7 tips για την νέα σχολική χρονιά

Και να που σιγά σιγά αφήνουμε τις διακοπές και τις παραλίες και ετοιμαζόμαστε για την επιστροφή μας στα θρανία και στο σχολείο! Φέτος ο μεγάλος μου γιος θα πάει νήπιο ενώ το μικρό μου αγόρι πρώτη φορά στον παιδικό Σταθμό! Είτε όμως τα παιδιά θα πάνε νηπιαγωγείο είτε θα πάνε δημοτικό ή και γυμνάσιο πρέπει εμείς οι γονείς να προετοιμαστούμε και να προετοιμάσουμε τα παιδιά μας ώστε από την ανεμελιά που είχανε μέχρι τώρα στις διακοπές, να μπούνε σε νέους ρυθμούς όπως το πρωινό ξύπνημα, το σχολείο , το φροντιστήριο, το διάβασμα κ.α!

Τι κάνουμε λοιπόν; Παρακάτω σου έχω ετοιμάσει 7 tips για να προετοιμαστείς για την νέα σχολική χρονιά!


1)Ώρα για ψώνια!

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς απαιτεί κάποιες αγορές! Ξεκίνησε να κάνεις μια λίστα με τα ψώνια! Κοίτα τι πράγματα μπορεί να έχεις ήδη στο σπίτι! Συνήθως στα σχολεία δίνουν λίστα οπότε μην βιαστείς. Αυτά που σίγουρα πρέπει να αγοράσεις είναι σχολική τσάντα ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, παγούρι για νερό, ταπερακι φαγητού! Πιθανόν να χρειαστεί να επενδύσεις σε νέα αθλητικά παπούτσια, κάλτσες αλλά και σε ρούχα άνετα για το σχολείο. Κάνε το ξεκαθάρισμα στην ντουλάπα σου και μετά δες τι χρειάζεται πραγματικά το παιδί σου!

2)Οργάνωσε τα οικονομικά σου!

Γενικά ο Σεπτέμβριος είναι για όλους ένας δύσκολος μήνας όσον αφορά τα οικονομικά! Εκτός από τα σχολικά που θα χρειαστείς θα πρέπει να σκεφτείς και να υπολογίσεις και τις πιθανές εξωσχολικές δραστηριότητες που μπορεί να ακολουθήσει το παιδί σου. Κάποιες από αυτές μπορεί να είναι μια καινούρια γλώσσα, μπαλέτο, μπάσκετ, καράτε, να μάθει ένα μουσικό όργανο κτλ! Οπότε θα πρέπει να σκεφτείς και να οργανώσεις σωστά τα οικονομικά σου!

3) Απαραίτητες εξετάσεις!

Πιθανόν από το σχολείο να σας ζητήσουν μια σειρά εξετάσεων του παιδιού. Όπως η επίσκεψη στον παιδίατρο, οδοντίατρο αλλά και οφθαλμίατρο! Μην τα αμελήσεις! Ο προληπτικός έλεγχος της υγείας του παιδιού μας είναι ο μοναδικός τρόπος να βεβαιωθούμε πως μεγαλώνει σωστά! Παράλληλα με το τσεκάπ, φρόντισε να είσαι συνεπείς και στον εμβολιασμό του!

4) Σωστή διαμόρφωση του δωματίου .

Τι εννοώ; Κάνε ένα καλό ξεκαθάρισμα στο δωμάτιο του παιδιού σου πέτα ότι παιχνίδι είναι σπασμένο ή χαλασμένο! Χάρισε ότι δεν είναι για την ηλικία του. Ξεχώρισε και άφησε παιχνίδια που έχουν περισσότερο εκπαιδευτικό χαρακτήρα! Τακτοποιήστε την βιβλιοθήκη. Αν το παιδί σου ξεκινάει δημοτικό θα χρειαστεί ένα γραφείο οπότε επενδύστε σε ένα όμορφο γραφείο και μια ωραία άνετη καρέκλα. Καλό θα είναι να τα διαλέξετε μαζί με το παιδί! Προσπάθησε στο δωμάτιο του παιδιού σου να μην υπάρχει τηλεόραση! Αντίθετα επένδυσε σε ένα ωραίο πόστερ με γράμματα, αριθμούς ή αν είναι πιο μεγάλο το παιδί σε έναν χάρτη!

5)Εβδομαδιαίο πρόγραμμα 

Φτιάξε με το παιδί σου ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα στο οποίο θα συμπληρώσει εκεί τις δραστηριότητες του αλλά και τα μαθήματα που έχει!

Θα χρειαστείς 1 μεγάλο χαρτόνι στο χρώμα που θέλει το παιδί, μαρκαδόρους, αυτοκόλλητα και φαντασία!

6) Πρωινό ξύπνημα.

Δύσκολο για όλους πόσο μάλλον για τα παιδιά που από κει που ξυπνάνε στις 10:00 το πρωί σε λίγες μέρες θα πρέπει να ξυπνήσουν στις 7:00! Καταλαβαίνεις λοιπόν τι θα γίνεται στο σπίτι. Για να μην βρεθείς να τραβάς σεντόνια και να φωνάζεις για να ξυπνήσουν θα πρέπει σιγά σιγά να συνηθίσουν το νέο πρωινό ξύπνημα! Πως θα το πετύχεις; Ξεκινά από αύριο κιόλας να τηρείς σταδιακά την ώρα του ύπνου και το πρωινό ξύπνημα!

7)Οργάνωσε το κολατσιό τους!

Το πρωινό και το κολατσιό είναι από τα σημαντικότερα γεύματα των παιδιών! Για να μπορέσουν τα παιδιά να ανταπεξέλθουν στο πρόγραμμα του σχολείου χρειάζονται υγιεινά σνακ! Μπορείς να πάρεις ιδέες για υγιεινό κολατσιό στο σχολείο και πως θα το οργανώσεις!

Αυτές ήταν οι δικές μου συμβουλές για την νέα σχολική χρονιά και την επιστροφή στα θρανία ! Ελπίζω να σε βοήθησα! Εύχομαι μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά για όλα τα παιδιά!

Tags from the story
,
Written By
More from xrysaxasapi
Αντηλιακό χειμώνα καλοκαίρι
Tο αντηλιακό είναι ένα προϊόν λιγάκι παρεξηγημένο! Πολλοί από ‘μας ακούγοντας την...
Read More
0 replies on “7 tips για την νέα σχολική χρονιά”