Τι θα φάμε σήμερα; Μενού εβδομάδας 20/4-26/4

τι θα φάμε σήμερα

Το αιώνιο πρόβλημα της νοικοκυράς : Τι να μαγειρέψω σήμερα; Για να μην ξεμείνεις ποτέ από ιδέες το mommycool.gr  θα σου δίνει από σήμερα και κάθε Παρασκευή επιλογές και πολλές συνταγές για να οργανώσεις και εσύ το μενού της εβδομάδας! Δοκιμασμένες συνταγές από τις μαμάδες μας και τις γιαγιάδες μας όλες συγκεντρωμένες σε μια σελίδα! Αν σου αρέσουν όλα αυτά και θέλεις να λαμβάνεις το μενού της Εβδομάδας στο e-mail σου μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας!

Δευτέρα 20/4/2020

Τρίτη 21/4/2020

  • Μεσημεριανό: Ψητό ψάρι με πατατοσαλάτα

Τετάρτη 22/4/2020

  • Μεσημεριανό: Φασολάκια λαδερά

Πέμπτη 23/4/2020

Παρασκευή 24/4/2020

  • Μεσημεριανό:Γεμιστά

Σάββατο 25/4/2020

Κυριακή 26/4/2020

 

riceTip της εβδομάδας:

Υπάρχουν πολλά είδη ρυζιού  και κάθε συνταγή για να πετύχει θέλει διαφορετικό είδος!Ποιο ρύζι χρησιμοποιώ και σε ποια συνταγή;

  • Ρύζι Γλασσέ: Το συγκεκριμένο ρύζι είναι ιδανικό για σούπες γιατί τις κάνει πιο πηχτές ,για ρυζόγαλο αλλά και για σούσι!
  • Ρύζι Καρολίνα: Το συγκεκριμένο είδος ρυζιού έχει την ικανότητα να απορροφά τα λίπη και γι’αυτό είναι κατάλληλο για φαγητά στο φούρνο όπως γεμιστά, κοτόπουλο στο φούρνο με ρύζι αλλά και για το γνωστό πιλάφι που είναι σπυρωτό και χυλωμένο! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα γιουβαρλάκια στα ντολμαδάκια και στο γαμοπίλαφο!
  • Ρύζι Νυχάκι: Αν  δεν μας αρέσει το πιλάφι μας να είναι σπυρωτό και χυλωμένο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρύζι νυχάκι! Ιδανικό και αυτό για πιλάφι αλλά και για μαγείρεμα στον ατμό!
  • Ρύζι Barboiled ή bonnet:Είναι προβρασμένο με κίτρινο χρώμα! Η διαφορά από τα άλλα είδη ρυζιού είναι η υδροθερμική επεξεργασία στην οποία υποβάλλεται. Ενώ, δηλαδή η Καρολίνα και το Νυχάκι αποφλοιώνονται με τρίψιμο και στη συνέχεια οδηγούνται προς λεύκανση και γυάλισμα, το parboiled ρύζι προβράζεται σε νερό για να αποφλοιωθεί και στη συνέχεια βράζεται στον ατμό. Είναι ιδανικό για σπυρωτό πιλάφι και σαλάτες !
  • Ρύζι Καστανό:Στο ρύζι αυτό κατά την επεξεργασία δεν αφαιρείται ο φλοιός του με αποτέλεσμα το τελικό προϊόν να είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και με μικρότερο γλυκαιμικό δείκτη σε σχέση με τα παραδοσιακά ρύζια. Με τον τρόπο αυτό διατηρεί τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά του.Συστήνεται σε δίαιτες υγιεινής διατροφής και απώλειας βάρους. Προσθέτουμε αρκετά μπαχαρικά στο μαγείρεμα για να τονίσουμε τη γεύση του
  • Ρύζι Basmati και Jasmine: Δύο είδη ρυζιού που είναι αρκετά αρωματικά και μαγειρεύονται συνήθως στον ατμό και συνοδεύουν εξωτικές κυρίως συνταγές!
  • Ρύζι Άγριο: Το συγκεκριμένο είδος ρυζιού είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, ιδανικό για δίαιτες απώλειας βάρους και διαβητικούς!Είναι ιδανικό για θαλασσινά αλλά και σε επίσημα γεύματα!

Έλα στην παρέα μας στο Instagram και στο Facebook!

Written By
More from xrysaxasapi
Δοκιμάζουμε προϊόντα με κάνναβη
Τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν αρκετά προϊόντα με κάνναβη. Ως τώρα γνωρίζαμε την...
Read More
0 replies on “Τι θα φάμε σήμερα; Μενού εβδομάδας 20/4-26/4”