Ψυχό-γαστρονομία νέο βιβλίο από εκδόσεις Μεταίχμιο

ψυχό- γαστρονομία νέο βιβλίο εκδόσεις μεταίχμιο

Η Ψυχό-γαστρονομία είναι το νέο βιβλίο της ψυχολόγου Καλλιόπη Εμμανουηλίδου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Ένα βιβλίο που θέλει να μας διδάξει πως να τρεφόμαστε σωστά και να κάνουμε την μαγειρική αγαπημένη θεραπευτική συνήθεια.

Συχνά η διατροφή μας προκαλεί σύγχυση και άγχος. Κάποιες φορές και ενοχές και δεν μας αφήνει να απολαύσουμε το φαγητό.

Στόχος του βιβλίου είναι να μας βοηθήσει να μεταμορφώσουμε τη μαγειρική δραστηριότητα αλλά και την διατροφή μας σε όμορφες στιγμές απλές και πλούσιες. Αυτό θα το πετύχει με δύο τρόπους με τη δημιουργικότητα και τη φροντίδα του εαυτού μας.

Το βιβλίο περιέχει συνταγές σε συνεργασία με αξιόλογους διαιτολόγους -διατροφολόγους. Οι συνταγές που επιλέχθηκαν δεν είναι τυχαίες, αλλά ειδικά εμπνευσμένες από τις διάφορες κατηγορίες που αναλύει το βιβλίο.

Από το Οπισθόφυλλο του βιβλίου Ψυχό- γαστρονομία

Αν η διατροφή σας σας προκαλεί σύγχυση και άγχος, αν οι ενοχές δεν σας αφήνουν να απολαύσετε το φαγητό, η Ψυχο – γαστρονομία θα σας μάθει να τρέφεστε σωστά και να κάνετε τη μαγειρική αγαπημένη θεραπευτική συνήθεια!

Ακολουθώντας αυτόν τον πρακτικό οδηγό, θα αφήσετε το ντοσιέ µε τις αποτυχημένες δίαιτες και θα προσεγγίσετε τη διατροφή µε διαφορετικό τρόπο. Ήρθε η ώρα να χτίσετε συνειδητή και ποιοτική σχέση µε τη διαδικασία της προετοιμασίας και της πρόσληψης της τροφής, µια σχέση που θα βασίζεται στην αποδοχή του εαυτού, την απελευθέρωση από την τελειομανία και το αίσθημα ανεπάρκειας, ενώ θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας.

Καλώς ήρθατε σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αυτογνωσίας, απενοχοποίησης και υγείας!

Με πρακτικές συμβουλές και συνταγές δημιουργικής μαγειρικής που μετατρέπουν το φαγητό σε πράξη θρέψης και απόλαυσης.

 

ΨΥΧΟ-ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ: ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ και ΟΦΕΛΗ

  • Σωματική και ψυχική υγεία: η επιλογή της τροφής µας και ο τρόπος που τρώμε καθορίζονται από τις πραγματικές µας ανάγκες, ενώ αποκτούμε µια πιο ήρεμη και απολαυστική σχέση µε το φαγητό.
  • Σύνδεση µε την τροφή µας: δεν τρώμε μηχανικά και ασχολούμαστε µε αυτήν (τόσο στην προετοιμασία όσο και στην κατανάλωσή της) συνειδητά και δημιουργικά.
  • Αυτοπεποίθηση: εμπιστευόμαστε τον εαυτό µας και τις λειτουργίες του.
  • Σύνδεση µε το περιβάλλον µας: αντιλαμβανόμαστε και εκτιμάμε την αξία της τροφής, ενώ καταλαβαίνουμε πώς αυτή µας συνδέει και κοινωνικά.
  • Σύνδεση µε τη ζωή µας: η ενσυνειδητότητα, η ανάγνωση των «σινιάλων» του σώματός µας, η απόλαυση, η δημιουργικότητα αποτελούν αξίες και δεξιότητες που μπορούμε να εφαρμόζουμε και σε άλλους τομείς της ζωής µας, πέρα από τον διατροφικό.

    Μαθαίνοντας να τρεφόμαστε µε περισσότερη συγκέντρωση, απόλαυση, σοφία, μαθαίνουμε να ζούμε καλύτερα!

    Χρήσιμο εργαλείο για όλους, καθώς και για επιστήμονες της διατροφής και της ψυχικής υγείας.

 

Λίγα λόγια για την Συγγραφέα Καλλιόπη Εμμανουηλίδου

Η Καλλιόπη Εμμανουηλίδου είναι ψυχολόγος. Έχει διδακτορικό στη νοημοσύνη και τον συναισθηματικό κόσμο των χαρισματικών- ταλαντούχων ατόμων. Οι μεταπτυχιακές  τις σπουδές είναι πάνω στην Εκπαιδευτική ψυχολογία, τη συμβουλευτική , στην εκπαίδευση και την Εκπαιδευτική έρευνα, Είναι επίσης κάτοχος διπλώματος γενικής συμβουλευτικής και συμβουλευτικής διαταραχών πρόσληψης τροφής. Έχει διδάξει στη δημόσια και ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σήμερα διατηρεί το δικό της γραφείο ψυχολογικής υποστήριξης στη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα εργάζεται ως μεταφράστρια και επιμορφώτρια. Τα βιβλία της:

Θα βρείτε όλα τα Βιβλία στο eshop των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Διάβασε επίσης:

Tags from the story
Written By
More from xrysaxasapi
Πως να πειθαρχήσει ένα παιδί με θετική προσέγγιση
Εάν ρωτήσετε οποιαδήποτε μαμά και ειδικά τώρα που είμαστε κλεισμένοι μέσα στο...
Read More
0 replies on “Ψυχό-γαστρονομία νέο βιβλίο από εκδόσεις Μεταίχμιο”