Κοτόπουλο με πλιγούρι: Εύκολη και γρήγορη συνταγή!

Κοτόπουλο με πλιγούρι

Κοτόπουλο με πλιγούρι

Το κοτόπουλο είναι από τα υλικά που χρησιμοποιούμε συχνά στην κουζίνα μας!Υπάρχουν πολλές συνταγές με το κοτόπουλο! Μπορείς να δεις και το Κοτόπουλο μεθυσμένο με μπύρα!Σήμερα μαγειρεύουμε Κοτόπουλο με πλιγούρι στη γάστρα!Αν δεν το έχεις δοκιμάσει σε προκαλώ να το κάνεις ! Είναι ένα πιάτο που ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 3-4 μπούτια από κοτόπουλο
  • 1 κούπα πλιγούρι
  • 3 κούπες ζωμό από κοτόπουλο
  • αλάτι , πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και 2 κ.σ. Βιτάμ

Εκτέλεση συνταγής:

Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βάζουμε το κοτόπουλο να βράσει μέχρι να μαλακώσει.Ξεπλένουμε με άφθονο νερό το πλιγούρι μας!Αφού πάρει μια βράση το κοτόπουλο το σουρώνουμε και κρατάμε 3 κούπες από το ζωμό! Βάζουμε μέσα σε μια γάστρα τα μπούτια κοτόπουλου , το ζωμό , το πλιγούρι , το ελαιόλαδο και το βιτάμ . Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφηθούν όλα τα υγρά!

Λίγα Λόγια για το Πλιγούρι

Το πλιγούρι είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε! Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Έχει χαμηλό γλυκαιμικο δείκτη που σημαίνει ότι μετά την κατανάλωση του ανεβάζει τη γλυκόζη του αίματος πιο ήπια και έχει υψηλό δείκτη κορεσμού δηλαδή σας χορταίνει περισσότερο σε σχέση με άλλους υδατάνθρακες όπως το ρύζι και τις πατάτες. Ιδανική επιλογή για διαβητικούς και για όσους θέλουν να ελέγξουν το βάρος τους!Το πλιγούρι πρέπει να το αγοράζουμε σε μικρές ποσότητες και να το διατηρούμε σε αεροστεγές δοχεία σε σκιερό και δροσερό μέρος ή καλύτερα τους καλοκαιρινούς μήνες στο ψυγείο.

Στη αγορά θα βρείτε ψιλό , μέτριο και χονδρό πλιγούρι. Aν και δεν υπάρχει κάποιος γενικός κανόνας για τα πιάτα πού χρησιμοποιείται το καθένα, ωστόσο το ψιλό πλιγούρι χρησιμοποιείται πιο συχνά για σαλάτες όπως το ταμπουλέ. Την ίδια χρήση έχει και το μέτριο πλιγούρι κυρίως για όσους προτιμούν πιο χονδρή υφή. Το χονδρό πλιγούρι συνήθως χρησιμοποιείτε για γέμιση, σούπες και για πιλάφι.

Διάβασε επίσης:

Ακολούθησε με στα Social media  Facebook και Instagram για να ενημερώνεσαι για ότι νέο κυκλοφορεί!

Written By
More from xrysaxasapi

Πως να κάνεις τις σκέψεις συμμαχό σου

Πόσες φόρες ένιωσες να πνίγεσαι από τις σκέψεις σου; Πόσες φορές χάθηκες...
Read More