Τι θα φάμε σήμερα; Μενού εβδομάδας 7/6-13/6

Το αιώνιο πρόβλημα της νοικοκυράς : Τι θα φάμε σήμερα; Για να μην ξεμείνεις ποτέ από ιδέες το mommycool.gr  θα σου δίνει κάθε Παρασκευή επιλογές και πολλές συνταγές για να οργανώσεις και εσύ το μενού της εβδομάδας για να ξέρεις πάντα “Τι θα φάμε σήμερα”!! Δοκιμασμένες συνταγές από τις μαμάδες μας και τις γιαγιάδες μας όλες συγκεντρωμένες σε μια σελίδα! Αν σου αρέσουν όλα αυτά και θέλεις να λαμβάνεις το μενού της Εβδομάδας στο e-mail σου μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας!

Δευτέρα 7/06/2021

  • Μεσημεριανό: χυλοπίτες της γιαγιάς με φέτα

Τρίτη 8/06/2021

  • Μεσημεριανό: Γεμιστά

Τετάρτη 9/06/2021

  • Μεσημεριανό: Μακαρονοσαλάτα

Πέμπτη 10/06/2021

  • Μεσημεριανό: Ρολό κιμά

ρολό κιμάΥλικά που θα χρειαστείς:

Για το ρολό

  • 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό (μισό-μισό)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό ή χοντρό
  • 1 αβγό
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 3-4 κ.σ. λάδι
  • λίγο νερό

Για τη γέμιση

  • Ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • Πιπεριά πράσινη σε ροδέλες
  • φέτα τριμμένη με το χέρι σε χοντρά κομμάτια
  • αλάτι, ρίγανη

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζουμε το μείγμα του κιμά ζυμώνοντας όλα τα υλικά μαζί. Βρέχουμε τα χέρια μας κατά διαστήματα με νερό για να γίνει το ρολό μας αφράτο. Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε να σταθεί για 1-2 ώρες στο ψυγείο. Πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ανοίγουμε τον κιμά πατώντας με το χέρι μας. Τοποθετούμε στο κέντρο του τις ντομάτες, αλατίζουμε και
προσθέτουμε τη φέτα και την πιπεριά. Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. Με την βοήθεια από το αλουμινόχαρτο κλείνουμε τη γέμιση και σχηματίζουμε ένα ρολό. Το λαδώνουμε και το τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο. Το βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς Κελσίου, σε προ θερμασμένο φούρνο, για περίπου μια ώρα. Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε ακάλυπτο το ρολό να ψηθεί για λίγο ακόμη μέχρι να πάρει χρώμα.

Παρασκευή 11/06/2021

Σάββατο 12/06/2021

  • Μεσημεριανό: Μπιφτέκια ψαριού

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 4 κ.σ. αλέυρι
  • 1/2 κιλό ψάρι ψητό ή βραστό
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. ρίγανη ή θυμάρι
  • 1 κ.σ. άνηθο και άλλη μια μαϊντανό
  • 2 κ.σ. τραχανά

Για το ζύμωμα

  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής:

Αλέθουμε το  βραστό ψάρι μαζί με τον μαϊντανό, τον άνηθο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Βρέχουμε τα χέρια μας και ζυμώνουμε. Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα στον φούρνο στους 200° C στις αντιστάσεις για 20-30′ μέχρι να ροδίσουν. Στα πρώτα 15′ τις γυρίζουμε για να ροδίσουν και από την άλλη μεριά. Σερβίρουμε. Καλή σας όρεξη!!!

Κυριακή 13/06/2021

Γλυκό της εβδομάδας: Κερασόπιτα

 

Διάβασε επίσης:

Σε περιμένω στην κλειστή μας ομάδα στο facebook και στο instagram

Written By
More from xrysaxasapi
Διαλειμματική νηστεία: Τι είναι και για ποιους;
Πόσες φορές έχεις ακούσει τον όρο διαλειμματική νηστεία; Τι είναι και ποια...
Read More
0 replies on “Τι θα φάμε σήμερα; Μενού εβδομάδας 7/6-13/6”