Μαυρομάτικα φασόλια

Μαυρομάτικα φασόλια

Τετάρτη ή Παρασκευή έχουμε όσπρια! Σας προτείνω λοιπόν να φτιάξετε αυτό το φαγητό, γεμάτο χρώματα και με μια γλυκιά γεύση που του αφήνουν όλα αυτά τα υπέροχα υλικά.   Είναι σαν τη κλασική φασολάδα, με τη διαφορά ότι χρησιμοποιώ τα μαυρομάτικα φασόλια και πραγματικά η οικογένεια μου τα λατρεύει.

Υλικά
1/2 κιλό μαυρομάτικα φασόλια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 μεγάλα καρότα ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι.
1 1/2 λίτρο νερό

Εκτέλεση
Αφήστε τα φασόλια όλη νύχτα μέσα σε νερό για να φουσκώσουν.Την επόμενη μέρα, ξεπλύνετε τα πολύ καλά  και βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με καθαρό νερό σε δυνατή θερμοκρασία, αφήστε τα να βράσουν για 5 λεπτά, αφαιρέστε τον αφρό και σουρώστε τα, επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλη μια φορά.Στην ίδια κατσαρόλα, βάλτε το ελαιόλαδο και προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το πράσο, σοτάρετε για 2-3 λεπτά.Ρίξτε μέσα τα φασόλια και ανακατέψτε για άλλα 2 λεπτά.Βάλτε το σέλινο και το πελτέ ντομάτα, ανακατέψτε. Προσθέστε 1 λίτρο ζεστό νερό, και το πιπέρι, σκεπάστε τη κατσαρόλα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί για μισή ώρα, ξεσκεπάστε τη κατσαρόλα, αλατίστε το φαγητό και προσθέστε 1/2 λίτρο ζεστό νερό ακόμα, αφήστε το άλλη μισή ώρα.Δοκιμάστε τα φασόλια, αν χρειαστεί να βράσουν λίγο παραπάνω αφήστε τα,(προσθέστε πάντα ζεστό νερό, ποτέ κρύο) πρέπει να μείνουν με λίγο ζουμάκι και το λαδάκι τους..

Καλή επιτυχία!