Παρουσίαση: Βιβλία επαυξημένης πραγματικότητας

βιβλία επαυξημένης πραγματικότητας

Η νέα τάση στο χώρο του παιδικού βιβλίου είναι τα βιβλία επαυξημένης πραγματικότητας. Τα βιβλία δηλαδή που οι σελίδες τους ζωντανεύουν μπροστά μας χαρίζοντας σε μικρούς και μεγάλους μια μοναδική εμπειρία.

Οι εκδόσεις iwrite δημιούργησαν για εμάς μια καταπληκτική σειρά που αποτελείτε από 7 βιβλία. Τα βιβλία είναι έτοιμα να μας προσφέρουν ώρες διασκέδασης και μάθησης με τον πιο μαγικό τρόπο!

Τι είναι τα βιβλία επαυξημένης πραγματικότητας;

Τα συγκεκριμένα βιβλία χρησιμοποιούν την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας για να ζωντανέψουν.  Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει την ρεαλιστική απεικόνιση των διαφόρων εικόνων που υπάρχουν στα βιβλία.  Θα χρειαστείτε ένα από τα  βιβλία της σειράς “Οι μικροί εξερευνητές” των εκδόσεων iwrite και ένα smartphone ή tablet .

Πως να ζωντανέψεις το βιβλίο;

Για να μπείτε και εσείς στον μαγικό κόσμο των βιβλίων της σειράς “Οι μικροί εξερευνητές” θα χρειαστείτε ένα smartphone ή tablet. Κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή από το Google play ή το app store με το όνομα “iwrite magical books”. Μόλις εγκατασταθεί ανοίγετε το βιβλίο και στοχεύετε με την κάμερα σας στις σελίδες του βιβλίου. Τόσο απλό!

Εμείς ενθουσιασθήκαμε…

Αποκτήσαμε πρόσφατα 2 βιβλία από την συγκεκριμένη σειρά και ομολογώ ότι έχουμε ενθουσιαστεί.

Βιβλίο η φάρμα

Το ένα βιβλίο είναι “ Οι μικροί εξερευνητές στη φάρμα των ζώων”. Απευθύνετε σε ηλικίες 3-12 ετών και μέσα μας περιγράφει όλα τα ζωάκια που μπορούμε να βρούμε σε μια φάρμα.  Οι μικροί μας ήρωες είναι έτοιμοι για μια ακόμη περιπέτεια. Αυτή τη φορά στη φάρμα των ζώων! Έφτασε η ώρα να γνωρίσουν από κοντά τα θηλαστικά και τα πτηνά που ζουν εκεί. Κάποια από αυτά είναι μικρά, άλλα μεγάλα, όμως όλα μαζί ζουν αρμονικά στον ίδιο χώρο, σχηματίζοντας μια οικογένεια. Την οικογένεια της φάρμας.

 

 

οι μικροί εξερευνητές ο βυθόςΤο δεύτερο βιβλίο είναι “Οι μικροί εξερευνητές στον βυθό της θάλασσας”. Απευθύνετε σε ηλικίες 4+ και μέσα στις σελίδες του γνωρίσαμε όσα ζωάκια κρύβει ο βυθός. Ο Πάρης και η Ρίτα είναι έτοιμοι για ακόμη μια περιπέτεια, βαθιά στο “Βυθό της θάλασσας”. Ψάρια μεγάλα και μικρά, μαλάκια, θηλαστικά αλλά ακόμη κι ένα ερπετό. Ο Πάρης μας λέει τι τρώνε, πού ζουν και τις περίεργες συνήθειες τους. Πώς προστατεύουν τον εαυτό τους από τα άλλα ζώα της θάλασσας αλλά και από τον άνθρωπο; Ποιο είναι το ψάρι μπαλόνι και ποιος ο μουστακαλής της θάλασσας; Ακόμη μαθαίνουμε θρύλους γύρω από τα πλάσματα και τα γνωρίζουμε καλύτερα μέσω της επαυξημένης πραγματικότητας.

Θα καταλάβει αυτήν τη φορά ο παππούς ότι τα εγγόνια του πηγαίνουν στις μυστικές του περιπέτειες; Πάρτε τα γυαλιά και τα βατραχοπέδιλά σας, και ετοιμαστείτε για κατάδυση!

 

Οπισθόφυλλο

Γεια σας είμαι ο Πάρης. Ο μικρός εξερευνητής! Και αυτή είναι η Ρίτα η μικρότερη αδερφή μου. Έχω ένα μυστικό που θέλω να μοιραστώ μόνο μαζί σας!

Όταν ήρθαν οι καλοκαιρινές διακοπές, οι γονείς μας άφησαν στο σπίτι του παππού για αρκετές μέρες. Καθώς έφευγαν υποσχέθηκα να είμαι φρόνιμος και να προσέχω την μικρή μου αδερφή. Παρ’ όλα αυτά , συνέβη κάτι πολύ παράξενο!

Ενώ ερευνούσα το σπίτι , ανακάλυψα ένα δωμάτιο κρυφό. Μέσα σ’ αυτό βρήκα τη μυστική βιβλιοθήκη του παππού μας. Όμως μόλις άνοιξα το πρώτο βιβλίο δεν θα πιστέψετε τι έγινε! Μπήκα ο ίδιος μέσα στο βιβλίο! Έτσι μαγικά, βρέθηκα κοντά σε πλάσματα θαυμαστά και ταξίδεψα σε χώρες μακρινές.

Μέσα σε ένα καλοκαίρι έγινα σπουδαίος εξερευνητής! Θα σας ταξιδέψω και εσάς στους τόπους που επισκέφθηκα και θα σας γνωρίσω σε όλα τα πλάσματα που ζουν εκεί. Κι όλα αυτά μέσα από τα μαγικά βιβλία . Είστε έτοιμοι να γίνετε και εσείς εξερευνητές;

Θα βρείτε όλη την σειρά  των βιβλίων στο site του εκδοτικού οίκου www.iwrite.gr  αλλά και σε μεγάλα online βιβλιοπωλεία όπως το public.gr

Διάβασε επίσης:

Tags from the story
,
Written By
More from xrysaxasapi
Κοτόπουλο μεθυσμένο με μπύρα!
Το κοτόπουλο είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά! Πρωταγωνιστεί στο τραπέζι μας...
Read More
0 replies on “Παρουσίαση: Βιβλία επαυξημένης πραγματικότητας”