Τι μαθαίνει ένα παιδί παίζοντας με τουβλάκια;

Τα τελευταία χρόνια έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας τα γνωστά σε όλους μας τουβλάκια! Οι γονείς που έχουν αγόρια με καταλαβαίνουν λίγο καλύτερα! Στο δικό μας σπίτι αγαπάμε πολύ τα τουβλάκια! Τα φτιάχνουμε τα χαλάμε τα ξαναφτιάχνουμε! Μπορούμε να παίζουμε ώρες ατελείωτες. Αποδεδειγμένα, το παιχνίδι με τα τουβλάκια  αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους να βοηθηθούν τα παιδιά στην ανάπτυξη των μαθησιακών και γνωστικών δυνατοτήτων τους! Γι’ αυτό και θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά είδη παιχνιδιού και απασχόλησης.


Γιατί όμως είναι σημαντικό το παιχνίδι με τα τουβλάκια; Τι προσφέρει σε ένα παιδί;

  • Τα τουβλάκια είναι ένα παιχνίδι που ενισχύει την λεπτή κινητικότητα των παιδιών!Υπάρχουν πολλά είδη, μικρά ή  μεγάλα που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Τα κομμάτια που περιέχουν βοηθούν τα παιδιά να συντονίζουν τους μύες των χεριών και τον δακτύλων.
  • Για να ολοκληρώσεις μια κατασκευή ή μια φιγούρα με τα τουβλάκια χρειάζεται αρκετή υπομονή και συγκέντρωση!
  • Ενθαρρύνεται η φαντασία τους  αλλά και η ικανότητα στο πως θα φτιάξουν κάτι!
  • Παίζοντας ανακαλύπτουν και φτιάχνουν  έναν κόσμο έτσι ακριβώς όπως τον φαντάζονται έτσι ενισχύεται και  η δημιουργικότητα τους!
  • Συνήθως έχουν έντονα χρώματα και αυτό βοηθάει στην αντίληψη του παιδιού και συγχρόνως ενισχύεται η αναγνώριση των χρωμάτων!
  • Μέσα από το παιχνίδι με τα τουβλάκια αναπτύσσεται σε ένα μεγάλο βαθμό και η λογική σκέψη των παιδιών.  Το πως  δηλαδή  θα συνδέσει όλα τα τουβλάκια για να φτιάξει μια φιγούρα ή ένα κάστρο!
  • Τα παιδιά νιώθουν πολύ υπερήφανα και είναι αρκετά ενθουσιασμένα όταν μπορέσουν τελικά να ολοκληρώσουν το έργο τους!
  • Τέλος τα παιδιά που παίζουν με τα τουβλάκια μπορούν και κατανοούν πιο εύκολα χωροταξικές και τρισδιάστατες έννοιες!

Εγώ ανακάλυψα το ηλεκτρονικό κατάστημα Touvlakia.gr  το οποίο λειτουργεί από το 2015 και αποτελείται αποκλειστικά από παιχνίδια και συλλεκτικά προϊόντα που έχουν ως βάση τα τουβλάκια! Εδώ θα βρεις προϊόντα Lego ,LOZ, συλλεκτικές φιγούρες, Μπρελόκ, RC Blocks, ακόμη και Fidget Spinners, όλα πάντα κατασκευασμένα με Τουβλάκια.

Γι’αυτό γονείς επενδύστε σε τέτοια παιχνίδια που προσφέρουν τόσο πολλά οφέλη και περάστε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας!

 

 

Written By
More from xrysaxasapi
Σουφλέ ζυμαρικών με λαχανικά
Το σουφλέ ζυμαρικών με λαχανικά είναι το αγαπημένο φαγητό δικό μου αλλά...
Read More
0 replies on “Τι μαθαίνει ένα παιδί παίζοντας με τουβλάκια;”