Γνωρίζουμε το EggΠαίδευση και ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό

Έχεις ακούσει για το eggπαίδευση.gr; Γνωρίζεις τι είναι;

H EggΠαίδευση αποτελεί ένα παιδαγωγικό project που αναπτύσσεται από επιστήμονες προσχολικής αγωγής με σκοπό την προώθηση εκπαιδευτικών εργαλείων και υπηρεσιών. Πρόκειται για έναν ιστότοπο με παιδαγωγικό περιεχόμενο που εστιάζει στην προσχολική αγωγή και εκπαίδευση.

Τι σημαίνει EggΠάιδευση;

Η λέξη eggπαίδευση προέρχεται από τη σύνθεση της αγγλικής λέξης egg  που σημαίνει αυγό και της ελληνικής λέξης εκπαίδευση . Πρόκειται για ένα λογοπαίγνιο που αναφέρεται στη φιλοσοφία της ομάδας τους. Αναλυτικότερα, η eggπαίδευση στοχεύει στην γέννηση εναλλακτικών παιδαγωγικών πρακτικών που έχουν ως σκοπό την ολόπλευρη ανάπτυξη παιδιών προσχολικής αγωγής.

Η ιδέα προέκυψε από τη σημασιολογία της λέξης egg (αυγό). Πιο συγκεκριμένα, όπως το αυγό δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη του εμβρύου, έτσι και η eggπαίδευση σχεδιάζει τις ανάλογες συνθήκες για την ανάπτυξη του παιδιού στα πρώτα χρόνια της ζωής του, μέσα από τη δημιουργία ενός διαδικτυακού εκπαιδευτικού εργαστηρίου (educational lab)

Το δικό μας eggbox!

Εμείς πήραμε το βαλιτσάκι δραστηριοτήτων “Θέατρο Σκιών”.  Πραγματικά τα παιδιά το λάτρεψαν περιέχει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό και προτείνεται για παιδιά 4-6 ετών. Προσεγγίζει διαθεματικά τη θεματική του Θέατρου Σκιών, παρέχοντας 6 δημιουργικές δραστηριότητες για το παιδί. Το παρόν προϊόν είναι χειροποίητο φτιαγμένο με πολύ αγάπη και αποστέλλεται σε ανακυκλώσιμη craft συσκευασία η οποία αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων.

Εμένα σαν μαμά μου έλυσε τα χέρια γιατί το πακέτο είχε όλα όσα χρειάστηκαν τα παιδιά για τις δραστηριότητες!

Τι θα προσφέρει στο παιδί ;

  • Το παιδί θα μπει στο ρόλο του συγγραφέα
  • θα δημιουργήσει τα δικά του σκηνικά για το θέατρο σκιών
  • θα μάθει για την τέχνη του θεάτρου
  • πειραματίζεται με τις σκιές
  • και φυσικά θα είναι έτοιμο να δώσει τη δική του παράσταση

Η ομάδα της Eggπαιδευσης έχει δημιουργήσει και άλλα πακέτα ανάλογα με την ηλικία αλλά και τα ενδιαφέροντα των παιδιών..

 

Ποιοι κρύβονται πίσω από το Eggπαίδευση;

Κατερίνα

Γεια σας! Ονομάζομαι Κατερίνα Αδαμοπούλου και είμαι νηπιαγωγός! Αγαπώ τη δουλειά μου, γιατί μέσα από αυτή παραμένω ένα αιώνιο παιδί, που λατρεύει την εξερεύνηση και την περιπέτεια. Σπούδασα παιδαγωγικά στο τμήμα προσχολικής αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εργάστηκα χρόνια σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία.

Τη σχολική χρονιά 2019-2020 είχα τη χαρά να συμμετάσχω με την ομάδα μου στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Οι Φυσικές Επιστήμες στην Προσχολική Εκπαίδευση: Χαρτογραφώντας τη νέα εικοσαετία έρευνας και διδακτικής πρακτικής» με την έρευνα: «Από την ακοή στην ακρόαση». Υπήρξα ενεργό μέλος παιδικών κατασκηνώσεων στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και αρχηγός ομάδων σε παιδιά προσχολικής και μη ηλικίας.

Μέσα από την Eggπαίδευση προσδοκώ να εμπνεύσω εκπαιδευτικούς και γονείς για περισσότερο παιχνίδι και έκφραση. Ο κόσμος της εκπαίδευσης είναι πολύπλευρος και πολύχρωμος. Ας ταξιδέψουμε μαζί και ας ανακαλύψουμε τα μυστικά της προσχολικής αγωγής, μέσα από το παιχνίδι και τη φαντασία!

Ναταλία

Γεννήθηκα στην Αθήνα όπου και μένω μόνιμα, έχοντας καταγωγή από τα όμορφα Γιάννενα και την Κέρκυρα. Από μικρό παιδί το όνειρό μου ήταν να γίνω νηπιαγωγός, καθώς λάτρευα να ασχολούμαι με μικρότερα παιδιά. Μεγαλώνοντας σπούδασα στο Εθνικό Καποδιστριακό Ίδρυμα Αθηνών στο τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στη Προσχολική Ηλικία. Παράλληλα με τις σπουδές μου εργάστηκα σε έναν παιδότοπο της περιοχής μου αποκτώντας μια εξοικείωση και εμπειρία με παιδιά όλων των ηλικιών από βρέφη μέχρι και δημοτικό.

Το 2016 αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο και ανέλαβα σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο τμήμα προνηπίου. Έκτοτε και για τα επόμενα χρόνια συνεργάστηκα με ομάδες νηπίων και προνηπίων. Πρόσφατα εξειδικεύτηκα σε κομμάτια που αφορούν την Ειδική Αγωγή, καθώς αυτός ο κλάδος με ενδιαφέρει πολύ. Όσα χρόνια ασχολούμαι με την εκπαίδευση παρακολουθώ σχετικά σεμινάρια που βοηθούν και υποστηρίζουν το έργο μου. Κάποια από αυτά σχετίζονται με ψυχολογικούς τομείς, άλλα με το εκπαιδευτικό δράμα και τέλος με την ειδική αγωγή.

Φώτης

Γεια χαρά! Με λένε Φώτη και είμαι ένας παθιασμένος παιδαγωγός από τη Θεσσαλονίκη. Είμαι απόφοιτος του τμήματος προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης του Αριστοτελείου πανεπιστημίου. Κατά την διάρκεια των σπουδών μου είχα την ευκαιρία να γνωρίσω το ισπανικό εκπαιδευτικό σύστημα προσχολικής αγωγής μέσω του προγράμματος Erasmus. Οι παιδαγωγικές μου σπουδές έθεσαν τα θεμέλια της παιδαγωγικής προσέγγισης που ακολουθώ, η οποία βασίζεται στον παιδοκεντρισμό και την βιωματική μάθηση.

Έχω εργαστεί σε διάφορα ελληνικά νηπιαγωγεία και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης. Ωστόσο, η έμφυτη περιέργεια και όρεξη που έχω για νέες παιδαγωγικές εμπειρίες με οδηγήγησαν να εργαστώ ως νηπιαγωγός σε ένα διεθνές νηπιαγωγείο στην Σουηδία. Έτσι, ήρθα σε επαφή και με το σουηδικό σύστημα προσχολικής αγωγής.

Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω στην ομάδα της EggΠαίδευσης. Στόχος μου μέσα από αυτό το project είναι να να εμπνεύσω αλλά και να προβληματίσω παιδαγωγούς και γονείς σχετικά με τις παιδαγωγικές πρακτικές που ακολουθούν!

 

Ακολούθησε τους στα Social media instagram @eggpadeush  facebook @eggpaideush και μάθε περισσότερα στο site τους eggpaideush.gr

Μην ξεχάσεις ότι μπορείς να βρεις και δωρεάν υλικό στο youtube αλλά και εδώ!

 

Διάβασε επίσης

Written By
More from xrysaxasapi
Σκύλος και παιδί : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!
Μαμά να πάρουμε σκυλάκι; Είμαι σίγουρος ότι έχεις ακούσει πολλές φορές αυτή...
Read More
0 replies on “Γνωρίζουμε το EggΠαίδευση και ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό”