Νέα βιβλία από εκδόσεις iwrite

βιβλία iwrite

Στα χέρια μας ήρθαν οι  νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων  εκδόσεις Iwrite! Οι εκδόσεις Iwrite μας εντυπωσίασαν με τα νέα τους βιβλία. Βιβλία που μιλάνε για το περιβάλλον , την διατροφή αλλά και για κοινωνικά θέμααπότα  όπως ο θεσμός της υιοθεσίας!

Πέντε νέα βιβλία που δεν πρέπει να λείπουν από μια βιβλιοθήκη!

Νέα βιβλία από εκδόσεις Iwrite

Το ταξίδι των σκουπιδιών

Μια ηλιόλουστη ημέρα σαν όλες τις άλλες, σε ένα καταπράσινο δάσος, βρέθηκαν ξαφνικά πάρα πολλά σκουπίδια! Γιατί έγινε αυτό; Πώς θα τα καταφέρουν να φύγουν από εκεί; Θα µμπορέσουν να τα βγάλουν πέρα µε το δύσκολο ταξίδι που έχουν μπροστά τους;

Το “Ταξίδι των Σκουπιδιών” είναι ένα οικολογικό, εκπαιδευτικό παραμύθι που μιλά στα παιδιά µε απλό και κατανοητό τρόπο για τη σημασία της ανακύκλωσης! Στις σελίδες του ανακαλύπτουμε τη σημασία της φιλίας, της ομαδικότητας, της ευθύνης, της περιβαλλοντικής συνείδησης και των υποχρεώσεων!

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν δραστηριότητες που μπορούμε να δουλέψουμε μαζί με τα παιδιά!

Γιατί όλοι μαζί μπορούμε, αρκεί να βοηθάει ο ένας τον άλλο!

Ο Επιθεωρητής Μπουφίδης και η Πίνα Ευγενία

Ένα βιβλίο για όποιον λατρεύει την περιπέτεια και νοιάζετε για το περιβάλλον!

ΟΠροκόπης Μπουφίδης, επιθεωρητής µε ειδίκευση στην προστασία του περιβάλλοντος και τη διάσωση απειλούµενων ειδών, αναλαµβάνει µε το βοηθό του Ατσίδα µια νέα υπόθεση: τη διάσωση της Πίνας, ενός θαλάσσιου κοχυλιού (Pinna nobilis) που κινδυνεύει από παράκτια έργα και την καταστροφή του φυσικού της περιβάλλοντος.

Πώς θα καταφέρει ο επιθεωρητής να σταµατήσει τα φιλόδοξα σχέδια του Ρώσσου επενδυτή αλλά και να βρει λύση στις διεκδικήσεις των τοπικών αρχών, των οικολογικών οργανώσεων, των αρχαιολόγων και των κατοίκων που εµπλέκονται στην υπόθεση;

Μη χάσετε τη συνέχεια…τον επιθεωρητή Μπουφίδη και τη διάσωση της καφέ αρκούδας.

Ο Παρασκευάς το παιδί της καρδιάς

Τι συμβαίνει όταν δύο υποψήφιοι γονείς και ένα παιδί που αναζητά οικογένεια συναντιούνται και ενώνονται µε αγάπη;

«Σ’ αυτό το σπίτι βρισκόμουνα, μαµά;»

«Φυσικά, Παρασκευά, και σ’ αγαπήσαμε µε τον μπαµπά, απ’ την πρώτη τη ματιά».

Διαβάζοντας την ιστορία του Παρασκευά, µαθαίνουµε για τον θεσµό της υιοθεσίας ή αλλιώς παιδοθεσία και το δικαίωµα του παιδιού να έχει οικογένεια.

Μέσα από αυτήν τη διαδικασία αγάπης δίνουμε έμφαση  στην αξία της κατανόησης και του σεβασμού, καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση. Ένα βιβλίο για όλα τα παιδιά.

Ο χορτοφάγος δράκος

Ένα βιβλίο για την αξία της υγιεινής διατροφής.

Οι δράκοι είναι φοβεροί και τρομεροί, οι δράκοι είναι άγριοι! Έχουν δόντια σουβλερά, βγάζουν φωτιές απ’ το στόμα και τρώνε κρέας, κρέας, ΚΡΕΑΣ!

Ή μήπως όχι;

Οι ιππότες έχουν ηθικό χρέος να βρίσκουν τους δράκους και να τους αφανίζουν από προσώπου γης!

Ή μήπως όχι;

Διάβασε την ιστορία ενός δράκου που δεν τρώει κρέας γιατί δεν θέλει να προκαλεί πόνο και ενός ιππότη που πήγε να τον σκοτώσει και τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να γίνει φίλος του.

Ένα παιδικό βιβλίο που θα μας μάθει τι είναι χορτοφαγία και τα μυστικά της υγιεινής διατροφής, μέσα από τα μάτια ενός δράκου!

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν δραστηριότητες . Κατάλληλο για ηλικίες 3-6 ετών.

Της αγάπης το νησί

Δύο µικρά αδέλφια, ο Χρήστος και ο Άρης, παίζουν τους πειρατές µε ξύλινα σπαθιά στην παραλία. Είναι φτωχά από τον Παλαιόκηπο αλλά γεµάτα όνειρα. Ο Άρης θέλει να γεµίσει τα καράβια του θησαυρούς από όλο τον κόσµο και να γίνει άρχοντας όλων των θαλασσών. Ο Χρήστος ελπίζει να ξαναβρεί την Αγάπη, µια µικρή γοργόνα που τραγουδούσε στην παραλία τους. Το ταξίδι ξεκινάει… Ο Αρούζ και ο Χαϊρεντίν Μπαρµπαρόσα οργώνουν τις θάλασσες µε τα καράβια τους.

Θα καταφέρουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα;

Περιλαμβάνει CD µε τα τραγούδια του παραμυθιού!

Αναζητήστε τα νέα βιβλία στο site των εκδόσεων www.iwrite.gr

Άλλα βιβλία που μας άρεσαν:

  1. Ο πιλοτίμος
  2. Είσαι γονέας γίνε coach
  3. Βιβλία επαυξημένης πραγματικότητας

 

 

Tags from the story
Written By
More from xrysaxasapi
Πως να διαβάσετε παραμύθια ώστε να ενθαρρύνετε τον λόγο και την ομιλία του παιδιού
Η ανάγνωση παραμυθιού θα πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας...
Read More
0 replies on “Νέα βιβλία από εκδόσεις iwrite”