Οικιακή Βοηθός σημαντική βοήθεια για την νέα μαμά

οικιακή βοηθός για νέα μαμά

Είναι πολύ οι λόγοι που μια νέα μαμά αισθάνεται κουρασμένη και εξαντλημένη. Ο πρώτος καιρός με το νεογέννητο κρύβει πολλές δυσκολίες που  μια νέα μαμά ίσως δεν τις έχεις σκεφτεί. Μήπως πρέπει να επενδύσεις σε μια οικιακή βοηθό;

Κάποιοι πιστεύουν πως μια νέα μαμά που μένει σπίτι με το παιδί της δεν κάνει τίποτα! Πολλές φορές θα ακούσεις την φράση  “Έλα μωρέ τι κάνεις όλη μέρα σπίτι είσαι και κάθεσαι”. Έχουν την εντύπωση ότι ξυπνάς και κοιμάσαι ότι ώρα θέλεις, απλά κάπου ενδιάμεσα κάνεις και καμιά δουλειά στο σπίτι. Μαγειρεύεις , ταΐζεις το μικρό και βλέπεις όλη μέρα τηλεόραση και σερφάρεις στο internet. Άντε να πας και 1-2 φορές σουπερ μάρκετ και αυτό είναι όλο.

Η αλήθεια βέβαια απέχει πολύ. Μια νέα μαμά που βρίσκεται στο σπίτι με το μωρό χρειάζεται σίγουρα βοήθεια. Έχω περάσει από αυτή τη θέση και έχω να πω πως η βοήθεια τουλάχιστον για τις δουλειές του σπιτιού είναι απαραίτητη.

Αν γύριζα τον χρόνο πίσω σίγουρα θα είχα κάνει πρόσληψη σε μια οικιακή βοηθό.

Γιατί να επενδύσεις σε μια οικιακή βοηθό;

  • Γιατί όλα πέφτουν πάνω σου.

Ως νέα μαμά θα πρέπει να αναλάβεις την φροντίδα του παιδιού , την καθαριότητα του σπιτιού , το μαγείρεμα , το σίδερο, το σουπερ μάρκετ και άλλα τόσα. Είναι αλήθεια ότι όλα αυτά χωρίς βοήθεια δεν γίνονται. Και αν γίνουν θα νιώθεις εξαντλημένη, θυμωμένη και αγανακτισμένη.

  • Για να έχεις καλή ψυχολογία.

Όπως είπα παραπάνω αν αποφασίσεις να τα κάνεις όλα μόνη σου χωρίς βοήθεια κάποια στιγμή θα αρχίσεις να νιώθεις άσχημα. Τίποτα δεν θα είναι τέλειο και εσύ αυτό που θα καταφέρεις θα είναι να χαλάσεις την ψυχολογίας σου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πιθανό εκνευρισμό και τσακωμούς με τον σύζυγο. Περισσότερα νεύρα με το παιδί και άσχημη ψυχολογία.

  • Για να έχεις προσωπικό χρόνο.

Ο προσωπικός χρόνος για μια μαμά είναι πολυτέλεια. Έχοντας όμως επενδύσει σε μια οικιακή βοηθό για τις βασικές δουλειές του σπιτιού θα έχεις την δυνατότητα να ασχοληθείς λίγο με τα ενδιαφέροντά σου. Θα μπορείς ίσως να βγεις μια βόλτα με τον σύζυγο και το μωρό σας χωρίς να σε νοιάζει και να σε απασχολεί πότε θα βρεις χρόνο να καθαρίσεις τα τζάμια ή να σιδερώσεις τα 3 πλυντήρια ρούχα από το μωρό!

  • Για να έχεις περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα

Όταν δεν σκέφτεσαι τις δουλειές του σπιτιού  σου φεύγει από πάνω σου ένα βάρος και απολαμβάνεις όλες τις στιγμές με τους αγαπημένους σου. Δημιουργείς και αφιερώνεις περισσότερο ποιοτικό χρόνο σε όλα τα μέλη της οικογένειας.

  • Γιατί δεν σου αρέσουν οι δουλειές του σπιτιού

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσει να καθαρίζουν. Δεν έμαθαν να ζουν έτσι . Πάντα είχαν κάποιον να τους βοηθάει. Όποτε δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεσαι άσχημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι τεμπέλα  απλά σου αρέσει να αφιερώνεις τον χρόνο σου κάπου αλλού. Αν το καθάρισμα του σπιτιού σου παίρνει ώρα και δεν σου αρέσει αυτή η διαδικασία μπορείς σίγουρα να επενδύσεις σε μια οικιακή βοηθό.

  • Γιατί μπορεί εκτός από το μωρό να έχεις στο σπίτι και δεύτερο παιδί ή να φροντίζεις κάποιον ηλικιωμένο.

‘Όταν έχεις δύο παιδιά πίστεψέ με όχι δουλειές δεν μπορείς να κάνεις αλλά ούτε να πας στο μπάνιο! Σε αυτές τις περιπτώσεις σίγουρα θα πρέπει να επενδύσεις σε βοήθεια είτε είναι μια οικιακή βοηθό είτε σε φύλαξη παιδιού είτε σε κάποιο γηροκόμο.

Που θα βρεις τη κατάλληλη οικιακή βοηθό και πώς θα ξέρεις ότι είναι αξιόπιστη για να την βάλεις σπίτι σου;

 Η απάντηση βρίσκεται στη Nannuka. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βρεις την καλύτερη βοηθό για το σπίτι, όπως το να ρωτήσεις τριγύρω για την πιο έμπιστη, μπορείς όμως να εμπιστευτείς αξιόπιστα site, όπως η Nannuka, που αξιολογεί όλους τους επαγγελματίες, πριν από την καταχώρηση τους στην πλατφόρμα και έτσι μπορείς να είσαι ήσυχη!

 

Διάβασε επίσης:

Written By
More from xrysaxasapi
Αποφύγετε το ηλιακό έγκαυμα
Προστάτεψε την επιδερμίδα σου για να μην υποφέρεις απο τις κοκκινίλες και...
Read More
0 replies on “Οικιακή Βοηθός σημαντική βοήθεια για την νέα μαμά”