσουμε τον έλεγχο σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Τη συναισθηματική, νοητική και σωματική μας κατάσταση, τις σχέσεις μας, την καριέρα μας και τα οικονομικά μας. Αναγνωρισμένος ειδικός στην Ψυχολογία της Αλλαγής, ο Άντονι Ρόμπινς μας προσφέρει ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα, που αποτελείται από σαφή και απλά βήματα και μας διδάσκει θεμελιώδη μαθήματα αυτοκυριαρχίας. Όλο αυτά θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε το σκοπό μας, να ελέγξουμε τη ζωή μας και να δαμάσουμε τις δυνάμεις που διαμορφώνουν το πεπρωμένο μας.

Ο συγγραφέας θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Αμερικανούς ειδικούς στη μεγιστοποίηση των επιδόσεων. Έχει βοηθήσει απλούς ανθρώπους , προέδρους, ηγέτες, ακτιβιστές, γενικούς διευθυντές, στελέχη πολυεθνικών επιχειρήσεων, αρχηγούς του στρατού, αθλητές, αστέρες της ψυχαγωγίας. Τα βιβλία του πωλούνται σε 100 χώρες του κόσμου και ο ίδιος είναι ένας περιζήτητος ομιλητής για δασκάλους και γονείς.

Τι συμβουλεύει αυτός ο «γκουρού» της επιτυχίας;

Στις 469 σελίδες του βιβλίου, με ύφος φιλικό και σε πρώτο πρόσωπο , συνδυάζοντας τα πορίσματα της νευροεπιστήμης αλλά και των προσωπικών εμπειριών του, μιλάει για τα όνειρα του καθενός και την αντίληψη περί πεπρωμένου, για τη δύναμη που διαμορφώνει τη ζωή, για τις αντιφάσεις της δημιουργίας και της καταστροφής. Μιλάει για το πώς μπορεί η αλλαγή στην πορεία του καθενός να αλλάξει σε μια στιγμή, για το ψυχικό και σωματικό πόνο, για το κώδικα συμπεριφοράς ακόμα και την ξεκούραση και τη διασκέδαση αφού, όπως λέει χαρακτηριστικά «και ο Θεός πήρε μια μέρα ρεπό».

5)Θέλω ,Πιστεύω, Μπορώ  τα 3 κλειδιά της ζωής Έφη Ξυραφά (εκδόσεις Διόπτρα)

θέλω πιστεύω μπορώΤι σημαίνει βασικές δεξιότητες ζωής και πώς μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή μας; Γεννιέσαι αισιόδοξος ή γίνεσαι; Πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε το άγχος στη ζωή μας; Πώς οι ταμπέλες που «μας φοράνε» οι άλλοι καταλήγουν να επηρεάζουν όλη τη ζωή μας; Πώς μπορείς να μεταδώσεις αρχές και αξίες στα παιδιά σου; Σε τι υπερτερούν οι άνθρωποι που έχουν θετική σκέψη; Πώς τεκμηριώνεται αυτό; Τι οδηγεί τους ανθρώπους σε συγκρούσεις; Πώς μπορούν να αποφευχθούν; Τα σημαντικότερα εμπόδια στην εκπλήρωση των στόχων μας είναι οι περιοριστικές μας πεποιθήσεις. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Από τη θετική σκέψη και την αυτοπεποίθηση, μέχρι τη γλώσσα σώματος και τη διεκδικητικότητα, η Εύη Ξυραφά προσφέρει τα εφόδια για να αντιμετωπίσετε κάθε πρόκληση της ζωής.

Και το κυριότερο: να ζείτε ευτυχισμένοι και με αρμονία τη ζωή που εσείς επιλέξατε να ζήσετε και όχι οι άλλοι για εσάς!

Οι σκέψεις μας ορίζουν τη ζωή μας, κι αυτό σημαίνει πρακτικά ότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει στη ζωή μας και εμείς μπορούμε να το αλλάξουμε.
Το πιο δύσκολο κομμάτι της αλλαγής είναι η απόφαση. Αν έχετε αποφασίσει ότι θέλετε μια καλύτερη ζωή και ότι είστε έτοιμοι να την κατακτήσετε, αυτό το βιβλίο θα σας δώσει όλα τα εργαλεία για να το πετύχετε.Από εκεί και πέρα, θα χρειαστείτε εφαρμογή, εξάσκηση, υπομονή και επιμονή.
Με μία λέξη: δέσμευση.

6) Ικιγκάι τα μυστικά της Ιαπωνίας για μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή (εκδόσεις Πατάκη)ικιγκαι τα μυστικά για μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή

Ενδιαφέρουσες ιστορίες που σκοπό έχουν να μας διδάξουν πως να έχουμε μια ζωή γεμάτη πληρότητα!

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, όλοι έχουμε ένα ικιγκάι, έναν λόγο ύπαρξης. Κάποιοι έχουν ήδη βρει το ικιγκάι τους κι έχουν επίγνωση αυτού, άλλοι το κουβαλάνε μέσα τους, αλλά το ψάχνουν ακόμα. Το ικιγκάι είναι ένα από τα μυστικά για μακρά νεανική και ευτυχισμένη ζωή, σαν τη ζωή. Όπως των κατοίκων της Οκινάουα, του νησιού με τον μακροβιότερο πληθυσμό στον κόσμο.

Το βιβλίο αυτό αναλύει για πρώτη φορά τους τρόπους των αιωνόβιων Ιαπώνων για αισιόδοξη και δραστήρια ζωή.  Μας αποκαλύπτει το πώς τρέφονται, πώς κινούνται, πώς δουλεύουν, πώς τα πάνε μεταξύ τους. Φυσικά μας αποκαλύπτει το  καλά φυλαγμένο μυστικό– πώς βρίσκουν το ικιγκάι τους. Αυτό που δίνει νόημα στη ζωή τους και τους κάνει να ζουν εκατό χρόνια σε απόλυτα καλή φόρμα.

Διάβασε επίσης:

Written By
More from xrysaxasapi
Κουλούρι Θεσσαλονίκης!Της Κυριακής τα ζυμώματα!!!
Κυριακή σήμερα έχω ξυπνήσει πρώτη από όλους! Το ρολόι δείχνει 7:00 και...
Read More
0 replies on “6 βιβλία αυτογνωσίας που πρέπει να διαβάσεις”