Χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά

χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία

Σε ποιον αρέσουν τα Χριστουγεννιάτικα βιβλία; Μα σε όλους ειδικά στα παιδιά! Συγκεντρώσαμε νέα αλλά και παλιά Χριστουγεννιάτικα βιβλία που αξίζουν να μπουν στην βιβλιοθήκη κάθε παιδιού. Εμείς τα έχουμε διαβάσει τα έχουμε ξεχωρίσει και φυσικά τα προτείνουμε..

10 Χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά

  • Οδός Χριστουγέννων

Ένα γιγάντιο βιβλίο-ακορντεόν με πολλά παραθυράκια ιδανικό για μικρά χεράκια. Το βιβλίο απευθύνετε σε παιδιά 3+ είναι διπλής όψης και σίγουρα θα ενθουσιάσει τα μικρά παιδιά. Η ιστορία ξεδιπλώνεται έμμετρα μέσα από διασκεδαστικά παραθυράκια πάνω σ’ ένα υπέροχο γιορτινό σκηνικό. Μπορεί επίσης να στολίσει όμορφα το δωμάτιο του παιδιού.

  • Ο μικρός δράκος καρύδας Χριστούγεννα στο νησί των δράκων

Ο μικρός δράκος Καρύδας και οι φίλοι του αναζητούν το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, ο μικρός δράκος Καρύδας, ο φαγανόδρακος Όσκαρ, η σκαντζοχοιρίνα Ματίλντα κι ο Γιουβαρλάς ο ελεφαντόδρακος ανεβαίνουν στο βουνό για να βρούνε το ωραιότερο έλατο για να το στολίσουν στην πλατεία μπροστά στις δρακοσπηλιές. Ψάχνουν, ψάχνουν, ώσπου στο τέλος βρίσκουν το τέλειο έλατο: ούτε πολύ ψηλό ούτε πολύ κοντό, ούτε πολύ χοντρό ούτε πολύ λεπτό, ούτε πολύ ίσιο ούτε πολύ στραβό. Μα τη στιγμή που ο Γιουβαρλάς ετοιμάζεται να το κόψει, περίεργες φωνές ακούγονται μέσα από τα κλαδιά του…  • Ο Άγιος Βασίλης και οι 3 αρκούδες

Είναι σχεδόν Παραμονή Πρωτοχρονιάς, και ο Άγιος Βασίλης, αποκαμωμένος καθώς είναι, αποκοιμιέται στο σπίτι των Τριών Αρκούδων. Δεν καταφέρνουν να τον ξυπνήσουν με τίποτα, κι ας έχει μείνει ακόμα ένας σάκος με δώρα που πρέπει να παραδοθούν! Ευτυχώς το Αρκουδάκι ξέρει ποιους πρέπει να καλέσει για βοήθεια…

  • 5 νύχτες μέχρι τα Χριστούγεννα

Πέντε βραδιές ακόµα!

Ήµουν καλό παιδί, κι ο Αϊ-Βασίλης σίγουρα και φέτος θε να ’ρθει.

Ο ενθουσιασμός και η γλύκα της προσμονής της πιο μαγικής νύχτας του χρόνου ζωντανεύουν μέσα από το γεμάτο χιούμορ κείμενο του βραβευμένου με Emmy και Grammy Τζίμι Φάλον και την υπέροχη εικονογράφηση του Ριτς Ντις.

  • Χαρούμενες γιορτές τσαντάκι δραστηριοτήτων

Ανακαλύψτε μέσα σε αυτό το βαλιτσάκι 4 υπέροχα βιβλιαράκια με πολλές διασκεδαστικές γιορτινές δραστηριότητες, σελίδες με πάνω από 250 αυτοκόλλητα και 6 μαρκαδόρους σε απίθανα χρώματα.

Ενίσχυση της λεπτής κινητικότητας, των δεξιοτήτων της γραφής, της ανάγνωσης και της αριθμητικής.

  • Η πριγκίπισσα των Χριστουγέννων

Υπήρχε όμως μια περίοδος του χρόνου που δεν έμοιαζε με καμία άλλη.
Τότε όλοι έβαζαν ένα χεράκι και βοηθούσαν ο ένας τον άλλο…
Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ!
Η ΜΑΡΑΪΑ ΚΑΡΕΪ, γνωστή ως Βασίλισσα των Χριστουγέννων, όπως τόσο εύστοχα και με τόση αγάπη την αποκαλεί ο κόσμος, δημιούργησε ένα μοναδικό, συγκινητικό και μοντέρνο παραμύθι, την Πριγκίπισσα των Χριστουγέννων, με πρωταγωνίστρια τη μικρή Μαράια! Όπως συνέβη με το εμβληματικό, κοσμαγάπητο τραγούδι της «All I Want for Christmas Is You», έτσι και το παραμύθι αυτό έχει τα φόντα να γίνει γρήγορα ένα κλασικό.

  • Τα Χριστούγεννα της καφέ αρκούδας

Μια καφέ αρκούδα αποφασίζει να κάνει ένα µεγάλο ταξίδι ως τον Βόρειο Πόλο για να γνωρίσει τις ξαδέλφες της, τις άσπρες αρκούδες. Υπόσχεται στους γονείς της ότι τα Χριστούγεννα θα τα γιορτάσουν µαζί. Στο ταξίδι της τη συντροφεύουν ένας λαγός και µια αραχνούλα.
Θα καταφέρουν να φτάσουν στον προορισµό τους; Άραγε η καφέ αρκούδα θα µπορέσει να κρατήσει την υπόσχεση που έχει δώσει στους γονείς της;
Μια ιστορία για τη σπουδαιότητα της επίτευξης των στόχων, τη φιλία, την οικογένεια και την τόλµη.

  • Πρασινίζοντας τα Χριστούγεννα

Πράσινο; Για ένα λεπτό. . . Οι γιορτές των Χριστουγέννων μπορεί να είναι και πράσινες; Φαινομενικά ίσως όχι, γιατί, εκ των πραγμάτων, κυριαρχούν το λευκό και το κόκκινο. Ουσιαστικά, όμως, ναι! Μπορούμε να πρασινίσουμε τα Χριστούγεννα! «Πράσινα» Χριστούγεννα, δηλαδή «οικολογικά», είναι εύκολο να γίνουν με πολύ μικρή προσπάθεια από όλους μας, μικρούς και μεγάλους. Πως; Με κάποιους από τους απλούς τρόπους που προτείνονται στις σελίδες αυτού του βιβλίου.

  • Το μαγικό άγγιγμα

Τι κι αν είσαι διαφορετικός;

Έρχεται μια στιγμή που τα αλλάζει όλα.Ένα χάδι, μια τρυφερή αγκαλιά, ένα μαγικό άγγιγμα σου δίνει δύναμη.

Όλα φαίνονται μαγικά, καινούρια και πάνω από όλα ο αλτρουισμός, η αγάπη χωρίς όρια και χωρίς ανταλλάγματα για όλα τα πλάσματα της γης. Να θυμάσαι ότι όλα τα όνειρα γίνονται αληθινά αν τα πιστέψεις.  • Επιχείρηση τρίγωνα κάλαντα

Η Λένα και ο Τζος, τα διδυμάκια, ανυπομονούν να τα επισκεφθεί το αγγελάκι των Χριστουγέννων όπως κάθε χρονιά και να παίξουν με τα παιχνίδια που έχουν ζητήσει. Όμως το αγγελάκι των Χριστουγέννων δεν έχει πάει σε κανένα σπίτι και όλα τα παιδιά έχουν στεναχωρηθεί, αλλά και έχουν ανησυχήσει ταυτόχρονα. Ευτυχώς ανακαλύπτουν το αγγελάκι των Χριστουγέννων τραυματισμένο μέσα στον ορνιθολογικό σταθμό του πατέρα τους, ο οποίος πιστεύει ότι πρόκειται για έναν αγριογάλμπατρο!

Τα διδυμάκια μαζί με τους φίλους τους διοργανώνουν την Ε.Τ.Κ., δηλαδή την Επιχείρηση Τρίγωνα Κάλαντα, φυγαδεύουν το αγγελάκι σε μια αποθήκη και το φροντίζουν. Βάζουν όλες τους τις δυνάμεις να είναι χαρούμενο και να μην του λείπει τίποτα. Το αγγελάκι νιώθει ανακουφισμένο και αρχίζει να δείχνει τη χαρά και την ευγνωμοσύνη στα παιδιά. Εκείνα προσπαθούν με πολλές ασκήσεις να το ενδυναμώσουν και…. μια μέρα το αγγελάκι καταχαρούμενο ανακτά πλήρως τις δυνάμεις του και καταφέρνει να πετάξει όπως πριν. Λίγες ημέρες μετά τα παιδιά υποδέχονται τα δώρα που τους έχει φέρει και ξετρελαίνονται!

Το βιβλίο μάς μεταφέρει νοητά σε έθιμα της Ευρώπης με στόχο να γνωρίσουμε τον τρόπο με τον οποίο υποδέχονται τα δώρα τα παιδιά.

Επίσης μέσα από την ανάγνωση του βιβλίου και τις υπέροχες εικόνες από τη Θέντα Μιμηλάκη νιώθουμε πόσο δυνατές είναι η παιδική φιλία και η συνεργασία, η προσφορά και η ανιδιοτέλεια. Όλοι οι φίλοι έγιναν μια γροθιά και φρόντισαν το αγγελάκι των Χριστουγέννων με όλες τους τις δυνάμεις!

Τόσο σημαντική είναι η φιλία! Εξοπλίζει τα παιδιά με σημαντικά εφόδια για τη μετέπειτα ζωή τους!

Αυτές ήταν οι προτάσεις μας! Σίγουρα αξίζουν μια θέση στην βιβλιοθήκη σας βρείτε όλους τους τίτλους στα public stores.

Διάβασε επίσης:

Written By
More from xrysaxasapi
Παιδί και εθισμός στο διαδίκτυο και πως να το αντιμετωπίσεις
Ο Εθισμός στο Διαδίκτυο είναι ένας πολύ γενικός όρος που περικλείει πολλές...
Read More
0 replies on “Χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά”