Η πιο εύκολη κοτόπιτα με σφολιάτα

Κοτόπιτα
Galette des rois on wooden table. Traditional Epiphany cake in France

Η κοτόπιτα μας αρέσει οικογενειακώς. Σήμερα θα σου δείξω τον πιο εύκολο τρόπο για να κάνεις και εσύ εύκολα την κοτόπιτα με σφολιάτα. Αν σου αρέσει το κοτόπουλο πίστεψε με θα γίνει η αγαπημένη σου. Η κοτόπιτα μπορεί να φαγωθεί σαν πρωϊνό , στο σχολείο ή στο γραφείο ακόμα και σαν ορεκτικό ή κυρίως γεύμα με μια σαλάτα.

 

Εύκολη Κοτόπιτα με σφολιάτα

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι(προαιρετικά)
  • 7 μανιτάρια φρέσκα
  • 200γρ κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ μείγμα τριμμένων κίτρινα τυριά
  • 1 κύβο λαχανικών ή κότας
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
  • Λίγο σουσάμι και ένα αυγό για την επιφάνεια της πίτας

Οδηγίες παρασκευής:

  • Βήμα 1

Αφήνω το φύλλο σφολιάτα στην συντήρηση και σε μια κατσαρόλα με νερό και τον κύβο βράζω για περίπου 35 λεπτά το στήθος.

  • Βήμα 2

Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο κρατάω 1 ποτήρι από το νερό που έβρασε το κοτόπουλο. Κόβω σε μικρά κομματάκια το στήθος και τα αφήνω σε ένα μπολ.

  • Βήμα 3

Ψιλοκόβω όλα τα λαχανικά σε κυβάκια και τα ρίχνω στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Τα τσιγαρίζω και έπειτα προσθέτω το στήθος και το αφήνω για 5 λεπτά. Αφού πάρουν λίγο χρώμα τα λαχανικά και το κοτόπουλο και προσθέτω το ζωμό που κράτησα και το αφήνω να ρουφήξει όλα τα υγρά.

  • Βήμα 4

Κατεβάζω από την φωτιά και ρίχνω σε ένα μεγάλο μπολ το μείγμα από το τηγάνι. Στη συνέχεια προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το mix τυριών, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και ανακατεύω καλά.

  • Βήμα 5

Λαδώνω ένα ταψί και στην επιφάνεια στρώνω το ένα φύλλο και προσπαθώ να καλύψω και τα τοιχώματα. Ρίχνω το μείγμα και το στρώνω ομοιόμορφα. Έπειτα βάζω και το δεύτερο φύλλο από πάνω και κλείνω γύρω γύρω να ενωθούν τα δύο φύλλα.

  • Βήμα 6

Τέλος χαράζω την πίτα για να ψηθεί και εσωτερικά. Σε ένα ποτήρι με λίγο αυγό και νερό και με ένα πινέλο περνάω την επιφάνεια της πίτας και πασπαλίζω το σουσάμι.

  • Βήμα 7

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για περίπου 30 λεπτά στους 180 °C .Μόλις το βγάλω από το φούρνο το αφήνω να κρυώσει λίγο για να κοπεί όμορφα.

Καλή επιτυχία!

 

Διάβασε επίσης:

Έλα στην παρέα μας σε facebook και instagram

Written By
More from xrysaxasapi
Η κυρά Σαρακοστή ένα έθιμο από τις γιαγιάδες μας
Η κυρά Σαρακοστή είναι ένα έθιμο που ξεκινάει την καθαρά Δευτέρα και...
Read More
0 replies on “Η πιο εύκολη κοτόπιτα με σφολιάτα”