Αντηλιακό χειμώνα καλοκαίρι

Tο αντηλιακό είναι ένα προϊόν λιγάκι παρεξηγημένο! Πολλοί από ‘μας ακούγοντας την λέξη αντηλιακό σκεφτόμαστε παραλία, ήλιος, θάλασσα, καλοκαίρι! Αντιθέτως όμως  είναι το  νούμερο ένα προϊόν περιποίησης που δεν πρέπει να λείπει από κανέναν! Έτσι λοιπόν καλό είναι να φοράμε αντηλιακό χειμώνα καλοκαίρι!
Σας ακούγεται περίεργο και κάποιοι θα πείτε μα ο ήλιος τον χειμώνα δεν μας καίει! Ας το δούμε όμως από την αρχή!

Τι είναι το αντηλιακό;

Το αντηλιακό είναι η κρέμα η οποία χρησιμοποιείται με σκοπό την προστασία της επιδερμίδας μας  από την ηλιακή ακτινοβολία!

Τι είναι η UVA και η UVB ακτινοβολία;

Υπάρχουν δύο είδη ηλιακής ακτινοβολίας η UVA ( Ageing) η οποία είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία των ρυτίδων και της γήρανσης του δέρματος επειδή επιδρά στα κύτταρα που παράγουν ελαστίνη και κολλαγόνο. Και η UVB (burning)η οποία προκαλεί εγκαύματα και καρκίνο του δέρματος γιατί οι ακτίνες αυτές μένουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Η δράση τους είναι πιο έντονη το καλοκαίρι και κυρίως τις μεσημβρινές ώρες.

Τι είναι ο δείκτης προστασίας SPF;

 SPF (Sun Protection Factor) είναι ο δείκτης που συμβολίζει την προστασία που μας προσφέρει κάθε προϊόν απέναντι στις υπεριώδεις ακτίνες UVB, χωρίς όμως να  συνεπάγεται ότι όσο υψηλότερο βαθμό χρησιμοποιούμε τόσο μεγαλύτερη προστασία έχει κανείς.

Πότε χρησιμοποιούμε αντηλιακό;

Το αντηλιακό πρέπει να το χρησιμοποιούμε κάθε μέρα γιατί ο ήλιος υπάρχει όλο το χρόνο. Δεν έχει σημασία αν η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή ή υπάρχουν συννεφιασμένες μέρες. Οι υπεριώδεις ακτίνες (UV ) φτάνουν στη γη όλο το χρόνο και μπορούν να διεισδύσουν μέσα από τα σύννεφα. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα είναι συνεχώς εκτεθειμένο. Ο ήλιος είναι η νούμερο ένα αιτία της γήρανσης του δέρματος.
       SOS Εσείς που απασχολήστε με δραστηριότητες σε μεγάλο υψόμετρο όπως  ορειβασία , πεζοπορία, σκι δεν πρέπει να το ξεχνάτε πότε!!!
Οι περισσότερες εταιρείες έχουν κρέμες ημέρας με δείκτη spf !Αν δεν μπορείτε να φορέσετε το αντηλιακό ξεχωριστά καλό είναι να επενδύσετε σε μια κρέμα ημέρας με δείκτη ! Τέλος στο εμπόριο κυκλοφορούν και οι κρέμες τύπου BB η CC οι οποίες έχουν και χρώμα!
Διάλεξε ποια σου ταιριάζει και να θυμάσαι ότι φοράμε αντηλιακό χειμώνα καλοκαίρι!
Το mommycool.gr προτείνει Novage Advanced skin protector SPF 50 PA++++ της Oriflame.
Διάβασε επίσης:
Written By
More from xrysaxasapi
Παρουσίαση: Βιβλία επαυξημένης πραγματικότητας
Η νέα τάση στο χώρο του παιδικού βιβλίου είναι τα βιβλία επαυξημένης...
Read More
0 replies on “Αντηλιακό χειμώνα καλοκαίρι”