Τυροπιτάκια κουρού

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε! Μικροί και μεγάλοι έτοιμοι να ξεκινήσουν δυναμικά την νέα σεζόν! Ετοιμασίες και αγορές για τα σχολικά , φροντιστήρια, δραστηριότητες πρέπει να μπούνε όλα στη σειρά!Δες τα 7 tips για να οργανωθείς αν δεν το έχεις ήδη κάνει! Μέσα σε όλα αυτά είναι και το κολατσιό του σχολείου που πρέπει κάθε μανούλα να φροντίσει να είναι υγιεινό,νόστιμο κατά προτίμηση σπιτικό!Μπορείς να πάρεις ιδέες από εδώ.

Σήμερα σου ετοίμασα τα πιο νόστιμα και αφράτα τυροπιτάκια  κουρού! Εύκολη συνταγή με υπέροχη ζύμη για όλες τις ώρες! Ιδανική για το σχολείο,το γραφείο και γιατί όχι και το πάρτυ! Δοκίμασέ την και θα με θυμηθείς!


Υλικά που θα χρειαστείς

  • 1 Κεσεδάκι γιαούρτι
  • 150 γρ βούτυρο λιωμένο όχι να καίει
  • 180 γρ σπορέλαιο
  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • λίγο άλατι
  • λίγο πιπέρι
  • 1 κρόκο αυγού και λίγο γάλα για επάλειψη

Για την Γέμιση θα χρειαστείς

  • 300 γρ φέτα ή λευκό τυρί
  • 100 γρ κεφαλοτύρι
  • 1 αυγό
  • λίγα φυλλαράκια δυόσμο για μυρωδιά

Εκτέλεση

  1.  Τρίβουμε το τυρί και τοποθετούμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ! Ανακατεύουμε το μείγμα να ενωθούν καλά τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη για να ετοιμάσουμε το ζυμάρι!
  2. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι , το βούτυρο,το σπορέλαιο , το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι!
  3. Έπειτα προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι σιγά σιγά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
  4. Η ζύμη αυτή είναι λίγο λαδερή και λεία!
  5. Σκεπάζουμε το ζυμαράκι μας με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί!
  6. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα ζύμης το ανοίγουμε να γίνει πλακέ και βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο! Κλείνουμε και ενώνουμε τις άκρες!
  7. Αν θέλουμε μπορούμε να ανοίξουμε όλη τη ζύμη στο πάγκο και να κόψουμε με μια κούπα στρογγυλά και να τα γεμίσουμε!
  8. Τοποθετούμε όλα τα τυροπιτάκια σε μια λαδόκολλα. Σε ένα πιάτο διαλύουμε το κρόκο με το γάλα και τα αλείφουμε με ένα πινέλο.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τους 180 βαθμούς περίπου 30-35 λεπτά να πάρουν αυτό το χρυσαφί χρώμα !

Tip Μπορείς να κάνεις το Σαββατοκύριακο διπλή δόση και  στο στάδιο πριν αλείψετε  με αυγό μπορείς να τα χωρίσεις σε μερίδες και να τα βάλεις στην κατάψυξη σε σακούλες τροφίμων! Έτσι μπορείς να τα βγάζεις και να ψήνεις μόνο όσα χρειάζεσαι!

Να τα δοκιμάσετε και είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψετε!! Καλή επιτυχία !!!

Written By
More from xrysaxasapi
Φθινόπωρο: προτάσεις προϊόντων από parfimo.gr
Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά και ήρθε η ώρα για ανανέωση....
Read More
0 replies on “Τυροπιτάκια κουρού”