Βιβλίο-παρουσίαση Το μαγικό φτερο

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω τον υπέροχο βιβλιο της Καλλιόπης Ουζούν-Ανδρέου Φιλόλογος, Ειδική παιδαγωγός – Συγγραφέας με τίτλο “ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΦΤΕΡΟ”! Ένα παιδικό παραμύθι που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και παρουσιάστηκε στην 16η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης με πολύ μεγάλη επιτυχία. Αξίες του παραμυθιού είναι η δύναμη της φιλίας, η αγάπη και η πίστη στον εαυτό μας! 

Λίγα λόγια για το βιβλίο..

Η ιστορία της ιδιαίτερης Τίμπης είναι από τις πιο συγκινητικές.. Η Τίμπη, ένα μικρό σπουργιτάκι, ζει με τη μητέρα και τις αδερφές της σε ένα όμορφο δάσος. Είναι ιδιαίτερη, όχι μόνο, γιατί μεγαλώνει σε μονογονεική οικογένεια, με μια μητέρα που την υπεραγαπά και τη στηρίζει σε όλες τις δυσκολίες της, αλλά κυρίως, επειδή έχει ένα φτερό μικρότερο από το άλλο. Το γεγονός αυτό αποτελεί την αιτία να μην μπορεί να πετάξει και να βιώνει την περιφρόνηση από τα υπόλοιπα πουλιά, τους συμμαθητές της. Οι μέρες στο σχολείο είναι δύσκολες γι’αυτήν, καθώς οι συμμαθητές της δεν μπορούν να αποδεχτούν την ιδιαιτερότητά της. Δεν έχουν μάθει πως η διαφορετικότητα είναι αυτή που δίνει νόημα στη ζωή! Πληγωμένη από την συμπεριφορά τους, με όση δύναμη της απομένει, εύχεται να κατορθώσει να πετάξει και να σώσει όσους το έχουν ανάγκη.

Έτσι κυλάνε οι μέρες… Όμως η ζωή της αλλάζει όταν έρχεται μια νέα μαθήτρια στην τάξη η Κόνυ, το αηδόνι, που την παροτρύνει να πετάξει. Μέσα από την αγάπη της Κόνυς, η Τίμπη γνωρίζει την αξία της φιλίας, της αλληλεγγύης, της αποδοχής και της προσφοράς!

Τι μαθαίνει το παιδί διαβάζοντας το βιβλίο;

Τα παιδιά μέσα από το παραμύθι διδάσκονται με έμμεσο τρόπο, να αποδέχονται τη διαφορετικότητα, να αγωνίζονται για τα όνειρα τους και να πιστεύουν στον εαυτό τους! Η φιλία και η αγάπη σε οποιαδήποτε μορφή, αποτελούν την κινητήριο δύναμη στη ζωή του ανθρώπου σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται!

Λίγα λόγια για την Συγγραφέα

Η Καλλιόπη, γεννήθηκε το 1986 και μεγάλωσε στο Σιδηρόκαστρο Σερρών. Από μικρή της άρεσε να πλάθει τις δικές της ιστορίες και να τις αποτυπώνει στο ημερολόγιο της. Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στα χρόνια που ακολούθησαν εξειδικεύτητε στην Ειδική αγωγή, γνωρίζει τη Νοηματική γλώσσα και τη γραφή braille. Διδάσκει πάνω από 10 χρόνια σε παιδιά μέσης εκπαίδευσης. Σήμερα ζει στις Σέρρες με τον σύζυγό της Ζαχαρία Παπανικολάου Διδάκτορα της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και τον γιο τους Νικόλα, ο όποιος αποτέλεσε έμπνευση για την έκδοση του πρώτου της έργου.

Το μαγικό φτερό είναι ένα παραμύθι που πρέπει όλα τα παιδιά να γνωρίσουν!

Συγγραφέας : Καλλιόπη Ουζούν-Ανδρέου

Email: kalliope.ouzounandreou@gmail.com @kalliope_ouz

Εικονογραφηση:Amy Louise Gibbins

Email:amy_gibbins@hotmail.co.uk @starry_seal_prints

Ηλικίες 5+

Εκδόσεις Φυλάτος Email:contact@fylatos.com  web:www.fylatos.co

Tags from the story
,
Written By
More from xrysaxasapi
Τι να προσέξεις για να μην πάρεις κιλά τα Χριστούγεννα
Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή που εύκολα μπορεί κάποιος να πάρει κιλά!...
Read More
0 replies on “Βιβλίο-παρουσίαση Το μαγικό φτερο”