Νονά που είσαι;

Το να γίνεις νονός είναι ευλογία!
 Το να παραμείνεις όμως δίπλα στο παιδί να το αγαπήσεις σαν δικό σου και να σε αγαπήσει και εκείνο είναι κάτι το μοναδικό!

Δυστυχώς εκτός από τους (καλούς) νονούς υπάρχουν και οι νονοί που δεν δίνουν σημασία στα βαφτιστήρια τους!
Υπάρχουν πολλοί; Ναι.
Γιατί αδιαφορούν και δεν θέλουν επικοινωνία ;

Για διάφορους λόγους όπως :

  • Τσακώθηκε με τον γονείς του παιδιού.
  • Δεν έχει την οικονομική δυνατότητα και φοβάται να μην του πούνε οι γονείς κάτι  για τα δώρα! 
  • Είναι μακριά.
  • Απλά δεν θέλει επικοινωνία γιατί προφανώς δεν ήθελε από την αρχή να βαφτίσει το παιδί! 
Και είναι όντως τόσο σημαντικοί αυτοί οι λόγοι που οδηγούν τους νονούς μακριά από τα βαφτιστήρια τους; Για μένα προσωπικά  ΟΧΙ !

Για την Νονά: 

Αγαπημένη μου Νονά τι σημασία έχει αν τσακώθηκες με τους γονείς του παιδιού; Εσύ θα κοιτάξεις το παιδί που σε χρειάζεται και σε θέλει κοντά του! Ναι το Πάσχα περιμένει να του πας την λαμπάδα και ένα σοκολατένιο αβγό! Όχι δεν νοιάζεται για την αξία ούτε αν θα του πάρεις κάτι άλλο. Πάψε να σκέφτεσαι ότι η μαμά θα σε κρίνει για το δώρο που πήρες και το πόσο κόστισε! Πάρε ότι θέλεις και μην σε απασχολεί!
Αν παρόλα αυτά απασχολεί την μάνα είναι πρόβλημα της! Καλό θα ήταν  να κρίνει την σχέση σας και όχι τα υλικά αγαθά! Θυμήσου νονά, το παιδί  πάνω από όλα θέλει να του δείξεις ότι το σκέφτηκες, ότι νοιάζεσαι για εκείνο, ότι θέλεις να είσαι δίπλα του αν σε χρειαστεί!
Χάρισε του λίγο από τον χρόνο σου, παίξε μαζί του , συζήτησε, άκουσε τι έχει να σου πει. Ρωτά το για το σχολείο, ποιο μάθημα του αρέσει και ποιος είναι ο φίλος του! Ρωτά το να σου πει για το αγαπημένο του παιχνίδι, να σου δείξει τις ζωγραφιές του ή  πως χορεύει ή με ότι τέλος πάντων του αρέσει να ασχολείται! Επιβράβευσε το θα νιώσει υπερήφανο πίστεψέ με! Και αν παρόλα αυτά είσαι μακριά μην ανησυχείς! Υπάρχουν τα τηλέφωνα! Κάνε την κίνηση και πάρε τηλέφωνο χωρίς κανέναν λόγο έτσι για να ρωτήσεις τι κάνει! Πες του τι θα κάνετε όταν συναντηθείτε, ότι θα το πας στο σινεμά , ότι θα φάτε παγωτό και ποπ κορν ή ότι άλλο θέλει! Πες του ότι θα του πάρεις μια μεγάλη σοκολάτα και πολλές καραμέλες κρυφά από την μαμά! Να θυμάσαι η νονά δεν είναι μόνο τα δώρα… Δεν είναι το Πάσχα, τα Χριστούγεννα άντε και τα γενέθλια …

 

Για την Μαμά:

Και συ Μανούλα αν μαλώσεις ποτέ με την νονά σκέψου το παιδί σου! Εσύ μπορεί να μην θέλεις να μιλήσεις μαζί της αλλά το παιδί σου δεν φταίει πουθενά! Μην ξεχνάς ότι εσύ κάποτε διάλεξες και ανέθεσες στον συγκεκριμένο άνθρωπο να βαπτίσει το παιδί σου! Πάρε λοιπόν την νονά τηλέφωνο και δώσε να μιλήσει το παιδί σου μην του το στερήσεις! Αν δεν θέλει αυτή δεν πειράζει. Θα πεις όμως ότι προσπάθησες και έκανες την κίνηση! Επίσης πάψε να ασχόλησε με το τι θα πάρει η νονά στο παιδί και τι κόστος θα έχουν τα δώρα! Μην ξεχνάς ότι τα παιδιά χαίρονται και με κάτι μικρό! Αν σε ρωτήσει, ναι πες τη γνώμη σου ή τι πραγματικά χρειάζεται το παιδί αλλά άσε την τελευταία απόφαση να την πάρει η νονά! Βοήθησε να αναπτυχθεί μια   σχέση μεταξύ του παιδιού και της νονάς! Όταν θα μεγαλώσει ίσως κάποια πράγματα να μην τα λέει σε σένα αλλά στην νονά του!

Όλα αυτά σας τα λέω γιατί δυστυχώς τα έχω βιώσει! Η νονά μου δεν υπήρχε πουθενά, δεν μου έστειλε ποτέ λαμπάδα, δεν μου πήρε ποτέ δώρο στα γενέθλια μου, δεν με πήρε ποτέ τηλέφωνο να δει τι κάνω. Δεν ήρθε να με δει που χόρευα ούτε όταν έλεγα ποίημα! Με την μητέρα μου δεν μιλούσαν για μια παρεξήγηση! Εγώ όμως τι έφταιγα;
Παρόλο που έγινε μια προσπάθεια όταν μεγάλωσα να την πλησιάσω αυτή δεν ήθελε! Τουλάχιστον όμως λέω ότι προσπάθησα!  Έμεινε όμως το ερώτημα: Νονά που είσαι;

Υ.Γ  για την νονά : Αν δεν μπορείς να  ανταποκριθείς στις υποχρεώσεις σου μην αναλαμβάνεις να βαφτίσεις παιδί! Θα το πληγώσεις και είναι κρίμα!
Υ.Γ. για την μαμά: Μην ανακατεύεσαι  στη σχέση νονάς και παιδιού! Βοηθά την να αναπτυχθεί μην την καταστρέφεις!

Σας εύχομαι Καλό Πάσχα με υγεία!

Διάβασε επίσης:

Tags from the story
Written By
More from xrysaxasapi
Καθαρά Δευτέρα εύκολες συνταγές για όλους
Πλησιάζει η Καθαρά Δευτέρα και σου ετοίμασα 3 εύκολες  αλλά αγαπημένες συνταγές...
Read More
0 replies on “Νονά που είσαι;”