Βιβλίο: Μπορείς να δεις με τα δικά μου μάτια;

βιβλίο μπορείς να δεις με τα δικά μου μάτια εκδόσεις Διάπλαση

Το Βιβλίο ” Μπορείς να δεις με τα δικά μου μάτια” το αποκτήσαμε πρόσφατα. Ένα βιβλίο της συγγραφέως και εικονογράφου Μάρθα Κολοκοτρώνη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση. Ένα βιβλίο που περνάει πολλά μηνύματα σε μικρούς και μεγάλους.

Η ιστορία του βιβλίου

Η Ζιραφούλα μια ψηλή καμηλοπάρδαλη , έχει συνηθίσει να κοιτάει μόνο ψηλά μέχρι τα αστέρια! Της αρέσει να παίζει κρυφτό με τα αστέρια και τις αστραπές. Ο Κροκοντούλης από την άλλη , είναι ένας μικροκαμωμένος κροκόδειλος . Βλέπει μόνο χαμηλά εκεί που σέρνεται στο έδαφος. Κάθε μέρα αναζητάει νέες περιπέτειες.

Μια τυχαία συνάντησή  στάθηκε αφορμή για να δουν οι δυο πρωταγωνιστές του βιβλίου μας τον κόσμο αλλιώς. Τι θα συμβεί αν ο καθένας τους δει τον κόσμο του άλλου μέσα από τα μάτια του;

Είναι πράγματι ξεχωριστά! Μα πρέπει οπωσδήποτε να δεις κάτω έστω και για μια μόνο φορά. Χμμμ.. Πως θα ήθελα κι εγώ να δω τι ομορφιές έχει ο δικός σου κόσμος εκεί ψηλά!

Αποφάσισαν να μπει ο ένας στην θέση του άλλου ! Η αλλαγή έγινε και οι δυο μας φίλοι εντυπωσιάστηκαν με το πόσο όμορφα πράγματα και πόσες νέες εμπειρίες είδαν μέσα από τα μάτια του άλλου!

Αγόρασε το βιβλίο 

Η δική μου γνώμη για το βιβλίο

Θεωρώ ότι είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο. Η εικονογράφηση του σε εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή. Έντονα χρώματα και πολλές  εικόνες! Ένα παραμύθι που μας δίνει πολλά μηνύματα και μπορεί να γίνει αφορμή για πολλές συζητήσεις με τα παιδιά.

Εσύ αλήθεια παρατηρείς τι υπάρχει γύρω σου; Όλες τις ομορφιές της φύσης. Είσαι έτοιμος να ζήσεις νέες εμπειρίες; Είναι κάποιες από τις ερωτήσεις που συζητήσαμε μαζί με τα παιδιά μου! Για να δω και εγώ τι βλέπουν από τα δικά τους μάτια!

Το βιβλίο περιγράφει εικόνες όπως το δάσος , ο ουρανός τη νύχτα, ο βυθός αλλά και το αγρόκτημα με τις φρέσκιες λιχουδιές. Όλα αυτά μαζί με την καταπληκτική εικονογράφησή μπορούν να γίνουν θέματα για συζήτηση!

Το βιβλίο μας μιλάει επίσης για την διαφορετικότητα  και  την  διαφορετική οπτική γωνία που βλέπει ο καθένας μας στα πράγματα που του συμβαίνουν. Ο τρόπος που ο κάθε ένας από εμάς βλέπει και αντιλαμβάνεται την δικιά του εκδοχή. Μπορεί να είναι διαφορετική από την δική μας αλλά σίγουρα είναι ενδιαφέρουσα και συναρπαστική!

Η Μάρθα Κολοκοτρώνη δημιούργησε και εκτυπώσιμο υλικό το οποίο μπορείτε να βρείτε και να το κατεβάσετε εδώ.

Συγγραφέας / εικονογράφος : Μάρθα Κολοκοτρώνη

Ηλικίες 4+

Εξώφυλλο: Σκληρό

Εκδόσεις: Διάπλαση

Λίγα λόγια για την Συγγραφέα/εικονογράφο

Η Μάρθα Κολοκοτρώνη σπούδασε αρχιτεκτονική στη Θεσσαλονίκη και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Από το 2015 είναι διδάκτωρ Πανεπιστημίου ΕΤΗ της  Ζυρίχης. Έχει συνεργαστεί με γραφεία στη Θεσσαλονίκη και τη Νέα Υόρκη και έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στη Σιγκαπούρη και την Ινδία. Τα τελευταία χρόνια ζει στο Βερολίνο όπου μεγαλώνει τα δυο παιδιά της με τις ιστορίες του Κροκοντούλη και της Ζιραφούλας.

Αγόρασε το βιβλίο 

Διάβασε επίσης:

 

Tags from the story
,
Written By
More from xrysaxasapi
Φθινόπωρο: προτάσεις προϊόντων από parfimo.gr
Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά και ήρθε η ώρα για ανανέωση....
Read More
0 replies on “Βιβλίο: Μπορείς να δεις με τα δικά μου μάτια;”