“Τα παιδιά μπορούν” Νέα σειρά βιβλίων από Μεταίχμιο

Τα παιδιά μπορούν εκδόσεις μεταίχμιο

Τα παιδιά μπορούν! Μια νέα σειρά βιβλίων από τις εκδόσεις Μεταίχμιο  που δίνει στους μικρούς αναγνώστες συμβουλές ώστε να μάθουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους αλλά και καταστάσεις που μπορεί να τους δυσκολεύουν. Με εύστοχο κείμενο και ευχάριστη εικονογράφηση, που προσεγγίζουν κάθε θέμα με χιούμορ και ευαισθησία.

Η σειρά αποτελείτε από δύο τίτλους βιβλίων και θίγει θέματα που απασχολούν τα παιδιά στο σχολείο αλλά και στην καθημερινότητά τους.

Πες όχι στα πειράγματα

Το συγκεκριμένο βιβλίο θίγει το θέμα για τον σχολικό εκφοβισμό αλλά και για τον εκφοβισμό γενικότερα. Υπάρχουν συμβουλές για το πως μπορεί να αντιδράσει ένα παιδί όταν δέχεται εκφοβισμό. Καθώς επίσης και πως μπορεί να αντιδράσει όταν είναι παρατηρητής εκφοβισμού σε κάποιον συμμαθητή του. Τέλος υπάρχουν συμβουλές και τρόποι να καταλάβει το παιδί πότε πρέπει να σταματήσει να πειράζει τους συμμαθητές του και πότε τους φέρνει σε δύσκολη κατάσταση.

Το βιβλίο προτρέπει τα παιδιά να απευθύνονται σε κάποιο άτομο που εμπιστεύονται και να ζητάνε βοήθεια όταν τα πράγματα αρχίζουν να ξεφεύγουν.

Είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται εύκολα και έχει καταπληκτική εικονογράφηση με έντονα ζωηρά χρώματα. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4+ και είναι μια καλή ευκαιρία για συζήτηση. Στο τέλος του βιβλίου έχει προτεινόμενες σχετικές δραστηριότητες αλλά και συμβουλές προς τους ενήλικες.

Αγόρασε το βιβλίο Πες όχι στα πειράγματα

Πες γεια , κι ας ντρέπεσαι

Πολλά αν όχι όλα τα παιδιά ντρέπονται μερικές φορές. Η ψυχοκοινωνική ανάπτυξή τους είναι πολύ σημαντική και περνά διάφορα κομβικά στάδια. Γονείς και εκπαιδευτικοί οφείλουμε με κατανόηση και αποδοχή να δημιουργούμε ένα δεκτικό περιβάλλον. Ένα περιβάλλον που θα αποδέχεται κάθε συναίσθημα και παράλληλα θα ενθαρρύνει την αυτονομία και την ολοκλήρωση της προσωπικότητας κάθε παιδιού.

Το βιβλίο αυτό βοηθά τα παιδιά να αναγνωρίσουν και να ξεπεράσουν τη συστολή που μπορεί να νιώθουν μπροστά σε μια τάξη , σε ένα φίλο , σε έναν ενήλικα…

Με εύχρηστες τεχνικές και παραδείγματα μέσα από την καθημερινότητα των παιδιών δίνει συμβουλές για να βοηθήσουμε τα παιδιά να αντιμετωπίσουν την συστολή τους.

Αγόρασε το βιβλίο Πες Γεια κι ας ντρέπεσαι

Η ντροπή όπως και όλα τα συναισθήματα είναι αποδεκτά και αναγκαία. Είναι απόλυτα φυσιολογικό τα παιδιά να ντρέπονται. Πολλές φορές σημαίνει ότι είναι καλοί στο να παρατηρούν τους άλλους και να σκέφτονται τα πράγματα πριν ενεργήσουν.

Τα Παιδιά Μπορούν

Τα νέα βιβλία της σειράς “Τα παιδιά μπορούν” από τις εκδόσεις Μεταίχμιο βοηθούν τα παιδιά να διαχειριστούν και να κατανοήσουν καταστάσεις. Με πολλά παραδείγματα , με χιούμορ αλλά και με ευαισθησία είναι το τέλειο εργαλείο για γονείς και εκπαιδευτικούς. Στο τέλος των βιβλίων υπάρχουν προτεινόμενες δραστηριότητες για τα παιδιά αλλά και συμβουλές προς τους ενήλικες. Καταπληκτική εικονογράφηση και στα δύο βιβλία της σειράς.

Βρείτε τα βιβλία στο www.ianos.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Tags from the story
, ,
Written By
More from xrysaxasapi
6 τρόποι για να κάνεις το μπάνιο του παιδιού σου διασκεδαστικό
Το μπάνιο το απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι! Ή μήπως όχι; Για κάποια...
Read More
0 replies on ““Τα παιδιά μπορούν” Νέα σειρά βιβλίων από Μεταίχμιο”