Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

περιβάλλον προστασία

Κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου , γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος. Η Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να διδάξουμε στα παιδιά μας την ανακύκλωση και την φιλική προς το περιβάλλον ζωή! Όλοι μας πρέπει να προσέξουμε τον κόσμο που ζούμε. Είναι η κατάλληλη μέρα να αλλάξουμε στάση ζωής και να αναλάβουμε δράση. Ευκαιρία να δημιουργήσουμε νέες συνήθειες και να κάνουμε έξυπνες αλλαγές στον τρόπο ζωής μας!

12+1 συνήθειες που πρέπει να αποκτήσουμε για την προστασία του περιβάλλοντος

Γιορτάστε την ημέρα του περιβάλλοντος διδάσκοντας στα παιδιά σας 12 συνήθεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Κάντε τα παιδιά να αισθάνονται υπεύθυνα και να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση.

Είναι καλό να συμμετέχει όλη η οικογένεια . Το μόνο που θα κάνουμε είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί στις επιλογές μας!

 • Εξοικονομήστε ρεύμα

Ξεκινήστε να σβήνετε τα φώτα όταν δεν χρειάζονται. Διδάξτε στα παιδιά ότι το φως δεν χρειάζεται να είναι αναμμένο όταν δεν υπάρχει ανάγκη. Ρυθμίστε το κλιματιστικό τους καλοκαιρινούς μήνες σταθερά σε θερμοκρασία 25-28 και το χειμώνα μεταξύ 20-23. Καλό είναι να βγάζουμε από τις πρίζες τις συσκευές που δεν τις χρησιμοποιούμε όπως  φορτιστές κινητών, laptops ακόμα και από την τηλεόραση.

 • Εξοικονομήστε νερό

Πολλές φορές αφήνουμε την βρύση να τρέχει ενώ λουζόμαστε ή πλένουμε τα δόντια μας με αποτέλεσμα να σπαταλάμε μεγάλη ποσότητα νερού. Καλό είναι λοιπόν να προσέχουμε και να χρησιμοποιούμε το νερό με σύνεση! Βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει καλά την βρύση μετά από κάθε χρήση.

 • Ξεκινήστε ανακύκλωση

Διδάξτε τα παιδιά πως να ανακυκλώνουν. Μαζέψτε και πετάξτε τα σκουπίδια σας στους ειδικούς μπλε κάδους. Ανακύκλωση επίσης μπορούμε να κάνουμε στις ηλεκτρικές μας συσκευές, στις μπαταρίες αλλά και στα ρούχα μας. Όλα αυτά σε ειδικούς κάδους που έχουν τα μαγαζιά.

 • Μαζεύουμε τα σκουπίδια στο κοντινό πάρκο

Βγείτε περίπατο με τα παιδιά φορέστε γάντια πάρτε σακούλες απορριμμάτων και καθαρίστε το κοντινό σας πάρκο ή παιδική χαρά ή παραλία. Διδάξτε στα παιδιά ότι δεν πετάμε σκουπίδια κάτω. Μην ξεχνάτε ότι εσείς είστε το ζωντανό παράδειγμα!

 • Φυτέψτε βότανα ή λουλούδια

Στο κήπο ή στο μπαλκόνι φυτέψτε τα δικά σας βότανα ή λουλούδια. Η κηπουρική εξάλλου αρέσει σε όλους ειδικά στα παιδιά!

 • Μαζεύουμε καπάκια από τα πλαστικά μπουκάλια

Κάποιες οργανώσεις πιθανόν και στο σχολείο σας μαζεύουν τα καπάκια και τα δίνουν για να φτιαχτούν αναπηρικά αμαξίδια. Είμαι σίγουρη πως αν το πείτε στα παιδιά θα βοηθήσουν σε όλο αυτό!

 • Αντικαταστήστε τις πλαστικές σακούλες με υφασμάτινες.

Προσπαθούμε να μειώσουμε όσο μπορούμε την χρήση της πλαστικής σακούλας αντικαθιστώντας την με υφασμάτινη ή με σακούλα βιοδιασπώμενη!

Υπάρχουν στο εμπόριο ρολά που είναι φτιαγμένα από  βαμβακερό ύφασμα! Εκτός από οικονομία είναι και θέμα περιβάλλοντος!

 • Αντί για  καλαμάκια μιας χρήσης προτιμούμε καλαμάκια ανοξείδωτα

Μια χαρά κάνουν την δουλειά τους και μάλιστα έχουν και ειδικό βουρτσάκι που καθαρίζονται μέσα!

 • Σταματάμε να χρησιμοποιούμε πλαστικές οδοντόβουρτσες και αντικαθιστούμε οδοντόβουρτσες φτιαγμένες από ξύλο.

Οι πλαστικές οδοντόβουρτσες αποτελούν ένα παγκόσμιο πρόβλημα απορριμμάτων , γι’ αυτό είναι σημαντικό να αλλάξουμε αυτή την συνήθεια. Μια μικρή αλλαγή  αν κάνουμε ο καθένας από εμάς στην καθημερινότητα μας η διαφορά στο περιβάλλον θα είναι μεγάλη.

Ας σκεφτούμε λίγο τι βάζουμε στην ευαίσθητη περιοχή μας εμείς οι γυναίκες, κάτι που έχει πλαστικό, χημικά και άλλα! Τι συνέπειες έχει αυτό στο δέρμα μας; Αντικαθιστούμε τις σερβιέτες μιας χρήσης με υφασμάτινες και για το περιβάλλον αλλά προ πάντων για την υγεία μας!

 • Λέμε όχι στα πλαστικά μπουκάλια και οικιακά σκεύη και χρησιμοποιούμε γυάλινα.

Σταματάμε να χρησιμοποιούμε πλαστικά μπουκάλια και αν το κάνουμε προσπαθούμε να τα ανακυκλώνουμε! Το ίδιο ισχύει και για πλαστικά οικιακά σκεύη που καλό είναι να τααποφεύγουμε.

 • Προτιμούμε να αγοράζουμε φυσικά καλλυντικά προϊόντα με οικολογική συνείδηση

Φυσικά καλλυντικά προϊόντα μπορούμε να βρούμε στην  Oriflame. Όλα τα καλλυντικά είναι υψηλής ποιότητας με φυσικά συστατικά. Χρησιμοποιούν φυτικά εκχυλίσματα , ασφαλή προϊόντα με συστατικά που ελέγχονται πλευράς οικολογικής ηθικής. Η Oriflame είναι μια εταιρεία αφοσιωμένη στην βιωσιμότητα και στην μείωση του περιβαλλοντικού στίγματος.

Αν όλοι μαζί προσπαθήσουμε το περιβάλλον μας θα γίνει σίγουρα πιο βιώσιμο .. Οι παραπάνω μικρές συνήθειες μπορεί να επιφέρουν μεγάλα αποτελέσματα αν γίνουν από όλους μας συνειδητά! Είναι χρέος μας και καθήκον μας να προστατεύσουμε όσο μπορούμε τον πλανήτη μας!

 

Tags from the story
Written By
More from xrysaxasapi
Απόδραση από την Αθήνα για ψαράκι δίπλα στη θάλασσα.
Επιτέλους το καλοκαίρι ήρθε, κι αρχίζουν οι εξορμήσεις στις παραλίες της Αττικής....
Read More
0 replies on “Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος”