Βιβλίο παρουσίαση “Το μονοπάτι της ελευθερίας”

ho oponopono βιβλίο το μονοπάτι της ελευθερίας

Υπάρχει μια τεχνική που αν την ενσωματώσουμε στην καθημερινότητά μας μπορεί να μας αλλάξει όλη την πραγματικότητα μας. Η τεχνική αυτή είναι μια αρχαία πρακτική συμφιλίωσης και συγχώρεσης που ονομάζεται ho’oponopono. Μια τεχνική που μας αναλύει στο νέο της βιβλίο η Βιολέτα Ψωφάκη “Το μονοπάτι της ελευθερίας” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iwrite.

Από το Οπισθόφυλλο του βιβλίου “Το μονοπάτι της ελευθερίας”

«Δεν ήρθα να σε διδάξω. Ήρθα να σε αγαπήσω. Η αγάπη θα σε διδάξει».

Αυτό το βιβλίο μας βοηθά να αναγνωρίσουμε και να απομακρύνουμε όσα µας εμποδίζουν να αντιληφθούμε την παρουσία της αγάπης μέσα µας. Μας επιτρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο κόσμος, όπως τον βλέπουμε, είναι µια αντανάκλαση αυτού που είμαστε. Ότι προβάλλουμε τις σκέψεις, τις πεποιθήσεις, τις προκαταλήψεις και τις προσδοκίες µας προς τα έξω, και μετά τα αντιλαμβανόμαστε σαν εξωτερική πραγματικότητα. Περιγράφει την πρακτική του Ho’oponopono, η οποία µας ενδυναμώνει ώστε να ανακτήσουμε τη δύναμή µας και να αποκτήσουμε τον έλεγχο της ζωής µας. Μας δείχνει τον τρόπο να θεραπεύσουμε τις τοξικές σκέψεις, μνήμες και συναισθήματα. Ακόμα και να απελευθερωθούμε από το παρελθόν και τον πόνο. Μας περιγράφει τον δρόμο της ελευθερίας που περνά από τη συγχώρεση και οδηγεί στην εσωτερική ειρήνη.

Προκαλεί την εσωτερική διερεύνηση και προσκαλεί τον στοχασμό θέτοντας ερωτήματα:

 • Μήπως υπάρχει κάτι που ήρθες να κάνεις εδώ στη γη;
 • Είναι κάτι που απαιτεί τα μοναδικά χαρίσματα, την εμπειρία, την ενέργεια και την προσωπική σου αντίληψη;
 • Μήπως είναι κάτι που απαιτεί τη μοναδικότητά σου, κι αν δεν το κάνεις, δεν θα γίνει από κανέναν άλλον;
 • Κι αν όλα εμφανίζονται στη ζωή σου για κάποιον λόγο;
 • Αν σε προκαλούν να στραφείς μέσα σου για να βρεις τη συγχώρεση, τη δύναμή, την ελευθερία και την αγάπη;
 • Κι αν εμφανίζονται για να σου θυμίσουν την πρόθεση της ψυχής σου;
 • Χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε, ως ανθρωπότητα, ότι όλη η βαναυσότητα και η βία που κυριαρχούν στον κόσμο µας είναι αποτέλεσμα του πόνου που λειτουργεί στο υποσυνείδητό µας και καθοδηγεί τις πράξεις µας;

Το βιβλίο µας βοηθά να θυμηθούμε αυτά που ήδη γνωρίζουμε μέσα µας. Να συνειδητοποιήσουμε πως τα πράγματα δεν συμβαίνουν σε εμάς, αλλά για εμάς και πως είμαστε συνδηµιουργοί της ζωής και του κόσμου µας.

Απόκτησε το βιβλίο από το site των εκδόσεων Iwrite ή από το Public.gr

Η δική μου άποψη:

Είχα ακούσει γι’ αυτή την τεχνική. Δεν ήξερα όμως τόσα πολλά. Με την ανάγνωση του βιβλίου έμαθα να αποκτώ τον έλεγχο της ζωής μου καθώς επίσης και τον τρόπο να έχω εσωτερική γαλήνη και ειρήνη με τον εαυτό μου. Αν γνωρίζετε κάποια πράγματα για το Ho’oponopono, το βιβλίο θα σας βοηθήσει να το κατανοήσετε σε βάθος και να αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη γνώση της τεχνικής που μας έρχεται από την παράδοση της μακρινής Χαβάης. Αν πάλι, δεν έχετε ξανακούσει για τη μέθοδο αυτή, τότε σίγουρα, κρατάτε στα χέρια σας, έναν πολύτιμο οδηγό που θα σας συντροφεύσει στο δικό σας μονοπάτι προς την ελευθερία.

Μετά την ανάγνωση του βιβλίου θα γνωρίζετε πλέον τον τρόπο για να θεραπεύσετε τις τοξικές σκέψεις, συναισθήματα και μνήμες που θα σας απελευθερώσει από το παρελθόν και τον πόνο.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Η Βιολέττα Ψωφάκη βρίσκεται πολλά χρόνια σ’ ένα ταξίδι αυτο-ανακάλυψης που την οδήγησε σε πολλές ατραπούς.

 • Τον διαλογισμό
 • Το Reiki
 • Τη συναισθηματική απελευθέρωση (EFT),
 • Την ενεργοπληροφοριακή ανάπτυξη (Π.ΕΠ.Α),
 • Την κβαντική ιατρική,
 • Την εξερεύνηση άλλων επιπέδων συνείδησης (ήχοι Hemi-Sync),
 • Τα σεµινάρια Silva,
 • Την ψυχοπνευµατική ανάπτυξη και σύγχρονη ενεργειακή ψυχολογία µε βάση την παράδοση των Άνδεων και την αρχαία Σαµανική διδασκαλία Munay Ki. Κάθε ατραπός της πρόσφερε πολύτιμα δώρα.

Τα ενδιαφέροντά της κινούνταν πάντα στον χώρο της ψυχικής, συναισθηματικής και πνευματικής ανάπτυξης του ανθρώπου. Έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί ως NLP Practitioner, Micro Expressions & Body Language Practitioner και Ho‘oponopono Practitioner. Είναι, επίσης, public speaker και αρθρογράφος.

Εργάζεται ως Life and Transformational Coach (PCC), HeartMath Coach και πραγματοποιεί σεμινάρια προσωπικής και πνευματικής ανάπτυξης.

Πιστεύει πως ο σκοπός µας, ως ανθρώπινα πλάσματα σ’ αυτή τη γη, είναι να εκδηλώσουμε ολόκληρη τη δυναμική µας και να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού µας, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

E-mail: violeta.psofaki@gmail.com
www.violettapsofaki.coach

Απόκτησε το βιβλίο από το site των εκδόσεων Iwrite ή από το Public.gr

Διάβασε επίσης:

 

Tags from the story
Written By
More from xrysaxasapi
Είναι τα ξεσπάσματα θυμού του παιδιού μας πραγματικά θέμα συμπεριφοράς ή μήπως κάτι μας διαφεύγει;
Όταν το παιδί μας κάνει συχνά ξεσπάσματα θυμού, πολλές φορές εμείς οι...
Read More
0 replies on “Βιβλίο παρουσίαση “Το μονοπάτι της ελευθερίας””