Οι Κουραμπιέδες είναι ενα παραδοσιακό γλύκισμα των Χριστουγέννων που δεν λείπει από κανένα σπίτι! Το μυστικό τους είναι το καλό φρέσκο βούτυρο και το δυνατό χτύπημα, για να έχουμε ένα αφράτο και τραγανό αποτέλεσμα! Η παρακάτω συνταγή που σας δίνω είναι της φίλης μου της Ντασας και γι αυτό την ευχαριστώ πολύ που την μοιράστηκε μαζί μας! Ακόμα και αν δε έχετε ξανά κάνει νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να μπείτε στην κουζίνα!
Κουραμπιέδες μυρωδάτοι τραγανοί και αφράτοι!
Υλικά
- 600γρ βούτυρο αγελαδινό
- 250γρ αμύγδαλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 220 γρ ζάχαρη άχνη
- 50 ml κονιακ
- 1 κιλό αλέυρι
- Ζάχαρη άχνη για πασπαλισμα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη για περίπου 20 λεπτά μέχρι να αφρατεψει το μείγμα μας!
- Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη βανίλια και το baking powder
- Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι και μετά τα σπάω στο μπλέντερ όχι α γίνουν σκόνη να έχει και μεγάλα κομμάτια.
- Μετα από τα 20 λεπτά χτύπημα ρίχνω τα αμύγδαλα στο μείγμα με την ζάχαρη άχνη και το βούτυρο
- Έπειτα ρίχνω σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι και αρχίζω να πλάθω με το χέρι τέλος ρίχνω το κονιακ.
- Όταν γίνει μια ωραία ζύμη πλάθω μπαλίτσες και κάνω στο κέντρο μια μικρή λακουβίτσα.
- Τα βαω στο ταψί και ψήνω για 20 λεπτά στους 170C.
- Όταν κρυώσουν πασαπλιζω με ζάχαρη άχνη
Καλή σας επιτυχία!