Αφράτα μπιφτεκάκια με ντιπ γιαουρτιού

μπιφτεκάκια με ντιπ γιαουρτιού

Τα  αφράτα μπιφτεκάκια με ντιπ γιαουρτιού είναι μια εύκολη, ελαφριά και πεντανόστιμη λύση για τα ζεστά καλοκαιρινά μεσημέρια ή τα φιλικά τραπεζώματα. Δεν απαιτούν πολύ χρόνο στην κουζίνα, είναι γεμάτα αρώματα και δροσιά, ενώ το ντιπ γιαουρτιού με άνηθο απογειώνει κάθε μπουκιά. Ιδανικά για να τα σερβίρεις με φρέσκια σαλάτα, πατάτες ή πίτες, προσφέροντας ένα πιάτο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά για τα μπιφτεκάκια (για 4-6 άτομα)

  • 800 γρ. κιμάς χοιρινός (κατά προτίμηση διπλοπερασμένος για πιο αφράτη υφή)

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 1/2 κ.γ. κόλιαντρο (σε σκόνη)

  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ σκόνη

  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 3 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

  • 1 σκελίδα σκόρδο, περασμένη από την πρέσα

  • 1 αβγό

  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Υλικά για το ντιπ γιαουρτιού

  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (κατά προτίμηση 2% ή 10% για πιο βελούδινη υφή)

  • 2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος

  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής

1. Προετοιμασία του μείγματος για τα μπιφτέκια

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το αυγό και τα μπαχαρικά (κόλιαντρο, τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι). Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μυστικό: Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά ή ψίχα ψωμιού μουσκεμένη σε νερό, για ακόμη πιο μαλακή υφή.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 5-7 λεπτά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ώστε να “δέσουν” τα αρώματα.


2. Πλάσιμο και ψήσιμο

Πλάθουμε μικρά, μπιφτεκάκια ή σαν σουτσουκάκια . Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί ή τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Για το ψήσιμο θα χρειαστούμε περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν εσωτερικά. Μπορούμε επίσης να τα ψήσουμε στο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση.


3. Παρασκευή του ντιπ γιαουρτιού

Σε ένα μπολ βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι, τον άνηθο, τον πελτέ ντομάτας και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα λείο και ομοιόμορφο ντιπ. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Τip: Αν θέλουμε μια πιο δροσερή εκδοχή, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο αγγουράκι τριμμένο ή ξύσμα λεμονιού.


4. Σερβίρισμα

Σερβίρουμε τα μπιφτεκάκια ζεστά, συνοδεία του ντιπ γιαουρτιού σε μπολ στο κέντρο του τραπεζιού. Προτείνετε ιδανικά με πίτες, φρέσκα λαχανικά ή ρύζι μπασμάτι.


Συμβουλές για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα

  • Προτίμησε φρέσκα μυρωδικά για πιο έντονο άρωμα.

  • Ο κιμάς χοιρινός έχει αρκετό λίπος και δίνει γεύση, αλλά μπορείς να τον αναμίξεις με μοσχαρίσιο αν θέλεις πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.

  • Το ντιπ γιαουρτιού μπορεί να ετοιμαστεί και από πριν και να μείνει στο ψυγείο για 1-2 μέρες.

Διάβασε επίσης:

Tags from the story
Written By
More from xrysaxasapi
Σπιτική μαρμελάδα φράουλα
Φτιάξε εύκολα και γρήγορα σπιτική μαρμελάδα φράουλα. Η φράουλα έχει πολλές ευεργετικές...
Read More
0 replies on “Αφράτα μπιφτεκάκια με ντιπ γιαουρτιού”