7 Ιδέες για να γιορτάσετε τη νέα σχολική χρονιά

7 ιδέες για να γιορτάσετε τη νέα σχολική χρόνια

Τα σχολεία ξεκινούν. Τι πιο ωραίο να αρχίσουμε την νέα σχολική χρονιά με κέφι και χαμόγελα! Βρείτε δημιουργικούς και διασκεδαστικούς τρόπους με τα παιδιά σας για να ξεκινήσετε την νέα σχολική χρόνια!

Το mommycool.gr σας ετοίμασε 7 ιδέες για γιορτάσετε την νέα σχολική χρονιά!

  • Χαμογελάστε! 

Πραγματοποιήστε μια φωτογράφιση πρώτης ημέρας. Διατηρήστε τη διάθεση σας  ανοιχτή κάνοντας γκριμάτσες ή αφήνοντας το οικογενειακό κατοικίδιο να συμμετάσχει. . Κάντε το μια μόνιμη οικογενειακή παράδοση, βάζοντάς το παιδί σας να ποζάρει στο ίδιο δέντρο ή στο ίδιο σημείο κάθε χρόνο.

  • Θάψτε μια χρονοκάψουλα. 

Γεμίστε ένα κουτί ή βάζο με ενθύμια που αποτυπώνουν τα τωρινά ενδιαφέροντα του παιδιού σας. Συμπεριλάβετε ένα ημερολόγιο ή βίντεο ή μια ζωγραφιά. Μπορεί να απαριθμήσει τα αγαπημένα του παιχνίδια, βιβλία και να περιγράψει φόβους της πρώτης ημέρας, φίλους που ανυπομονεί να δει και στόχους για τη χρονιά.

  • Μετρήστε το ύψος του!

Χρησιμοποιώντας ένα  διάγραμμα ανάπτυξης  ή το εσωτερικό μιας πόρτας ντουλάπας, σημειώστε το τρέχον ύψος του παιδιού σας. Παρακολουθήστε χρόνο με το χρόνο για να επισημάνετε τις εκτοξεύσεις ανάπτυξης. Για να ενθαρρύνετε τη διασκέδαση παρακολούθησης, φυτέψτε ένα δέντρο μαζί και παρακολουθήστε πόσο μεγαλώνει και αυτό μαζί με το παιδί σας!

  • Κάντε Πάρτυ έναρξης σχολικής χρονιάς ή λήξης καλοκαιριού!

Διαλέξτε όποια θεματολογία σας αρέσει. Κάντε πάρτυ το Σαββατοκύριακο πριν ανοίξουν τα σχολεία. Παραγγείλετε  πίτσα ή φτιάξτε την δική σας ή απολαύστε ένα  δροσερό γλυκό ή παγωτό καθώς το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του.

  • Οργανώστε κυνήγι θησαυρού.

Τα παιδιά τρελαίνονται για το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού. Βάλτε μερικούς γρίφους μέχρι να φτάσουν στο θησαυρό και διασκεδάστε και εσείς μαζί τους. Για Θησαυρό κρύψτε μερικά καινούρια μολύβια , ξύστρες ή οτιδήποτε άλλο που θυμίζει σχολείο.


  • Εκτυπώστε καλοκαιρινές φωτογραφίες και φτιάξτε ένα χειροποίητο άλμπουμ.

Βάλτε τα παιδιά να σας περιγράψουν ποια ήταν η καλύτερη στιγμή του καλοκαιριού. Μπορείτε να τους κάνετε διάφορες ερωτήσεις και να γράψετε τις απαντήσεις τους. Μετά από κάποια χρόνια να είστε σίγουροι ότι θα τα διαβάζετε και θα θυμάστε το συγκεκριμένο καλοκαίρι! Μπορείτε να το σχεδιάσετε εύκολα με λίγα click και στο myikona.gr

  • Ντύνομαι όμορφα την ημέρα του Αγιασμού.

Γιορτάστε την νέα σχολική χρονιά με ένα ιδιαίτερο ντύσιμο, πεντακάθαρα, πιθανόν καινούρια πάνινα παπούτσια ή ένα εντελώς νέο κούρεμα. Αφήστε το παιδί να επιλέξει  από την ντουλάπα του ότι θέλει από το προηγούμενο βράδυ. Είτε πρόκειται για το αγαπημένο του αναμνηστικό μπλουζάκι είτε για την τυχερή φανέλα του, θα του δώσει μια επιπλέον ώθηση αυτοπεποίθησης τη μεγάλη  πρώτη μέρα στο σχολείο.

 

Σκοπός όλων αυτών είναι να περάσουμε όμορφες στιγμές με τα παιδιά μας. Τα παιδικά χρόνια είναι αυτά που θα μείνουν αξέχαστα σε ένα παιδί. Να είστε δίπλα τους σε ότι σας χρειαστούν και να τα ενθαρρύνετε όσο μπορείτε. Καλή σχολική χρονιά!

Διαβάστε επίσης:

Written By
More from xrysaxasapi
Review προϊόντων από το online κατάστημα Parfimo.gr
Το parfimo.gr είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για όλους εμάς που ψάχνουμε αυθεντικά αρώματα,...
Read More
0 replies on “7 Ιδέες για να γιορτάσετε τη νέα σχολική χρονιά”