Πως να βάλεις το δικούς σου στόχους και να τους πετύχεις

Πόσο συχνά βάζετε στόχους  που απλά σταματούν όταν πρέπει να βγείτε εκτός της ζώνη ασφαλείας / άνεσης σας; Ή ίσως είστε πολύ απασχολημένες και θα δουλέψετε πάνω στους στόχους σας τον επόμενο μήνα, αλλά τότε αυτό γίνεται μια δικαιολογία που χρησιμοποιείτε ξανά και ξανά; Είναι πολύ εύκολο να παραβλέψετε τη σημασία ενός σχεδίου δράσης ή να δημιουργήσετε μια τεράστια λίστα “ΤO DO” που πραγματικά δεν σας φέρνει πιο κοντά στο σημείο που θέλετε να είστε. Αλλά αν δουλεύετε μαζί μου ή αν είστε μέλος της ομάδας μου στο Facebook, θα ξέρετε ότι θα σας ενθαρρύνω να διεξάγετε συγκεκριμένες ενέργειες που μεταφέρουν την επιχείρησή σας προς τα εμπρός. Εδώ είναι μερικά από τα κλειδιά για την αποτελεσματική ρύθμιση στόχων και την επίτευξη τους ..

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΤΕ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ;

Έχετε στόχους και αυτό είναι καλό. Αλλά, ξέρετε γιατί βάλατε τον καθένα από αυτούς για τον εαυτό σας; Τι θα πετύχει για την επιχείρησή σας και για τη ζωή σας; Πώς θα φαίνεται όταν θα το έχετε επιτύχει; Πώς θα αισθανθείτε; Πώς θα ξέρετε ότι το έχετε πετύχει; Είτε χρησιμοποιείτε έξυπνους στόχους, είτε ξεκάθαρους, αφιερώστε λίγο χρόνο για να αποφασίσετε τι σημαίνει επιτυχία για εσάς και ακριβώς τι πρέπει να κάνετε για να φτάσετε στο τελικό όραμά σας. Γράψτε το – είτε είναι σε μια δήλωση στην κορυφή του επιχειρηματικού σας σχεδίου ή στο ημερολόγιο που γράφετε καθημερινά … Κρατήστε το κάπου όπου μπορεί να σας υπενθυμίζει τι είναι αυτό που θέλετε να πετύχετε. Αν κάποιος έβλεπε το σχέδιό σας, θα ήξερε προς τα που πηγαίνετε,γιατί είναι σημαντικό για εσάς και πώς θα φτάσετε εκεί!

12 βήματα για επιτυχία

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ;

Είναι τεράστια η λίστα με την εργασίες σας; Αισθάνεστε υπερφόρτωση από όλα αυτά που πρέπει να κάνετε; Ήρθε η ώρα να δείτε αν αυτά τα καθήκοντα είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των στόχων σας. Έτσι, εδώ είναι μια ερώτηση για να θυμάστε κάθε φορά που πηγαίνετε να προσθέσετε κάτι άλλο στην λίστα εργασιών σας … “Κάνοντας αυτό, θα με φέρει πιο κοντά στο απόλυτο όραμά μου;” Εάν η απάντηση είναι όχι ή ίσως, τότε πρέπει να φύγει από τη λίστα σας (μην την κάνετε). Και αν πραγματικά δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε την ιδέα ή την εργασία, τότε αναθέστε την σε εξωτερικούς συνεργάτες, επειδή δεν χρειάζεται άμεσα να την κάνετε.

Πως να βάλεις στόχους
Anna Wilson

ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ;

Αν επιλέξετε να εργαστείτε με μια coach επιχειρήσεων (σαν εμένα μπορείτε να δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες) θα σας ενθαρρύνει να εμφανιστείτε στην επιχείρηση σας και ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΑΣ. Μπορεί να σας σπρώξει μέχρι ενός σημείου αλλά τελικά, εσείς είστε αυτές που πρέπει να βάλετε όλη την ενέργεια και την εργασία. Είτε προσλαμβάνετε coaches με 100€ είτε  1000€ είτε 5000€ είναι εκεί για να σας δώσουν σαφήνεια και να σας κρατήσουν συντονισμένες – τόσο στη νοοτροπία σας όσο και στις ενέργειές σας, αλλά θα βγάλετε από αυτήν την συνεργασία όση ενέργεια και δουλειά βάλατε. Νιώθετε μεγαλύτερη την αίσθηση της επίτευξης όταν έχετε κρατήσει τον εαυτό σας υπεύθυνη για τον καθορισμό αποτελεσματικών στόχων και να κινηθείτε προς το σημείο που θέλετε να είστε.

Αν πάλι επιλέξετε να σας κρατήσει  υπεύθυνες ο ίδιος σας ο εαυτός πρέπει να δεσμευτείτε και να  προσέχετε να μην πέσετε πάλι σε φαύλο κύκλο να δίνετε τροφή για δικαιολογίες αλλά και να πιπιλίζετε την γνωστή καραμέλα δεν έχω χρόνο!Μπες στην ομάδα μας στοFacebook και δεν θα αισθανθείς μόνη σου σε όλο αυτό!

 ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ;

Σηκωθείτε νωρίς και πάρτε την συμβουλή του Χαλ Ελροντ (Συγγραφέας του βιβλίου miracle morning θα το βρεις εδώ..)

Βρείτε 6 δραστηριότητες να κάνετε για 10 λεπτά το καθένα, κάθε πρωί. Άσκηση, ανάγνωση, ημερολόγιο, επαναλαμβανόμενες θετικές εκφράσεις, διαλογισμός, ακρόαση σε ένα podcast – οτιδήποτε σας βοηθά να προετοιμαστείτε και να αισθάνεστε θετικοί για το υπόλοιπο της ημέρας.

 

ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ‘ΦΟΒΙΕΣ’ Ή ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ …

Ο φόβος είναι καλό. Σημαίνει ότι κάνετε κάτι που περιλαμβάνει την έξοδο από τη ζώνη άνεσής σας. Προοδεύετε και δουλεύετε στους στόχους σας. Πηγαίνετε πίσω στο ημερολόγιο σας και το όραμά σας αν χρειαστεί, για να θυμηθείτε γιατί το κάνετε αυτήν την προσπάθεια. Και αν δεν δουλέψει; Και λοιπόν! Έχετε μάθει τι δεν λειτούργησε και είναι ένα βήμα πιο κοντά για να βρείτε τι δουλεύει. Δεν υπάρχουν αποτυχίες αλλά μαθήματα!

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΜΕ ΜΙΑ COACH, ΜΑΘΕΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ …

  • Προσδιορίστε το πρόβλημα που έχετε
  • Το ιδανικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε να επιτύχετε
  • Προσδιορίστε τι είναι αυτό που σας  μπλοκάρει  ή ποια είναι τα μπλοκ των άλλων / των καταστάσεων
  • Στη συνέχεια βρείτε νέους τρόπους για να προχωρήσετε.
  • Κάνετε κάποια αυτο-αντανάκλαση. Μπορείτε να κάνετε το τεστ με τις 16 προσωπικότητες βρες το εδω . Αυτό θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σας … και να είστε εντάξει με αυτά.

Αν υπάρχει έλλειψη κινήτρων  τότε, περάστε το χρόνο κάνοντας κάτι που σας παρακινεί και σας διασκεδάζει  πριν επιστρέψετε σε αυτό που πρέπει να κάνετε.

Να θυμάστε : Μπορείτε να το κάνετε και είστε αρκετά καλές!

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την online επιχειρηματικότητα και να μπείτε στην ομάδας μας στο Facebook εδώ. Σας περιμένω όλες!

Φιλικά Anna Wilson

 

Διάβασε επίσης:

Written By
More from xrysaxasapi
Άρωμα: Tι πρέπει να γνωρίζεις και παρουσίαση Hugo Boss The Scent
Το άρωμα είναι μια προσωπική υπόθεση! Από το άρωμά μας μπορούν οι...
Read More
0 replies on “Πως να βάλεις το δικούς σου στόχους και να τους πετύχεις”