Νέα βιβλία από εκδόσεις Φίλντισι

κοχλίδια βιβλίο φιλντισι

Δύο νέα βιβλία από τις εκδόσεις Φίλντισι. Το ένα παραμύθι “Τα Κοχλίδια” της Σοφίας Ησυχίδου και το ” Σημειωματάριο των ευχών” της Έφης Φλωτσίου. 

Το βιβλίο της Σόφιας Ησυχίδου “Τα κοχλίδια”

Το παραμύθι στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Η παραλία που ζουν τα κοχλίδια υπάρχει στο βόρειο τμήμα του νησιού στην  Εύβοια.

Κάποτε αυτή η παραλία ήταν πραγματικά παραμυθένια. Πεύκα, σχοίνα, θυμάρι, ρίγανη και ένα σωρό άλλα φυτά και βότανα, φύτρωναν σύριζα στα μεγάλα βότσαλα. Την Άνοιξη ακόμη και η περιοχή των βότσαλων, γέμιζε από κατακόκκινες παπαρούνες.

Βράχια και βαθουλώματα σαν αυτά του παραμυθιού υπήρχαν παντού και γύρω τους ένας ολοζώντανος άλαλος μικρόκοσμος από καβούρια, πεταλίδες, κοχλίδια και μικρά ψάρια.

Αργότερα, όταν η περιοχή πουλήθηκε για παραθερισμό και χτίστηκαν τα σπίτια, κάποιος πολύ πλούσιος θέλησε να διορθώσει την παραλία. Έφερε λοιπόν τόνους από ψιλό βοτσαλάκι που απλώθηκε παντού.

Η παραλία πράγματι έγινε πιο όμορφη και πιο απολαυστική στους κατοίκους της περιοχής, αλλά χάθηκαν τα κοχλίδια, γιατί τα βαθουλώματα και τα βράχια τους γέμισαν από το μικρό χαλίκι που έκανε τη ζωή μας πιο άνετη.

Το δίδαγμα του παραμυθιού

Η τρυφερή ψυχή του παιδιού δίνει ένα μήνυμα αγάπης, στοργής και προστασίας για κάθε αδύναμο πλάσμα. Ίσως αν όλοι μας ακολουθούσαμε το παράδειγμα του μικρού Δημητράκη ο κόσμος μας θα γινόταν πολύ καλύτερος.

Βιογραφικό: Η Σοφία Ησυχίδου γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Εργάστηκε επί 18 χρόνια σε ναυτιλιακή εταιρεία και εταιρεία ελεγκτών λογιστών. Ακολούθως υπήρξε εκπαιδευτικός και διευθύντρια επί 17 χρόνια του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών «Επιχειρησιακές Σπουδές Ησυχίδη», το οποίο ίδρυσε με τον σύζυγό της Αλέξανδρο Ησυχίδη σε συνεργασία με το Αγγλικό Ινστιτούτο «The Institute of Commercial Management (ICM)».

Επινόησε και οργάνωσε δική της μεθοδολογία για τη διδασκαλία γραμματέων στελεχών συντονισμού γραφειακής εργασίας (executive coordinators) και εξέδωσε με αποκλειστικότητα τα εκπαιδευτικά βιβλία «Οδηγός γραμματέως (ελληνική-αγγλική αλληλογραφία, οργάνωση γραφείου, η γραμματεύς στο ζωτικό της χώρο, εισαγωγές-εξαγωγές με case studies)», «Ελληνική στενογραφία», «Ελληνική-αγγλική δακτυλογραφία», «Shiping Notes» και «Ναυτιλιακή αλληλογραφία».

Aγαπά τη λογοτεχνία και την ιστορία και από 20 χρονών γράφει διηγήματα, παραμύθια και μυθιστορήματα. Στόχος της, με τρυφερότητα και γλυκύτητα, η αφήγηση γεγονότων από την καθημερινή ζωή και την ιστορική πραγματικότητα με ρεαλισμό και αμεσότητα. Ο αναγνώστης αντλεί τις ηθικές αξίες μέσα από τις παραδόσεις και παίρνει τις συμβουλές που έχει ανάγκη και τα μηνύματα που χρειάζεται για τη ζωή και τις δυσκολίες της.

Το 2018 εξέδωσε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Ψάχνοντας την Ιθάκη».

«Τα κοχλίδια» είναι το πρώτο παραμύθι, που επέλεξε για να δει το φως της δημοσιότητας, ανάμεσα σε πολλά που εμπνεύστηκε από το ρόλο της ως μητέρα και γιαγιά.

Το Βιβλίο “Σημειωματάριο Ευχών” της Έφης Φλωτσίου

Στις σελίδες του θα βρεις μια Ευχή για το καλό κάθε μήνα, σελίδες να οργανώσεις δημιουργικά την καθημερινότητά σου.

Ένα βιβλίο που μοιάζει με ημερολόγιο και μπορείς να καταγράψεις όλους τους στόχους και τα όνειρά σου!

(Να θυμηθώ, Αυτό το μήνα γιορτάζουν, Να διαβάσω, να δω, να ακούσω, Ο στόχος μου γι’ αυτό το μήνα είναι…, Είμαι ευγνώμων για…, Να θυμηθώ να μην ξεχάσω τα καλά του μήνα, Αυτός ο μήνας μου έμαθε)

Κι όπως γράφει και η Έφη Φλωτσίου:

 

«Οι ευχές είναι οι σπόροι των θαυμάτων. Υπάρχουν ήδη μέσα στις καρδιές. Είναι δώρα που περιμένουν να τα βρούμε. Αν κοιτάξεις  με τα μάτια της ψυχής θα  δεις να τρεμοσβήσουν σαν μικρά αστέρια στο σκοτάδι. Γίνε ο θαυματοποιός κηπουρός. Πότισε τους σπόρους σου με αγάπη και πίστη. Δούλεψε για να ανθίσουν με υπομονή.Εύχομαι στο ταξίδι της ζωής να λάμπουν πάντα οι ευχές σας σαν τον Πολικό Αστέρα και να σας οδηγήσουν σοφούς στην Ιθάκη σας».

 

 

Η Έφη Φλωτσίου είναι στέλεχος της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της  εταιρείας ΕΥΔΑΠ.

Είναι επίσης Life & Business Coach Inspirational Certified Coach (ICC) της Inspirational Coaching & Mentoring (ICM) Academy.

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος κυκλοφορεί το βιβλίο της «Τα 3 Κλειδιά της Προσωπικής Ανάπτυξης».

Διάβασε επίσης

 

Tags from the story
Written By
More from xrysaxasapi
Εύκολη Γαριδομακαρονάδα από icooktoheal.com
Το mommycool φιλοξενεί μια εύκολη και υγιεινή συνταγή για γαριδομακαρονάδα από το...
Read More
0 replies on “Νέα βιβλία από εκδόσεις Φίλντισι”