Είμαι θεός & Είμαι θεά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Είμαι θεός είμαι θεά εκδόσεις μεταίχμιο

Στα χέρια μας ήρθαν πρόσφατα τα 2 νέα βιβλία με τίτλο Είμαι θεός & Είμαι θεά. Δύο τόμοι της σειράς Μυθολογικά παραμύθια από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Το βιβλίο Είμαι θεός περιέχει τις ιστορίες που αναφέρονται  στους έξι θεούς του Ολύμπου. Ενώ στο βιβλίο Είμαι θεά περιέχει τις ιστορίες που αναφέρονται στις θέες.

Η κάθε ιστορία  αναφέρεται  στα κατορθώματα του κάθε θεού και ο συγγραφέας χρησιμοποιεί την αφήγηση στο πρώτο πρόσωπο. Τα παιδιά μαθαίνουν για τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου μέσα από μια συναρπαστική αφήγηση του ίδιου του πρωταγωνιστή! Οι θεοί ξεκινούν την αφήγηση με την γέννησή τους και έπειτα παρουσιάζουν όλα τους τα κατορθώματα και τα σημαντικά γεγονότα που υπήρξαν στη ζωή τους. Μέσα στα κείμενα ο Συγγραφέας Κώστας Πούλος έχει προσθέσει και μια δόση χιούμορ.

Είναι δύο βιβλία που κάθε βιβλιοθήκη αξίζει να τα έχει. Τα παιδιά θα λατρέψουν το κείμενο και θα τους συναρπάσει η μυθολογία. Θα μάθουν πολλά για τους θεούς με ευχάριστο τρόπο. Η εικονογράφηση επίσης είναι με πολύ έντονα, ζωηρά χρώματα που θα εντυπωσιάσει τους μικρούς μας φίλους!

Σίγουρα και τα δύο βιβλία διαβάζονται εύκολα από όλη την οικογένεια. Ομολογώ πως κάποια πράγματα δεν τα ήξερα ή δεν τα θυμόμουν.

Επιπλέον μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου  να βρείτε και να εκτυπώσετε Δωρεάν εκπαιδευτικό  υλικό και δραστηριότητες για ακόμα πιο πολύ γνώση!

Στο κάθε βιβλίο περιλαμβάνονται οι θεοί  Άρης, Δίας , Ήφαιστος, Ποσειδώνας, Απόλλωνας, Ερμής. Και οι θεές Ήρα ,Άρτεμις, Δήμητρα, Αθηνά, Αφροδίτη, Εστία

Η δική μου γνώμη

Γενικά αγαπώ την μυθολογία οπότε θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά γραμμένα και τα δυο αυτά βιβλία. Απευθύνονται σε παιδιά  ηλικίας 4+. Τα παιδιά μαθαίνουν μυθολογία διασκεδάζοντας. Καταπληκτικό είναι και το Δωρεάν υλικό που βοηθάει τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα τον κάθε θεό/θεά.

Αξίζει το κόπο να αποκτήσεις τη σειρά και επίσης είναι μια καλή ιδέα για δώρο ! Το εξώφυλλο είναι χοντρό και η εικονογράφηση εξαιρετική.

Οπισθόφυλλο

Είναι δώδεκα και ζουν στον Όλυμπο , όμως βρίσκονται παντού. Πίσω στην καταιγίδα και τους κεραυνούς, στα βάθη και στα κύματα της θάλασσας, στη βουή και τη φρίκη του πολέμου. Παίζουν στα πυκνά δάση με τ’ αγρίμια , χτυπά δυνατά η καρδιά τους δίπλα στους ερωτευμένους. Έχουν τόξα, ρίχνουν μακριά τα βέλη τους , κάθονται μαζί μας το βράδυ στο τραπέζι για φαγητό. Άλλοι πάλι έχουν δουλειές κανονικές σαν κι εμάς, είναι γεωργοί, ταχυδρόμοι , σιδηρουργοί.

Είναι σοφοί, αλλά κάνουν και λάθη. Έξι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Αν είσαι άνθρωπος, σου μοιάζουν πολύ, θα το δεις. Μόνο που αυτοί είναι  πιο ψηλοί και κάπως πιο δυνατοί. Στο βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου μιλούν οι ίδιες οι θεές και οι ίδιοι οι θεοί για τον εαυτό τους! Είναι τρομερό…..

Απόκτησε το βιβλίο Είμαι θεά και Είμαι θεός

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις: Μεταίχμιο

Συγγραφέας:  Κώστας Πούλος

Εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου

Προτεινόμενη Ηλικία:4+

Διάβασε επίσης:

Tags from the story
,
Written By
More from xrysaxasapi
Μηλοπιτάκια εύκολα και γρήγορα!
Τα πιο εύκολα και αφράτα  μηλοπιτάκια. Μια από τις αγαπημένες μου συνταγές που...
Read More
0 replies on “Είμαι θεός & Είμαι θεά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο”