Κερασόπιτα Εύκολη και αφράτη με υλικά που έχεις σπίτι σου

κερασόπιτα εύκολη συνταγή

Μπορεί να την ακούσεις ως κερασόπιτα μπορεί να την ακούσεις σαν κέικ με κεράσια μπορεί και με την Γαλλική της ορολογία Κλαφούτι! Εγώ πάντως την λατρεύω! Λατρεύω τα κέικ και ειδικά όταν περιέχουν φρούτα! Η κερασόπιτα είναι από τα αγαπημένα  όλης της οικογένειας. Είναι ότι πρέπει για πρωινό, για κολατσιό αλλά και να συνοδέψεις τον καφέ σου.

Η εποχή του κερασιού έφτασε. Πάμε λοιπόν να κάνουμε κερασόπιτα. Έυκολη συνταγή για να γίνει αφράτη και με υλικά που ήδη έχουμε στο σπίτι. Είμαι σίγουρη ότι θα τρελάνει μικρούς και μεγάλους αλλά και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Υλικά που θα χρειαστείς για την Κερασόπιτα

  • 450 γραμμάρια  φρέσκα κεράσια καθαρισμένα χωρίς κουκούτσια
  • 200 γραμμάρια (1 1/2 κούπας) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 150 γραμμάρια (3/4 κούπας) ζάχαρη μπορείς να χρησιμοποιήσεις και καστανή ζάχαρη
  • 115 γραμμάρια (1/2 κούπας)βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 ml.(1/3 κούπας)γάλα
  • 2-3 βανίλιες
  • ξύσμα από ένα λεμόνι

Η κερασόπιτα χρειάζεται κεράσια..

Διαλέξτε ωραία κόκκινα κεράσια ώριμα! Τα κεράσια είναι βασικό υλικό οπότε θέλουμε τα καλύτερα! Πλύνε τα καλά με άφθονο νερό  και βγάλε το κουκούτσι με τον αποπυρηνωτή ( το εργαλείο που αφαιρούμε τα κουκούτσια). Αν δεν έχεις δεν πειράζει . Υπάρχουν 2 τρόποι:

  1. Κόβεις στην μέση τα κεράσια και βγάζεις το κουκούτσι. Απλά δεν θα είναι ολόκληρα μέσα στο κέικ.
  2. Με μια οδοντογλυφίδα περιστρέφεις γύρω από το κουκούτσι για να ανοίξεις μια τρύπα και να πέσει!

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάμε για 3-5 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα με το μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, τις βανίλιες και το ξύσμα από το λεμόνι και χτυπάμε λίγο ακόμη με προσοχή. Ρίχνουμε στο μπολ το αλεύρι, το baking και το αλάτι και με
σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά, ίσα να βραχούν τα στερεά υλικά μας. Ρίχνουμε και τα κεράσια μας και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να πάνε παντού.

Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 23 εκατοστά. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα. Θα χρειαστεί περίπου 45-50 λεπτά.

Αυτό ήταν! Βγάζουμε αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε. Μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω και λίγη ζάχαρη άχνη! Καλή επιτυχία

Διάβασε επίσης:

Φτιάξε την συνταγή και ανέβασε την στα social media  να την δω! Ακολούθησε με  στο Instagram και Facebook για να μαθαίνεις τα πάντα πρώτος/η!

Written By
More from xrysaxasapi
Μελομακάρονα η καλύτερη συνταγή
Τα μελομακάρονα είναι  ένα  παραδοσιακό και  αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων! Οι μυρωδιές...
Read More
0 replies on “Κερασόπιτα Εύκολη και αφράτη με υλικά που έχεις σπίτι σου”