Το καρπούζι είναι το σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού και συνήθως αρέσει σε όλους! Εδω σου ετοίμασα μια συνταγή που αν έχεις μικρά παιδιά θα την λατρέψεις!Εύκολη γρήγορη και με 3 υλικά!! Τα παιδιά μου το καλοκαίρι ζητάνε συνέχεια παγωτό οπότε σκέφτηκα να δοκιμάσω κάτι τέτοιο ώστε να αποφύγω την κατανάλωση παγωτού που έχει σίγουρα περισσότερες θερμίδες! Να πω ότι είναι και μια ωραία πρόταση για παιδικό πάρτυ!
Γρανίτα καρπούζι
Υλικά που θα χρειαστείς
- 600 γρ καρπούζι χωρίς κουκούτσια
- 100γρ νερό
- 100γρ ζάχαρη
Πως το κάνεις;
Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό και τη ζάχαρη και το τοποθετώ στη φωτιά! Μόλις λιώσει η ζάχαρη το αφήνω 1 λεπτό και το αποσύρω! Στην ουσία φτιάχνω ένα σιρόπι. Το αφήνω να κρυώσει. Έπειτα παίρνω το καρπούζι και το σιρόπι και το πολτοποιώ στο μπλέντερ! Μοιράζω στις ειδικές θήκες για παγωτό και το βαζω στην κατάψυξη να παγώσει!
Έξτρα tip. Αν δεν έχεις πολλές θήκες μπορείς να την βάλεις σε ένα μπολ!Πριν το σερβίρεις μπορείς να το βγάλεις 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου να πάρεις μια καλή ποσότητα να την βάλεις στο μπλέντερ ίσα να θρυμματιστει και να το σερβίρεις σαν γρανίτα στο ποτήρι!
Αν σου αρέσουν οι εύκολες και γρήγορες συνταγές δες και άλλες εδώ
Καλή επιτυχία!