Είσαι γονέας γίνε coach!Εκδόσεις iwrite

είσαι γονέας γίνει coach

Το βιβλίο αυτό έφτασε στα χέρια μου από τις εκδόσεις iwrite. Η Χαρά Ν.Βιδοζαχαράκη   συγγραφέας αυτού του εξαιρετικού οδηγού ενδυνάμωσης μας εξηγεί ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος  που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας γονέας  για να διαπαιδαγωγήσει σωστά το παιδί του! Ο ρόλος του γονέα δεν διδάσκετε πουθενά και αν δεν τον βιώσεις δεν θα καταλάβεις όλες τις δυσκολίες που κρύβει! Παρόλα αυτά το συγκεκριμένο βιβλίο σου δίνει όλα τα εφόδια ώστε να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις όλες τις προκλήσεις ως γονέας.

Στο βιβλίο γίνεται σύνδεση του γονέα με τον ρόλο του coach. Μας εξηγεί την αρχική σημασία της λέξης , από που προήλθε αλλά και ποιες είναι οι κύριες δεξιότητες ενός coach! Είναι ευκολοδιάβαστο , έχει αρκετά παραδείγματα και ασκήσεις και σου δίνει συνεχώς τροφή για σκέψη! Ένα βιβλίο που θα διαβαστεί ξανά και ξανά και θα σου δίνει συνεχώς κάτι νέο!

Κάτι που μου έκανε εντύπωση και μου άρεσε πολύ είναι ότι στο τέλος κάθε κεφαλαίου υπάρχει ένα σχεδιάγραμμα που παρουσιάζει όλα όσα ειπώθηκαν, κάτι σαν σύνοψη. Αυτό βοηθάει πολύ στο να επεξεργαστούμε καλύτερα αλλά και να οργανώσουμε στο μυαλό μας τις πληροφορίες που λάβαμε!

Οπισθόφυλλο βιβλίου

Τι ακριβώς συμβαίνει στην ψυχή του παιδιού όταν το μαλώνουν; Ποιοι είναι οι καταλληλότεροι τρόποι για να πεις σε ένα παιδί πως δεν συμφωνείς με αυτό που κάνει και να το κατανοήσει; Ποια αλήθεια κρύβεται πίσω από τα καλοπιάσματα , τις φωνές αλλά και τις ενοχές του γονέα; Πότε η σχέση γονέα παιδιού θεωρείτε αποτελεσματική; Με ποιους τρόπους μπορεί ένα παιδί να νιώσει ασφάλεια, να αναγνωρίσει τη μοναδικότητα του και να είναι σίγουρο για τις ικανότητες του;

Στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας η Χαρά Βιδοζαχαράκη ( Leadership Development Instructor/Trainer) , χαρτογραφεί ένα πλήθος συμπεριφορών που καλούνται οι γονείς να διαχειριστούν και στοχεύει στην ανάδειξη μια αυθεντικής και ποιοτικής σχέσης με τα παιδιά τους. Καταγράφει τεχνικές επικοινωνίας και παραθέτει παραδείγματα και ασκήσεις για την ενδυνάμωση του γονέα/ φροντιστή , αλλά και του παιδιού .

Συμμετέχει με συνέντευξη του ο Εμμανουήλ Φραγκιαδάκης. (Aθλητής, προπονητής πυγμαχίας ενηλίκων και παιδιών καθώς και ιδρυτής της σχολής «Evolotion Fighting Club»)

Προλογίζει ο  Business Coach & Soft Skills Trainer Νίκος Πολίδης.

Συγγραφέας: Χαρά Ν.Βιδοζαχαράκη

Σελίδες : 140

Εκδόσεις: iwrite

Κατηγορία: Ψυχολογία, Οικογένεια , coaching

 

Ένα πρακτικός οδηγός που προτρέπω όλους τους γονείς να διαβάσουν για να μπορέσουν να χτίσουν μια αυθεντική και δυνατή σχέση με τα παιδιά τους! Ένας οδηγός που δεν πρέπει να λείπει από καμιά βιβλιοθήκη!

Το συγκεκριμένο βιβλίο σε βάζει σε σκέψεις και αναθεωρείς ίσως κάποιες μεθόδους που είχες αποκτήσει πιθανόν από την οικογένεια σου ή το κοντινό σου περιβάλλον!

Δε υπάρχει μοναδική προσέγγιση , δεν υπάρχει ένας μόνο τρόπος που θα σας εξασφαλίσει λύσεις σε όσα ζητάτε. Με κάθε σημαντικό άτομο στη ζωή μας , σχεδόν αβίαστα έρχεται η ανακάλυψη, η επινόηση, η προσαρμογή μια σχέσης.

Χαρά Ν. Βιδοζαχαράκη

Βρείτε το βιβλίο  www.iwrite.gr

Επικοινωνήστε με την Συγγραφέα: h.vidoz@gmail.com & ldmstraing@gmail.com

 

Διαβάστε επίσης:

 

Written By
More from xrysaxasapi
10 Συμβουλές για κάθε μαμά
Είσαι μαμά; Εάν έχεις μωρό, νήπιο ή παιδί σε οποιαδήποτε ηλικία, αυτό...
Read More
0 replies on “Είσαι γονέας γίνε coach!Εκδόσεις iwrite”