Όλοι στην οικογένεια αγαπάμε τα κέικ. Το κέικ μπανάνας είναι μια εύκολη , γρήγορη και νόστιμη συνταγή με μπανάνες που έχουν ωριμάσει και θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Όταν οι μπανάνες που έχω στο σπίτι αρχίζουν να μαυρίζουν δεν τις θέλει κάνεις! Τα παιδιά μου ισχυρίζονται ότι χάλασαν και δεν έχουν ωραία γεύση. Στη ουσία όμως αυτό δεν ισχύει. Ποια είναι η καλύτερη λύση; Να τις πετάξω; Μα φυσικά και όχι.. Η λύση είναι να κάνω ένα εύκολο και γρήγορο κέικ με μπανάνες που κάνεις δεν μπορεί να αντισταθεί! Είναι ιδανικό για πρωινό, απογευματινό, κολατσιό στο σχολείο ή στο γραφείο.
Οι μπανάνες είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, καλίου, βιταμίνης Β6, μαγνήσιου, βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών. Είναι καλό να τις συμπεριλαμβάνουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο. Η μπανάνα είναι από τα πιο θρεπτικά νόστιμα φρούτα που τρώγονται και μεταφέρονται εύκολα!
Υλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή:
- 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2/3 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλυτζάνι λάδι
- 3 ώριμες μπανάνες
- 2 αυγά
- 50 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν , τη σόδα , το αλάτι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε όλα να ενωθούν. Σε ένα πιάτο λιώνουμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες μας. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι. Έπειτα προσθέτουμε τις μπανάνες και το λάδι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα μαζί. Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας . Ρίχνουμε το μείγμα μας σε μια φόρμα για κέικ αφού πρώτα την βουτυρώσαμε. Αν θέλουμε κόβουμε μια μπανάνα στη μέση και την βάζουμε από πάνω για ομορφιά. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Καλή επιτυχία
Διάβασες επίσης
Μην ξεχάσεις να με ακολουθήσεις στα social meda instagram και Facebook