Οκτώβριος και Νοέμβριος οι μήνες του Ροδιού! Σου έχω την πιο εύκολη και γευστική συνταγή για το πώς να φτιάξεις στο σπίτι λικέρ ρόδι! Είναι μια συνταγή που την κάνω κάθε χρόνο! Την έκανε η γιαγιά μου και μας κερνούσε τα Χριστούγεννα! “Το Λικέρ πρέπει να μείνει μέσα στο μπουκάλι μέχρι τα την Παραμονή των Χριστουγέννων ! Τότε θα το ανοίξουμε! Πρέπει πρώτα να μεστώσει!” Αυτά ήταν τα λόγια της ! Το θυμάμαι σαν εχθές κάθε φορά που μπαίνω σε αυτή την διαδικασία!
Λίγα λόγια για το “Ρόδι”
Μια SUPER τροφή που πρέπει να βάλεις οπωσδήποτε στην καθημερινότητα σου!
1. Προστατεύει την καρδιά
2. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες
3. Ενισχύει το Ανοσοποιητικό μας σύστημα
4.Δρα ενάντια στον Καρκίνο του προστάτη και του Μαστού
5. Καθαρίζει νεφρά και ήπαρ (συκώτι)
6. Προστατεύει από την νόσο Αλτσχάιμερ!!
Τι θα χρειαστείς για το λικέρ ρόδι:
- 3-4 Ρόδια
- ζάχαρη
- Κονιάκ
- 1 Ξύλο κανέλας
- 2-3 γαρύφαλλα
Πως το κάνεις:
Η αναλογία είναι απλή για 1 κούπα ρόδι βάζουμε 1 κούπα ζάχαρη και 2 κούπες κονιάκ!
Κόβεις και καθαρίζεις τα ρόδια. Σε ένα γυάλινο μπουκάλι τοποθετείς τα ρόδια και την ζάχαρη! Εγώ συνήθως βάζω 3 κούπες ρόδι και 3 κούπες ζάχαρη! Το μπουκάλι που χρησιμοποιώ είναι αυτο το 2 λίτρο της ρετσίνας! Το αφήνεις 3-4 μέρες στον ήλιο για να λιώσει η ζάχαρη! Μην ξεχάσεις να το ανακινείς για να λιώσει πιο γρήγορα! Την τέταρτη μέρα προσθέτω το κονιάκ το ξύλο κανέλας και τα γαρύφαλλα! Το αφήνω τουλάχιστον 15 μέρες! Εγώ το κάνω αρχές Νοέμβρη και το αφήνω μέχρι τα Χριστούγεννα! ‘Όσο πιο πολύ μένει τόσο πιο γευστικό γίνεται!
Μετά τις 15 μέρες το ανοίγεις το σουρώνεις και το βάζεις στην όμορφη καράφα σου!
Στην υγειά σας!
Για να το σερβίρεις σε μια όμορφη καράφα μπες εδώ….