Νέο βιβλίο: Μπόγκι ο Φαταούλας εκδόσεις κλειδάριθμος

μπογκι ο ΦΑταούλας εκδόσεις κλειδάριθμς
μπογκι ο ΦΑταούλας εκδόσεις κλειδάριθμς

Στα χέρια μας έφτασε το νέο βιβλίο από τις εκδόσεις κλειδάριθμος “Μπόγκι ο Φαταούλας”. Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο πολυβραβευμένος Aaron Blabey. Οι σειρές ς παιδικών βιβλίων του είναι εξαιρετικά δημοφιλείς. Οι πωλήσεις  των βιβλίων του ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια αντίτυπα, καθιστώντας τον έναν από τους πιο πετυχημένους συγγραφείς παιδικών βιβλίων στον κόσμο.

Η ιστορία

Το βιβλίο αναφέρετε στον Μπόγκι, το Παγκ ο οποίος έχει ένα μικρό ελάττωμα! Δεν θέλει να μοιράζετε τα πράγματά του. Τα θέλει όλα δικά του! Ο Λούκι ο Λουκάν, ο αδελφός του, που  τον θαυμάζει του ζητάει να παίξουνε μαζί! Όμως ο Μπόγκι δεν θέλει να μοιραστεί τα παιχνίδια του. Κάτι όμως  θα συμβεί και θα αλλάξει τα πάντα!

Μια ξεκαρδιστική ιστορία γραμμένη με έμμετρο τρόπο  που μιλά για όσα μοιραζόμαστε ή τέλος πάντων για όσα πρέπει να μοιραζόμαστε!

Η δική μου γνώμη

Το συγκεκριμένο βιβλίο δίνει την αφορμή να μιλήσουμε με τα παιδιά για το συγκεκριμένο θέμα! Τα περισσότερα παιδιά δεν μοιράζονται τα παιχνίδια τους και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Τα παιδιά πάντα διεκδικούν αυτό που τους ανήκει. Ίσως και εμείς οι γονείς νιώθουμε λιγάκι άβολα όταν το παιδί μας δεν θέλει να μοιραστεί το παιχνίδι του με τα άλλα παιδιά! Μου συμβαίνει πολλές φορές στην παραλία!

Τα παιδιά στην νηπιακή ηλικία εκδηλώνουν συχνά εγωιστικές τάσεις και έχουν έντονα το συναίσθημα της ιδιοκτησίας. Για τα παιδιά τα παιχνίδια δεν είναι απλά αντικείμενα αλλά κάτι πολύτιμο.  Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να μάθει το παιδί μας να μοιράζεται;

  1.  Δίνουμε πρώτα εμείς το καλό παράδειγμα. Μοιραζόμαστε μαζί τους τα δικά μας πράγματα.
  2. Τα ρώταμε. Πολλές φορές εμείς οι γονείς δεν ρωτάμε απλά λέμε ” Νίκο δώσε στον αδερφό σου το αυτοκινητάκι”. Το σωστό είναι να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί του και να το ρωτήσουμε! ” Νίκο θα δώσεις για λίγο το αυτοκινητάκι στον αδερφό σου;”
  3. Τα παιδιά πολλές φορές δεν καταλαβαίνουν την έννοια του μοιράζομαι. Νομίζουν ότι θα χάσουν το παιχνίδι τους δίνοντας το σε ένα άλλο παιδί. Τονίζουμε συνεχώς λοιπόν στα παιδιά ότι δεν θα χάσουν το παιχνίδι τους και ότι θα επιστραφεί πάλι στα χέρια τους.
  4. Είμαστε προετοιμασμένοι και δεν πιέζουμε το παιδί να μοιραστεί κάτι που δεν θέλει.
  5. Το αφήνουμε να τα βγάλει πέρα μόνο του και δεν επεμβαίνουμε συνεχώς.

Το βιβλίο μας άρεσε πάρα πολύ είναι διασκεδαστικό και έχει και αρκετά καλή εικονογράφηση!

Περιγραφή από το Οπισθόφυλλο

Ο Μπόγκι το Παγκ είναι σούπερ παντού, ζωγραφίζει , διαβάζει και ξέρει κουν-φου. Μόνο μην του ζητάς τα πράγματα του: Δεν τα δίνει ποτέ, είναι όλα ΔΙΚΑ ΤΟΥ!

Εξώφυλλο: Σκληρό

Συγγραφέας και εικονογράφηση:Aaron Blabey

Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

Μπορείτε να αποκτήσετε το βιβλίο από το site των  εκδόσεων  Κλειδάριθμος ή από το online βιβλιοπωλείο IANOS

 

Διάβασε επίσης:

Tags from the story
,
Written By
More from xrysaxasapi
Μπισκότα κανέλας για να μυρίσει το σπίτι!
Το παραδέχομαι μ’ άρεσουν τα μπισκότα!!! Τα μπισκότα με βρώμη είναι τα αγαπημένα...
Read More
0 replies on “Νέο βιβλίο: Μπόγκι ο Φαταούλας εκδόσεις κλειδάριθμος”