Υλικά που θα χρειαστείς
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 σφηνάκι κονιάκ
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν παουντερ
Αλεύρι όσο πάρει (για να μην κολλάει η ζύμη)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη και το κονιάκ. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και το προσθέτουμε στο μείγμα μας.
Προσθέτουμε το γαρύφαλλο, την κανέλα και το μπέικιν και ξεκινάμε να ανακατεύουμε με το χέρι προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι. Μόλις το μείγμα αρχίσει να μην κολλάει στα χέρια μας είναι έτοιμο. Πάθουμε τα μπισκοτάκια μας σε ότι σχέδιο θέλουμε. Υπάρχουν στο εμπόριο πολύ όμορφα σχέδια για μπισκότα!!
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180C για μισή ώρα!
Tip1: Πριν τα βάλεις στο φούρνο μπορείς να τα ρίξεις από πάνω λίγη ζάχαρη και κανέλλα
Tip2: Να τα ψήσεις σκέτα και μετά να τα διακοσμήσεις με γλάσο!
Καλή επιτυχία !
Σε φιλώ
Χρύσα!