Καλοκαιρινά βιβλία δραστηριοτήτων από εκδόσεις Μεταίχμιο

βιβλία για παιδιά από εκδόσεις μεταίχμιο

Τα βιβλία δραστηριοτήτων το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους. Είναι μια καλή επιλογή για να απασχοληθούν τα παιδιά και συγχρόνως να περάσουν ποιοτικό χρόνο μακριά από οθόνες. Τα βιβλία δραστηριοτήτων δίνουν την δυνατότητα στο παιδί να κάνει και μια επανάληψη τις σχολικής χρονιάς που μας πέρασε.

Σήμερα θα σου παρουσιάσω 3 βιβλία δραστηριοτήτων από τις εκδόσεις Μεταίχμιο , σύμφωνα με την ηλικία του κάθε παιδιού. Φυσικά μπορείς να βρεις μια μεγάλη ποικιλία βιβλίων με δραστηριότητες στο site τον εκδόσεων www.metaixmio.gr

Βιβλία δραστηριοτήτων από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Το συγκεκριμένο βιβλίο περιλαμβάνει ευχάριστες καλοκαιρινές δραστηριότητες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παιδιών 5-6 ετών. Είναι κατάλληλες για πολλές ώρες ξεγνοιασιάς και δημιουργικής απασχόλησης.

Τα συγκεκριμένα φύλλα εργασίας επιτυγχάνονται με απλό και αβίαστο τρόπο. Η ανάπτυξη δεξιοτήτων, η απόκτηση γνώσεων και η καλλιέργεια της φαντασίας και της δημιουργικότητας των παιδιών  είναι το κύριο συστατικό του βιβλίου.

Συγκεκριμένα τα παιδιά:

  • Παίζουν με τα χρώματα, τα σχήματα, τα μεγέθη , τα γράμματα και τους αριθμούς
  • Γράφουν και χρωματίζουν , βελτιώνοντας τις οπτικό-κινητικές τους δεξιότητες
  • αναπτύσσουν δεξιότητες προφορικού λόγου
  • εντοπίζουν ομοιότητες και διαφορές, ασκώντας την παρατηρητικότητα και την συγκέντρωσή τους
  • έρχονται σε επαφή με στοιχεία του κόσμου που τα περιβάλλει με έμφαση σε τομείς όπως η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η υγεία.
  • Στις τελευταίες σελίδες υπάρχουν ειδικές σελίδες για να τις κόψει το παιδί και να κάνει διάφορες χειροτεχνίες καθώς και αυτοκόλλητα.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν Είμαι 3 και πάω διακοπές και είμαι 4 και πάω διακοπές!

Μια πρωτότυπη σειρά βιβλίων με παιγνιώδεις δραστηριότητες για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών.
Χάρη στη ποικιλία δραστηριοτήτων και ο πλούσιο εικονογραφικό υλικό ,τα παιδιά επαναλαμβάνουν ενότητες της σχολικής ύλης! Γλώσσα , μαθηματικά ,μελέτη του περιβάλλοντος , ιστορία και αγγλικά .Συγχρόνως ασκούν την κριτική τους ικανότητα και περνούν ευχάριστες ώρες με εκπαιδευτικά παιχνίδια( κουίζ , λαβύρινθοι , αινίγματα κ.α).

Στη ίδια σειρά κυκλοφορούν βιβλία για  τα παιδιά που τελείωσαν την Α΄ , Β’, και Γ’ δημοτικού. Επίσης κυκλοφορούν για παιδιά που ετοιμάζονται για προνήπιο ,που τελείωσαν το προνήπιο και που τελείωσαν το νήπιαγωγείο.

Ώρα για παιχνίδι με τον μικρό δράκο Καρύδα και την παρέα του. Το βιβλίο περιέχει δραστηριότητες για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Βρείτε τις διαφορές, ποιο αντικείμενο δεν ταιριάζει στο τραπέζι, ποια πανιά έχουν τα ίδια μοτίβα;

Τα παιδιά εξασκούνται στην συγκέντρωση , την παρατηρητικότητα και περνούν ευχάριστα με τον αγαπημένο τους δράκο και την παρέα του. Συγχρόνως για τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά υπάρχει μικρό κείμενο που άνετα μπορεί να διαβαστεί.

Όλα τα παραπάνω βιβλία προσφέρουν ώρες ξεγνοιασιάς και διασκέδασης στα παιδιά. Μην διστάσετε να επενδύσετε σε τέτοια βιβλία. Πραγματικά τα παιδιά θα τα λατρέψουν. Επειδή το καλοκαίρι είναι περίοδος που τα παιδιά έχουν ανάγκη το παιχνίδι και όχι να τους θυμίζουμε το σχολείο καλό θα ήταν να τα αφήσετε να διαλέξουν μόνα τους  το βιβλίο που τους αρέσει.

Βρείτε τα παραπάνω βιβλία στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.metaixmio,gr και στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου!

Διάβασε επίσης:

 

Tags from the story
,
Written By
More from xrysaxasapi
Βιβλίο: Μπορείς να δεις με τα δικά μου μάτια;
Το Βιβλίο ” Μπορείς να δεις με τα δικά μου μάτια” το...
Read More
0 replies on “Καλοκαιρινά βιβλία δραστηριοτήτων από εκδόσεις Μεταίχμιο”