Τι προσφέρει το μπάσκετ στα παιδιά μας;

Η άθληση για τα παιδιά είναι αρκετά σημαντική, διότι τους δίνει την δυνατότητα να γυμνάζονται αλλά και να εκτονώνονται!Τα παιδιά μέσω του αθλητισμού βελτιώνουν την φυσική τους κατάσταση και συγχρόνως αναπτύσσουν ένα υγιές μυοσκελετικό σύστημα, σε αντίθεση με τα παιδιά που δεν αθλούνται.Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα αρκετά δημοφιλές στην Ελλάδα.Είναι ένα από τα ομαδικά αθλήματα που προσφέρουν διασκέδαση ενώ δεν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία.


Γιατί όμως να επιλέξετε το μπάσκετ;Ποια είναι τα οφέλη του προς τα παιδιά ;

  • Καταρχήν το μπάσκετ είναι ένα ομαδικό παιχνίδι με αποτέλεσμα να προάγει την κοινωνικότητα και την ομαδικότητα των παιδιών.
  • Φέρνει τα παιδιά στο γήπεδο συνδυάζοντας την άθληση και το παιχνίδι μαζί!
  • Το παιδί μπορεί να εκτονωθεί σε ένα ασφαλές,κλειστό, ελεγχόμενο περιβάλλον χωρίς να ανησυχούμε για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.
  • Τα παιδιά μέσα από την προπόνηση και τους αγώνες αποκτούν αυτοπεποίθηση, μαθαίνουν να σέβονται τους κανόνες και τους συναθλητές τους χτίζοντας έτσι σταθερά θεμέλια συνεργασίας!
  • Είναι ένα άθλημα όπου  προσφέρει ολοκληρωμένη ανάπτυξη του μυοσκελετικού  συστήματος.Προσφέρει ευλυγισία και γυμνάζει όλο το σώμα.
  • Τα παιδιά θέτουν στόχους και προσπαθούν να τους επιτύχουν λειτουργώντας σαν ομάδα, έτσι ενισχύετε η συνεργασία αλλά και η εμπιστοσύνη προς τους συναθλητές τους.
  • Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα στο οποίο τα παιδιά μαθαίνουν να έχουν γρήγορη και στρατηγική σκέψη  επειδή οι αλλαγές σε αυτό το παιχνίδι είναι πολλές! Το κάθε δευτερόλεπτο μετράει!

Μερικοί από τους σημαντικότερους αθλητές στην Ελλάδα είναι ο Γιάννης Αντεντοκούμπο, Βασίλης Σπανούλης , Δημήτρης Διαμαντίδης, Γιώργος Πρίντεζης και πολλοί  άλλοι που έχουν προσφέρει πολλά σε αυτό το άθλημα και  αποτελούν τα καλύτερα πρότυπα για τα παιδιά μας!

 

 

 

Στο σύλλογο “ΗΛΙΑΧΤΙΔΕΣ ΛΕΡΟΥ” υπάρχουν τμήματα για αγόρια και κορίτσια από 5 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 6937009822

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ακολούθησε με στα Social media για να είσαι πάντα ενημερωμένη

Facebook , Instagram  

Written By
More from xrysaxasapi
Φτιάξε τα πιο εύκολα και υγιεινά τυρόψωμα
Ποιος μπορεί να πει όχι σε αφράτα και υγιεινά τυρόψωμα; Κανείς! Μια...
Read More
0 replies on “Τι προσφέρει το μπάσκετ στα παιδιά μας;”