Υφασμάτινες Σερβιέτες από την Elismadeit

υφασμάτινες σερβιέτες από elismadeit

Οι υφασμάτινες σερβιέτες είναι ο πιο οικολογικός τρόπος να περνάτε τον κύκλο τις περιόδου σας! Οι υφασμάτινες σερβιέτες από elismadeit είναι πλενόμενες και επαναχρησιμοποιούμενες. Είναι φτιαγμένες από 100% βαμβακερό ύφασμα στην επιφάνεια που ακουμπάει το δέρμα, Εσωτερικά αποτελείτε με 100% ύφασμα φανέλας και ύφασμα από μπαμπού-κάνναβη- βαμβάκι που είναι εξαιρετικά απορροφητικό. Το πίσω μέρος αποτελείτε από softshell  που είναι αδιάβροχο και διαπνέει. Οι υφασμάτινες σερβιέτες αφήνουν το δέρμα να αναπνέει και χαρίζουν εξαιρετική απαλότητα!

www.elismadeit.gr

Γιατί να επιλέξω τις  υφασμάτινες σερβιέτες;

 • Για λόγους υγείας. Οι υφασμάτινες σερβιέτες είναι καλύτερες για την υγεία της ευαίσθητης περιοχής! Είναι οικολογικές και δεν ερεθίζουν το δέρμα! Δεν περιέχουν καθόλου χημικές ουσίες και αρώματα ή τζελ απορρόφησης σε σχέση με τις σερβιέτες μιας χρήσης του εμπορίου.
 • Για το περιβάλλον. Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσες σερβιέτες πετιούνται σε χωματερές; Μια έρευνα δείχνει ότι μια γυναίκα χρησιμοποιεί περίπου 11.000 σερβιέτες σε όλη της τη ζωή. Αντίθετα οι υφασμάτινες σερβιέτες μετά από χρόνια χρήσης μπορούν να ανακυκλωθούν όπως τα άλλα υπολείμματα υφασμάτων.
 • Για λόγους οικονομίας. Οι υφασμάτινες σερβιέτες με σωστή και κατάλληλη φροντίδα μπορούν να διαρκέσουν για χρόνια. Έτσι δεν θα χρειαστεί να ξανά αγοράσεις σερβιέτες. Επίσης γλιτώνεις μετακίνηση αλλά και άγχος μη ξεμείνεις και δεν έχεις μέσα στα άγρια μεσάνυχτα! Η μέση γυναίκα έχει περίοδο 3.500 μέρες της ζωής της. Σίγουρα λοιπόν είναι μια καλή επένδυση
 • Για λόγους άνεσης. Είναι πιο άνετες στη χρήση τους , αφήνει  το δέρμα να αναπνέει και χαρίζουν εξαιρετική απαλότητα! Είναι φιλικές για το σώμα και σας κάνουν να αισθάνεστε ασφαλείς από τυχόν αλλεργίες γιατί όπως είπαμε δεν περιέχουν χημικά και αρώματα!
 • Ποικιλία και σχέδια. Η κάθε γυναίκα είναι μοναδική. Έτσι και οι υφασμάτινες σερβιέτες της! Υπάρχουν μεγάλης ροής, μεσαίας , μικρής και ακράτειας. Φτιάχνονται σε διάφορα σχήματα για να καλύψουν όλες τις ανάγκες. Επίσης θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία σε σχέδια για να κάνουν την περίοδό σου πιο διασκεδαστική! Ιδανικές για κορίτσια που αδιαθετούν για πρώτη φορά!

Πως φροντίζω τις υφασμάτινες σερβιέτες;

Υπάρχουν δύο τρόποι να φροντίσουμε τις υφασμάτινες σερβιέτες!

Τρόπος 1

Μπορείς να φυλάξεις την υφασμάτινη σερβιέτα σε μια wetbag ( Τσάντα pul ή κάποια άλλη αδιάβροχη) μέχρι να την πλύνεις. Μουλιάζουμε σε κρύο νερό και τρίβουμε με λίγο σαπούνι. Έπειτα ξεπλένουμε καλά και την τοποθετούμε στο πλυντήριο σε κανονικό πρόγραμμα ή την πλένουμε στο χέρι. Δεν χρησιμοποιούμε μαλακτικό!  Την απλώνουμε στον ήλιο όπου βοηθάει να φύγουν οι λεκέδες ή σε στεγνωτήριο σε ένα ελαφρύ πρόγραμμα! Αν θέλουμε σιδερώνουμε με μέτρια θερμοκρασία την χρωματιστή επιφάνεια! Προσέχουμε την περιοχή με τα κουμπιά!

Τρόπος 2

Ξεπλένουμε σε κρύο νερό και τη βάζουμε σε λεκάνη με κρύο να μουλιάσει από 6 έως 48 ώρες. Αλλάζουμε συχνά το νερό , Μπορούμε να βάλουμε και ξύδι . Έπειτα την στύβουμε  και την βάζουμε κανονικά στο πλυντήριο ή την πλένουμε στο χέρι .Δεν χρησιμοποιούμε μαλακτικό!  Την απλώνουμε στον ήλιο όπου βοηθάει να φύγουν οι λεκέδες ή σε στεγνωτήριο σε ένα ελαφρύ πρόγραμμα! Αν θέλουμε σιδερώνουμε με μέτρια θερμοκρασία την χρωματιστή επιφάνεια! Προσέχουμε την περιοχή με τα κουμπιά!

Όταν αγοράζεις ένα χειροποίητο..

Θεωρείς ότι αγοράζεις ένα προϊόν  προσωπικό και μοναδικό όπως εσύ!

Στην πραγματικότητα αγοράζεις και :

 • τον χρόνο που χρειάστηκε για τον σχεδιασμό/ προετοιμασία του προϊόντος
 • τον χρόνο που χρειάστηκε για εύρεση και προμήθεια κατάλληλων υλικών
 • τον χρόνο κατασκευής του προϊόντος
 • την τελειοποίηση και την συσκευασία του
 • την αποστολή ή τα έξοδα αποστολής
 • τον χρόνο επικοινωνίας και εξυπηρέτησης
 • τις ώρες αποτυχίας
 • τις ώρες πειραματισμών και δοκιμών για να φτάσει σε σένα το καλύτερο τελικό προϊόν
 • εβδομάδες ίσως και μήνες ματαίωσης
 • στιγμές πραγματικής χαράς
 • ένα κομμάτι της καρδιάς και ψυχής του δημιουργού σε κάθε προϊόν

Οι υφασμάτινες  σερβιέτες είναι 100 % χειροποίητο προϊόν φτιαγμένο με πολύ αγάπη από τη Ελισάβετ- Ειρήνη Μιχαηλίδου! Στόχος της είναι όλες οι γυναίκες να αγαπήσουν την περίοδό τους  με επιλογές Zero waste!

Επισκεφτείτε το κατάστημα της www.elismadeit.gr

Βρείτε την Ελισάβετ στα social Media Instagram   και Facebook

Διάβασε επίσης:

Written By
More from xrysaxasapi
5+1 Συμβουλές Για Ισορροπία Μετά Τον Ερχομό Ενός Παιδιού
Η ισορροπία στη σχέση των ζευγαριών είναι από μόνη της ένας ευαίσθητος...
Read More
0 replies on “Υφασμάτινες Σερβιέτες από την Elismadeit”