Βιβλίο παρουσίαση “Ο πιλοτίμος” από τις εκδόσεις iwrire

πιλοτίμος παιδικό βιβλίο

Ο πιλοτίμος είναι ένα καταπληκτικό βιβλίο για παιδιά από τις εκδόσεις Iwrite γραμμένο από την  Μανταλένα Οικονόμου. Είναι ένα παραμύθι που μιλάει για τα όνειρα αλλά και για την δύναμη που κρύβει ο καθένας μέσα του.  Ο καθένας μας έχει όνειρα και δεν πρέπει να τα παρατάει αντιθέτως θα πρέπει να βρίσκει το θάρρος να τα βάζει σε εφαρμογή.

Η ιστορία

Ο Τίμος είναι ένα πρόβατο και έχει ένα μεγάλο όνειρο! Το όνειρό του είναι να γίνει πιλότος!  Μπορεί να ακούγετε τρελό άλλα πρέπει να παλεύουμε για τα όνειρά μας . Με την βοήθεια του φίλου του, του Μάνου  καταφέρνει να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Οι πρώτες πτήσεις ξεκινούν στο δάσος . Σαύρες μυρμήγκια χελωνάκια κάθονται αναπαυτικά και η πτήση ξεκινά! Ένα ατύχημα όμως τους διακόπτει. Ο Μάνος γλίστρησε και ήθελε βοήθεια. Ο πιλοτίμος μετέφερε τον Μάνο στους ανθρώπους για να τον περιποιηθούν. Μόλις έγινε καλά βρήκε και αυτός το θάρρος να πραγματοποιήσει το δικό του όνειρο!

Η δική μου γνώμη

Το συγκεκριμένο βιβλίο στοχεύει να περάσει στα παιδιά δυο κύρια μηνύματα. Το ένα είναι ότι πρέπει να κάνουμε όνειρα και να παλεύουμε να τα πραγματοποιήσουμε. Το να αφήνουμε ανεκπλήρωτες επιθυμίες μας κάνει κακό. Μαθαίνουμε λοιπόν στα παιδιά πως ότι θέλουμε , ότι έχουμε στο μυαλό μας μπορεί να γίνει. Ναι ακόμα και το πιο τρελό μας όνειρο..

Το δεύτερο μήνυμα είναι το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η φιλία. Ο φίλος του Τίμου, ο Μάνος ήταν αυτός που του έδωσε το θάρρος που χρειαζόταν. Η φιλία είναι σημαντικό πράγμα που πρέπει να καλλιεργηθεί στα παιδιά μας από μικρή ηλικία. Ο συγχρόνως τρόπος ζωής ίσως τα κάνει πιο αποξενωμένα. Οι φίλοι είναι δίπλα μας για να μας στηρίζουν ακόμα  και αν κάνουμε λάθη ή όταν εμείς χάνουμε την πίστη στον εαυτό μας!

Η ιστορία του Πιλοτίμου είναι αφορμή για συζήτηση με τα παιδιά για τα όνειρα και την φιλία. Ακόμα και αν δεν μπορέσουμε να εκπληρώσουμε το όνειρό μας το ταξίδι προς αυτό είναι εξίσου σημαντικό. Μπορεί να γνωρίσουμε πτυχές του εαυτού μας που δεν γνωρίζαμε ως τώρα ότι υπάρχουν.

Καταπληκτική εικονογράφηση και είναι βιβλίο που αξίζει μια θέση στην βιβλιοθήκη  των παιδιών σας!

Απόκτησε το βιβλίο 

Οπισθόφυλλο

Τι  κι αν τα όνειρα φαντάζουν άπιαστα και μακρινά;

Ένα πρόβατο ονειρεύεται ότι πετάει..

Ένα κατσικάκι είναι δίπλα του και βοηθάει..

Και ένα δάσος ανάστατο διασκεδάζει και γελάει…

Μια ιστορία στην οποία η φιλία γίνεται σκάλα για να φτάσεις τα όνειρά σου, ακόμα και αν αυτά  δείχνουν να βρίσκονται πολύ ψηλά!

Συγγραφέας: Μανταλένα Οικονόμου

Εικονογράφηση: Δανάη Δημητρακοπούλου

Ηλικίες 4+

Εκδόσεις: Iwrite

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο στο online κατάστημα των εκδόσεων iwrite ή σε μεγάλα καταστήματα όπως public,  ή βιβλιοπωλείο Ιανός

Διάβασε επίσης: 

 

 

Tags from the story
,
Written By
More from xrysaxasapi
Γνωρίζουμε την εταιρεία καλλυντικών Gabriella Salvete
Καλώς όρισες φθινόπωρο!Ο Σεπτέμβριος είναι ο κατάλληλος μήνα για αλλαγές και ανανέωση...
Read More
0 replies on “Βιβλίο παρουσίαση “Ο πιλοτίμος” από τις εκδόσεις iwrire”