Women Do Coaching από την Μίνα Τσάβα

Women Do Coaching!

H σελίδα businessbest.gr  & η ομάδα του facebook  της Μίνας Τσάβα BusinessBest.gr Coaching By Mina Tsava  σας προσκαλούν να γίνετε μέλος της 1ης γυναικείας ομάδας  “women do coaching”  που ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου 2021 και να γνωρίσετε τα οφέλη του business coaching!

Ας βάλουμε όμως, μια σειρά και μια τάξη στη σκέψη μας! Είμαι σίγουρη ότι πολλές από εσάς μόλις διαβάσατε την παραπάνω παράγραφο θα αναρωτηθήκατε τί είναι το coaching και ποια τα οφέλη του!

Ενώ ο όρος coaching ακούγεται πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, στις Η.Π.Α , ο κλάδος του coaching έχει αναπτυχθεί από την δεκαετία του 1970! Στην ερώτηση τι είναι το coaching οι απαντήσεις είναι πολλές ανάλογα από ποια σκοπιά θέλεις να το αναλύσεις.

Τι είναι όμως στην ουσία το coaching και τι μπορεί να μας προσφέρει;

Το coaching είναι μια μέθοδος, μια νέα προσέγγιση ώστε να γίνουμε η καλύτερη έκδοση του εαυτού μας και να πετύχουμε τους στόχους μας. Δημιουργεί μια ισότιμη σχέση μεταξύ του coach και του coachee (πελάτη) και μέσω αποτελεσματικών μεθόδων και ερωτήσεων προπονούμαστε και εκπαιδευόμαστε, ώστε να βρίσκουμε λύσεις στα θέματα που μας απασχολούν και μας περιορίζουν. Θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι το coaching έχει κοινά στοιχεία με την μέθοδο του Σωκράτη, τη διαλεκτική.

«…Η Διαλεκτική μέθοδος συνδεόταν άμεσα με τον διάλογο. Πρόκειται για μία μορφή διαλόγου η οποία χρησιμοποιήθηκε από τον Σωκράτη, κατά την οποία ο φιλόσοφος προσπαθούσε να οδηγήσει τον συνομιλητή του στην ανακάλυψη της βαθύτερης αλήθειας των πραγμάτων, αυτής που μένει ανεξάρτητη από περιστάσεις και συνθήκες. Στη συγκεκριμένη μέθοδο, ο Σωκράτης άφηνε τον συνομιλητή του να εκφράσει ελεύθερα την άποψή του σχετικά με το θέμα που συζητούσαν, θεωρώντας αρχικά, αυτή την άποψη ως ολοκληρωμένη και θεμελιωμένη. Στη συνέχεια, μέσα από τη διαδικασία ερωτήσεων και απαντήσεων, δείχνει μέσω απλοϊκών παραδειγμάτων τις ακραίες συνέπειες των απόψεων αυτών, αποδεικνύοντας έτσι τη σαθρότητα των επιχειρημάτων τους. Οδηγεί, λοιπόν, τον συνομιλητή του, στην ανακάλυψη νέων συμπερασμάτων και νέων προσεγγίσεων της αλήθειας.» ( Wikipedia, βιογραφία Σωκράτη )

Στο coaching η καίρια χρήση των ερωτήσεων από τον coach προσπαθεί να μας οδηγήσει στην αλήθεια μας, εκεί που αισθανόμαστε πλήρεις και συνεπείς με τον εσωτερικό μας σκοπό και την επιθυμία μας. Η εμπιστοσύνη, η αποδοχή, η ενεργοποίηση της ενσυναίσθησης, η ενεργητική ακρόαση, η χρήση των σωστών και παραγωγικών ερωτήσεων και η εποικοδομητική ανατροφοδότηση είναι μερικά από τα εργαλεία του coach, για να οδηγήσει τον coachee στην κατάκτηση του στόχου του!

Που έχει εφαρμογή το coaching;

Το coaching μπορεί να μας βοηθήσει σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Είτε προσωπικούς, είτε επαγγελματικούς. Εμείς γινόμαστε καλύτεροι, άρα μπορούμε να βελτιώσουμε όλους τους τομείς, στους οποίους εμπλεκόμαστε. Και τι σημαίνει γινόμαστε καλύτεροι; Σημαίνει ότι μπορούμε να διακρίνουμε τα σημαντικά από τα ασήμαντα στην καθημερινότητά μας, να υπερνικούμε εμπόδια και να γίνομαστε πιο αποδοτικοί, να αναπτυσσόμαστε και να εξελισσόμαστε ως άνθρωποι, να βρίσκουμε την ισορροπία μεταξύ προσωπικής ζωής και επαγγελματικής μας ενασχόλησης, να έχουμε αρμονικές σχέσεις με τους ανθρώπους του περιβάλλοντος μας και πολλά άλλα.

Με λίγα λόγια το coaching είναι μια ολιστική προσέγγιση, που έχει επίκεντρο την ανθρώπινη ισορροπία και πνευματική μας ευημερία. Είναι, θα μπορούσαμε να πούμε, ¨ξαδερφάκι¨ της επιστήμης της ψυχολογίας έχοντας και στοιχεία από τη θεωρία του management. Είναι ωστόσο σημαντικό να τονίσουμε, ότι το coaching δεν απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν θέματα τα οποία χρήζουν και απαιτούν ψυχολογική ή ψυχιατρική θεραπεία. Το coaching  έχει και αυτό τις ειδικότητές του, δηλαδή υπάρχει το business coaching , το life coaching, το inspirational coaching, το leadership coaching και άλλα πολλά, ανάλογα με ποιο είναι το θέμα που μας ενδιαφέρει να λύσουμε και ποιά μεθοδολογία ακολουθεί ο coach. Προσωπικά ασχολούμαι με το business coaching  με αποκλειστική συνεργασία με γυναίκες και μόνο.

 

Γιατί γυναίκες και μόνο;

 • Η βασική μου ανάγκη είναι να βοηθήσω τις γυναίκες να αποφύγουν τα στερεοτυπικά μονοπάτια που συχνά καταλήγουν σε αδιέξοδα… Για παράδειγμα, οι περισσότερες μητέρες παραιτούνται από τη δουλειά τους, γιατί η εργασία τους δεν μπορεί να εναρμονιστεί με την μητρότητα.
 • Οι περισσότερες γυναίκες επωμίζονται σχεδόν το σύνολο των υποχρεώσεων της οικογένειας, με αποτέλεσμα να αποκλείονται από την αγορά εργασίας.
 • Οι γυναίκες δέχονται θέσεις εργασίας, που δεν είναι ανάλογες των προσόντων τους αρκεί να μπορεί η εργασία τους να είναι συμβατή με τις υποχρεώσεις της οικογένειας.
 • Γιατί, μια γυναίκα όταν έχει ένα μικρό μωρό «δεν είναι πρέπων» να εργάζεται αλλά «πρέπει» να είναι 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα αφοσιωμένη στο μωρό της.
 • Γιατί οι γυναίκες εγκλωβίζονται σε ρόλους, που τους έχουν αναθέσει τρίτοι και δεν βρίσκουν διέξοδο από αυτούς.

Έχω υπάρξει σε όλες τις προηγούμενες καταστάσεις μέχρι που αποφάσισα να βρω μια λύση, ώστε να μπορώ να είμαι μια αφοσιωμένη μητέρα χωρίς να αποκλείω τον εαυτό μου από τις προσωπικές μου επιθυμίες και την αγορά εργασίας.

 • Το coaching με έκανε να βρω τη λύση μου.
 • Μου έδωσε τη δύναμη να τολμήσω και να πιστέψω ότι μπορώ να τα καταφέρω.
 • Μου έδωσε να καταλάβω, ότι βαθιά μου επιθυμία είναι να προσφέρω και να βοηθώ.
 • Γιατί η επικοινωνία μου με τις μητέρες και τις γυναίκες, μου δείχνουν ξεκάθαρα ότι πολλές γυναίκες θέλουν να αποφύγουν αυτά τα στερεότυπα, αλλά εγκλωβίζονται στο φόβο, στην ενοχή, στη δυσπιστία και σε αρκετά άλλα αρνητικά συναισθήματα…
 • Γιατί θέλω να βοηθήσω τις γυναίκες να διώξουν αυτά τα συναισθήματα.

Οι συνεδρίες coaching μπορούν να μας βοηθήσουν. Το coaching μπορεί να μας δώσει τα εργαλεία για να βρίσκουμε τις λύσεις μας και να ενδυναμώνουμε τους εαυτούς μας. Αυτός θα είναι και ο σκοπός των συναντήσεών μας. Θα είναι η προσωπική μας ενδυνάμωση και η θεμελίωση της πίστης στον εαυτό μας για να μπορέσουμε να λειτουργούμε με επιτυχία στους πολλαπλούς ρόλους που έχουμε ως γυναίκες!

Για τον λόγο αυτό σας καλώ να συμμετάσχετε στην 1η  γυναικεία ομάδα  “women do coaching”!

Οι συναντήσεις αφορούν στις γυναίκες που:

 1. Θέλουν να εξελιχθούν επαγγελματικά
 2. Επιθυμούν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα και χρειάζονται βοήθεια για να ξεπεράσουν εμπόδια
 3. Μητέρες που θέλουν να συνδυάσουν εργασία και μητρότητα
 4. Έχουν πολλαπλούς ρόλους στην καθημερινότητά τους

Θεματολογία:

 • 1η συνάντηση: Γνωριμία με την ομάδα και θεμελίωση προσωπικών στόχων
 • 2η συνάντηση:  Προσωπικός προγραμματισμός – θέσπιση ορίων
 • 3η συνάντηση: Έυρυθμη επικοινωνία & επανατοποθέτηση θέματος με σαφή στοχοθέτηση
 • 4η συνάντηση: Προσωπικές αξίες
 • 5η συνάντηση: Ιδανικός εαυτός
 • 6η συνάντηση: Εύρεση  προσωπικών εμποδίων και μπλοκαρισμάτων
 • 7η συνάντηση: Αρνητικά συναισθήματα
 • 8η συνάντηση: Οπτικός οραματισμός
 • 9η συνάντηση: Ενδυνάμωση προσωπικής σχέσης
 • 10η συνάντηση: Αφήγηση ατομικής ιστορίας και αποτελέσματα

Μετά το τέλος των συναντήσεών μας θα έχετε έρθει πιο κοντά με τον αληθινό εαυτό σας, θα έχετε ξεθάψει την εσωτερική σας αλήθεια, το κέντρο σας θα είναι ισχυρό και δυνατό και θα έχετε πολλά πνευματικά εργαλεία στα χέρια σας για να βρίσκετε λύσεις σε όποιο θέμα σας απασχολεί, χωρίς να χάνετε τη θέση σας και τη δύναμή σας!

Σας προσκαλώ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να ξεκινήσουμε μαζί το ταξίδι αυτό των συναντήσεών μας!

Η πρώτη συνάντησή μας είναι ΔΩΡΕΑΝ σε όλες χωρίς κάποια χρέωση.

Οι υπόλοιπες 9 συναντήσεις έχουν κόστος 15€/συνάντηση. (15€* 9=135€)

Αίτηση συμμετοχής: Στα emails : info@businessbest.gr, mina_tsava@yahoo.gr,  τηλεφωνικά στο: 6944 353461 (10:00-14:00)

 

Συνοπτικά:

 • Ομαδικές Συναντήσεις: 10
 • Διάρκεια: 10 ώρες
 • Μέθοδος παρακολούθησης: Online μέσω skype
 • Έναρξη : 15/10/21
 • Ώρες: 15:30-16:30
 • Ημερομηνίες:15/10, 22/10, 05/11, 12/11, 19/11, 26/11, 3/12, 10/12, 17/12, 23/12

Πολιτική πληρωμών:

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα εξασφαλίζεται με τους εξής τρόπους:

 1. Προκαταβάλλοντας το ποσό των 120€ ( αντί 135€ ) ή
 2. Με την καταβολή του ποσού πριν από κάθε συνάντηση

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Καταληκτική ημερομηνία εγγραφής: 12/10/2021

Σας περιμένω να συνδεθούμε και να απογειώσουμε τα οφέλη του business coaching … γιατί “ Women Do Coaching! “

Ενωμένες είμαστε πιο δυνατές!

Εισηγήτρια,

Τσάβα Μίνα, οικονομολόγος, κάτοχος Master (MBA), business coach  www.businessbest.gr

Κινητό: 6944-353-461

Διαβάστε επίσης:

Tags from the story
,
Written By
More from xrysaxasapi
Σκύλος και παιδί : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!
Μαμά να πάρουμε σκυλάκι; Είμαι σίγουρος ότι έχεις ακούσει πολλές φορές αυτή...
Read More
0 replies on “Women Do Coaching από την Μίνα Τσάβα”