Το μπριάμ μου θυμίζει αρκετά την μαμά μου!Ένα φαγητό που μπορείς να το κάνεις με ότι υλικά έχεις στο ψυγείο σου! Είναι από τα αγαπημένα μου λαδερά φαγητά! Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε.
Υλικά που θα χρειαστείς:
- 2-3 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
- 2-3 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
- 2 πατάτες μεγάλες σε μεγάλους κύβους
- 2 καρότα σε ροδέλες
- 1-2 κόκκινες πιπεριές σε κομμάτια
- 1-2 πράσινες πιπεριές σε κομμάτια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 2-3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες ή 1 1/2 κον-κασέ
- 1/2 κούπας λάδι
- μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε να σταθούν 30 λεπτά. Ξεβγάζουμε με μπόλικο νερό και στύβουμε καλά.Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια όλα τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός από το μαϊντανό και τα βάζουμε σε γάστρα ή σε σκεύος με σκέπασμα ή σε ταψί και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε το λάδι και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς! Μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν όλα τα υλικά μας. Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε ελαφρά και με προσοχή να μην χαλάσουμε την εμφάνιση των υλικών μας. Σκεπάζουμε πάλι και μαγειρεύουμε λίγο ακόμη. Το φαγητό πρέπει να μελώσει και να μείνει με το λάδι του. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο,αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε λίγο ακόμη να ροδίσουν τα υλικά μας. Περίπου 1-1,5 ώρα! Σερβίρουμε με τυρί φέτα!