Βιβλία για γονείς από Μεταίχμιο

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο για ακόμα μια φορά είναι δίπλα σε όλους τους γονείς με 3 υπέροχα βιβλία από τη σειρά Γονείς στη πράξη. Τρία νέα βιβλία που το καθένα έχει να δώσει πολλές πληροφορίες και tips σε όλους τους γονείς. Βιβλία που αξίζουν να έχουν μια θέση στην βιβλιοθήκη όλων!

#3 Βιβλία για γονείς από εκδόσεις Μεταίχμιο

Το παιδί μου είναι διαφορετικό. Πώς να το βοηθήσω;

το παιδί μου είναι διαφορετικό μεταιχμιοΈνας πρακτικός οδηγός για γονείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες ειδικής αγωγής με θεωρητικό υλικό, συμβουλές και δραστηριότητες για την αναγνώριση και σωστή διαχείριση των ιδιαιτεροτήτων των παιδιών με μαθησιακές και άλλες διαταραχές (ΔΕΠ/Υ, μαθησιακές δυσκολίες, υψηλή νοητική ικανότητα, Άσπεργκερ).

Το παιδί σας είναι σε διαρκή κίνηση; Είναι παρορμητικό, ευσυγκίνητο, αφηρημένο, μοναχικό, αγχωμένο; Νιώθετε πως έχετε ένα παιδί διαφορετικό, που αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του και τα συναισθήματα με τον δικό του μη συνηθισμένο τρόπο;
Αυτό το εικονογραφημένο βιβλίο συνδυάζει τη θεωρία με την πράξη, για να καταλάβετε καλύτερα την ψυχολογία του παιδιού σας και να το οδηγήσετε στον δρόμο της ηρεμίας και της επιτυχίας.


Πιο συγκεκριμένα, θα μπορέσετε να:

 • κατανοήσετε τις διαταραχές της μάθησης (δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμησία), τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής με ή χωρίς υπερκινητικότητα (ΔΕΠ/Υ), την υψηλή νοητική ικανότητα, το σύνδρομο Άσπεργκερ
 •  καθοδηγήσετε το παιδί σας ώστε να εξελιχθεί νοητικά, σωματικά και συναισθηματικά.
 • το ενθαρρύνετε να καλλιεργήσει τα ταλέντα του,
 • διαχειριστεί την υπερευαισθησία και
 • ελέγξει το σώμα του


 Στο τέλος κάθε κεφαλαίο υπάρχουν απλές ασκήσεις και δραστηριότητες

Αγόρασε το βιβλίο.

Πως να βοηθήσω το παιδί μου να έχει φίλους 101 τρόποι για τη δημιουργία υγιών φιλικών σχέσεων

πως να βοηθήσω το παιδί μου να έχει φίλους εκδόσεις μεταίχμιοΈνας έξυπνος οδηγός με πρακτικές συμβουλές για να βοηθήσουμε κάθε παιδί να χτίσει ισχυρότερους δεσμούς και να νιώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση για να κάνει νέους φίλους.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΟΥΣ

Οι φιλίες είναι δύσκολες, υπάρχει όμως λύση. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να δώσετε στο παιδί σας τα εφόδια που χρειάζεται για να χτίσει γερούς δεσμούς. Προσφέρει ιδέες, πληροφορίες και συμβουλές για να µμιλήσετε μαζί του, να τονώσετε την αυτοεκτίμησή του, να του δείξετε πώς να αναπτύξει κοινωνικές δεξιότητες και να ζει χαρούμενο µε υγιείς φιλικές σχέσεις.

 • Εξηγήστε του τι σημαίνει καλή φιλία.
 • Κάντε ευχάριστες δραστηριότητες που ενισχύουν τους δεσµούς.
 • Καλλιεργήστε τον θετικό τρόπο σκέψης και την ενσυναίσθηση.
 • Αντιµετωπίστε την πίεση των συνοµηλίκων και τον εκφοβισµό.
 • Αναγνωρίστε πότε πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικού.

Αγόρασε το βιβλίο 

Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να είναι χαρούμενο 101 τρόποι για την ενίσχυση της θετικής σκέψης και της αυτοπεποίθησης

πως να βοηθήσω το παιδί μου να είναι χαρούμενο εκδόσεις μεταίχμιοΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟ


Υπάρχουν τόσοι λόγοι για να έχει ένα παιδί κακή διάθεση, που είναι δύσκολο να γνωρίζετε τον καλύτερο τρόπο να το υποστηρίξετε. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε µμαζί του και να του δείξετε πώς µπορεί να εκφραστεί. Προσφέρει ιδέες για απλές αλλαγές στην καθηµερινότητα, που οδηγούν στην υιοθέτηση θετικής στάσης ζωής και την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας και της αυτοπεποίθησης του παιδιού.

 • Εντοπίστε την αιτία των αρνητικών συναισθηµάτων του παιδιού.
 • Καλλιεργήστε τον θετικό τρόπο σκέψης.
 • Τονώστε την αυτοπεποίθησή του.
 • Κάντε δραστηριότητες που ενισχύουν την καλή διάθεση.
 • Αναγνωρίστε πότε πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικού.

Αγόρασε το βιβλίο

Τα 3 αυτά βιβλία θεωρώ ότι είναι χρήσιμα και έξυπνα γεμάτα πρακτικές συμβουλές για γονείς  και εκπαιδευτικούς.  Δεν θα πρέπει να λείπουν από καμιά βιβλιοθήκη και σας εγγυώμαι ότι σίγουρα θα βρείτε υλικό αλλά και διαφορά θέματα να συζητήσετε με το παιδί σας! Ένα βιβλίο θα σε βοηθήσει στο ρόλο σου σαν γονέας. Να θυμάσαι ότι η κάθε οικογένεια είναι ξεχωριστή και τα βιβλία είναι ένας τρόπος να ξεφύγουμε και γιατί όχι να αλλάξουμε την καθημερινότητα μας με το παιδί μας προς το καλύτερο!

Διάβασε επίσης:

Tags from the story
,
Written By
More from xrysaxasapi
Και μη χειρότερα Το νέο Βιβλίο της Τίνα Μιχαηλίδου
Στα χέρια μου έφτασε το νέο βιβλίο της Τίνα Μιχαηλίδου “Και μη...
Read More
0 replies on “Βιβλία για γονείς από Μεταίχμιο”