3 Νέα Βιβλία Απαραίτητα Για Γονείς

Φυσικά υπάρχουν πολλά βιβλία που κυκλοφορούν για γονείς που μπορούν να τους βοηθήσουν ουσιαστικά. Οι εκδόσεις Μεταίχμιο συμπληρώνουν τις σειρές των βιβλίων τους με 3 νέα βιβλία.

3 νέα βιβλία για γονείς

 • Πως να βοηθήσω το παιδί μου να ελέγχει  τη διάθεσή του

101 τρόποι για τη διαχείριση του θυμού και άλλων έντονων συναισθημάτων

Ένας έξυπνος οδηγός με πρακτικές συμβουλές για να βοηθήσουμε κάθε παιδί να αναγνωρίζει τα συναισθήματά του, να τα διαχειρίζεται και να τα εκδηλώνει με υγιείς τρόπους.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΘΥΜΩΜΕΝΟ

Όλοι μας έχουμε διακυμάνσεις στη διάθεσή μας και ξεσπάσματα θυμού, πόσο μάλλον τα παιδιά που αναπτύσσουν ακόμη τη συναισθηματική τους επίγνωση. Αν και δεν είναι κακό ένα παιδί να είναι ευαίσθητο, όμως οι συχνές εναλλαγές και τα έντονα συναισθήματα μπορεί να κάνουν τη ζωή του δύσκολη. Αυτός ο οδηγός θα σας δώσει τις ιδέες και τις συμβουλές που χρειάζεστε για να δείξετε στο παιδί σας πώς να αναγνωρίζει τα συναισθήματά του και να τα εκφράζει με υγιείς τρόπους.

 

 • Βοηθήστε το να υιοθετήσει σωστές συνήθειες στη διατροφή και τον ύπνο του
 • Φτιάξτε μαζί του μια λίστα με τις επιθυμητές αντιδράσεις του σε περίπτωση που νιώσει θυμό ή αναστάτωση
 • Μάθετέ του απλές ασκήσεις χαλάρωσης
 • Αναγνωρίστε πότε πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικού

Το βιβλίο έρχεται να συμπληρώσει τη σειρά βιβλίων Πως να βοηθήσω το παιδί μου να έχει φίλους και Πως να βοηθήσω το παιδί μου να είναι χαρούμενο. Διάβασε περισσότερα εδώ

Αγόρασε το βιβλίο

 

Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά για τα προσωπικά όρια, τον σεβασμό και τη συναίνεση

Ένα βιβλίο που σας βοηθάει να μάθετε στα παιδιά τη σημασία των ορίων και της συναίνεσης. Η συζήτηση με τα παιδιά για την υπευθυνότητα και τον σεβασμό –ιδίως σε ό,τι αφορά το σώμα τους– είναι απαραίτητη αλλά και δύσκολη, κυρίως όταν μιλάμε για ευαίσθητα θέματα, όπως είναι η σεξουαλική κακοποίηση.

Αυτό το βιβλίο είναι ένας χρήσιμος οδηγός για να ξεκινήσετε να μιλάτε ακόμα και με πολύ μικρά παιδιά, χρησιμοποιώντας λεξιλόγιο και παραδείγματα που μπορούν να καταλάβουν. Αν μάθουν πώς να βάζουν όρια για να προστατεύουν τον εαυτό τους καθώς και να αναγνωρίζουν τα όρια των άλλων, θα αναπτύξουν τη δική τους αυτοεκτίμηση και θα μείνουν ασφαλή σε κάθε περίσταση.

Από πού να ξεκινήσετε:

 • Βρείτε βασικές κατευθύνσεις από μια έμπειρη συγγραφέα και μητέρα που συμβουλεύει εδώ και δεκαετίες τους γονείς πώς να διαχειρίζονται ευαίσθητα θέματα.

Τι να πείτε:

 • Ανακαλύψτε τρόπους για να μιλήσετε στο παιδί για το σώμα του, καθώς και πώς να είναι ασφαλές, χωρίς να το κάνετε να νιώσει ενοχές, σύγχυση ή φόβο.
 • Tι να κάνετε:

Μάθετε πώς να απαντάτε σε δύσκολες ερωτήσεις, αλλά και πώς να γίνετε το παράδειγμα σε θέματα ορίων και συναίνεσης μέσα από τη δική σας συμπεριφορά.

Αγόρασε το βιβλίο

 

 • Το παιδί μου δεν με ακούει! Πώς μπορώ να βάλω όρια χωρίς φωνές;

Ένας εύχρηστος, εικονογραφημένος οδηγός για να μεγαλώσετε το παιδί σας με ηρεμία και κατανόηση. Το παιδί σας αντιδρά άσχημα όταν του μιλάτε ή ζητάτε κάτι από αυτό; Δείχνει απογοήτευση, έλλειψη κινήτρου ή έντονη διεκδίκηση στο σπίτι και στο σχολείο;

Αυτό το εικονογραφημένο βιβλίο, που συνδυάζει τη θεωρία µε την πράξη, σας βοηθάει να κατανοήσετε τη συμπεριφορά του παιδιού, να βελτιώσετε την επικοινωνία σας µαζί του και να ανταποκριθείτε χωρίς άγχος στον γονεϊκό σας ρόλο.

Συγκεκριμένα, θα ανακαλύψετε:

 • Πώς να ερμηνεύετε την αντίδραση του παιδιού για να διαμορφώνετε ανάλογα και τη δική σας στάση (ηλικία, ωριμότητα του εγκεφάλου, κούραση, ανάγκη για προσοχή ή ασφάλεια).
 • Συμβουλές και τεχνικές για να θέσετε όρια µε ηρεμίας και χωρίς αυταρχισμό, όπως είναι τα τέσσερα κλειδιά της επικοινωνίας (συντομία, σαφήνεια, συνέπεια, ηρεμία), η ενσυναισθητική ακρόαση, η αντίστροφη μέτρηση, οι «μαγικές» λέξεις κ.ά.

Με απλές ασκήσεις και δραστηριότητες

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι το 2ο της σειράς. Το πρώτο κυκλοφορεί με τον τίτλο Το παιδί μου είναι διαφορετικό πως να το βοηθήσω.

Αγόρασε το βιβλίο

 

Τα 3 αυτά βιβλία θεωρώ ότι είναι χρήσιμα και έξυπνα γεμάτα πρακτικές συμβουλές για γονείς  και εκπαιδευτικούς.  Δεν θα πρέπει να λείπουν από καμιά βιβλιοθήκη και σας εγγυώμαι ότι σίγουρα θα βρείτε υλικό αλλά και διαφορά θέματα να συζητήσετε με το παιδί σας! Ένα βιβλίο θα σε βοηθήσει στο ρόλο σου σαν γονέας. Να θυμάσαι ότι η κάθε οικογένεια είναι ξεχωριστή και τα βιβλία είναι ένας τρόπος να ξεφύγουμε και γιατί όχι να αλλάξουμε την καθημερινότητα μας με το παιδί μας προς το καλύτερο

Written By
More from xrysaxasapi
Φυσικά χειροποίητα καλλυντικά από “Blossom Beauty”
Τώρα τελευταία άρχισα να δοκιμάζω τα χειροποίητα , φυσικά καλλυντικά! Ομολογώ ότι...
Read More
0 replies on “3 Νέα Βιβλία Απαραίτητα Για Γονείς”